Dragnea e un om mort. Îl paște pușcăria în cazul Bica – Niculae

Cinstitul vicepremier al României, pesedistul Liviu Dragnea, a negat azi doar că ar fi promis să o sprijine pe Alina Bica să devină procuror general. Dar nu a negat că ar fi intervenit pe lîngă Bica în dosarul lui Ioan Niculae. De aceea, e nevoie să citim cu atenție ce au scris procurorii DNA în documentul făcut azi public pe turcescu.ro (sursa).

Astfel, la pagina 3 a documentului, procurorii scriu așa: „în contextul în care inculpatul Ioan Niculae era cercetat într-un dosar al DIICOT, inculpatul a apelat în cursul anului 2013, prin intermediul vicepremierului din Guvernul României, Dragnea Nicolae Liviu la Bica Alina Mihaela, procuror șef al DIICOT pentru soluționarea favorabilă a dosarului sau pentru tergiversarea soluționării pînă la intervenirea prescripției”.
dragnea bica 1
Așadar, legătura dintre Ioan Niculae și Bica a fost intermediată de Liviu Dragnea. Procurorii nu lasă loc de îndoieli: Niculae „a apelat (…) PRIN INTERMEDIUL” lui Dragnea la Bica. Cum a luat legătura Dragnea cu Bica? Telefonic? Printr-o întîlnire față în față? În scris? Urmează să aflăm toate aceste detalii, dar există o certitudine: Dragnea și Bica au comunicat.
De aici încolo devine și mai interesant: Bica a intervenit în dosar dar nu direct pentru Ioan Niculae, ci pentru… Liviu Dragnea! Iată ce spun procurorii DNA: „Bica Alina Mihaela în scopul tergiversării soluționării dosarului penal care îl viza pe inculpatul Ioan Niculae a intervenit la nivelul procurorului de caz care avea în instrumentare dosarul pentru ca acesta să stopeze investigațiile pe care le derula prin care a solicitat date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu”.
dragnea bica 2
Deci: ca să tergiverseze instrumentarea dosarului lui Ioan Niculae, Bica a stopat investigații privindu-l pe… Dragnea! Să însemne asta că Dragnea e cercetat în același dosar al lui Ioan Niculae? Logica asta ne spune. În ce dosar să fie, împreună, Dragnea și Ioan Niculae? Vom mai vorbi despre asta.
Ce spun procurorii mai departe? Că la mijloc ar fi vorba de o mită uriașă (3,5 milioane de euro) și de o promisiune (Bica, procuror general, la un moment dat în viitor). Pentru ca toate acestea să fie cercetate, procurorii DNA arată că „s-a dispus în această cauză începerea urmăririi penale in rem„.
dragnea bica 3
Adică pe faptă, nu pe persoane. Iar asta înseamnă că, la un moment dat, urmărirea penală va deveni și in personam, deci unele persoane dintre cele enumerate va trebui să dea declarații în fața procurorilor. Iar acuzațiile sînt grele: luare și dare de mită, favorizarea făptuitorului, spălare de bani. La toate astea, Dragnea ar putea fi complice.
În orice caz, pînă să se lămurească lucrurile, Dragnea ar putea fi pus sub acuzare și audiat. În acest caz, ar fi al doilea dosar penal pe care vicepremierul Liviu Dragnea, în funcție, l-ar avea. Dar PSD luptă cu corupția, cum ne tot spune Ponta, alt corupt, de cîteva zile.
 
 

You May also Like...

Cât ne costă blazonul lui Năstase: dăcât un milion de lei publici anual
27 iunie 2016
Dragnea jr își șterge urmele către Tel Drum
18 septembrie 2017
Premierule interimar, a venit vremea să redeschizi dosarul de plagiat al lui Ponta
5 noiembrie 2015
10 Comments
  • Reply
    Eugen
    15 decembrie 2014 at 0:10

    Pai ce facem coae, punem link de la ajentu turcescu? Te-ai prostit de tot?

    • Reply
      prisacariu
      15 decembrie 2014 at 0:28

      uau, ce supărare! punem link-ul unui document. l-a dat turcescu? atunci, aia e

      • Reply
        Eugen
        15 decembrie 2014 at 1:04

        Un \ignore general catre domnul t. ar fi apreciat. Chiar nu mai sunt si alte goarne disponibile? Zi-le si tu la ‘ãia’ sa posteze direct pe reddit, nu la dobitoc pe sait. In rest numa de bine.

        • Reply
          prisacariu
          15 decembrie 2014 at 1:34

          ai si tu dreptate pe undeva (la aia cu reddit:D)

  • Reply
    moshu49
    15 decembrie 2014 at 6:32

    🙂 asta’mi place, onorabile, la Dandanache, pardon, Ponta, ăsta, care tot „… luptă, luptă si dă-i, si dă-i si luptă…” cu corupţia asta de nu mai rămîne nimeni în partid să stingă lumina 😀 )))))

  • Reply
    lmihai
    15 decembrie 2014 at 13:17

    O colacaiala mai mare de serpi pe hoitul acestei natii nu cred ca a mai existat in vreo alta tara, fosta comunista, dam lectii la toti!
    Pe x-lescu il intereseaza pe al cui sit a aparut informatia si nu monstruozitatea faptei? suntem jalnici, demni de toata…scarba!

  • Reply
    just a friend
    15 decembrie 2014 at 14:50

    Sper ca nemernicul de Dragnea sa primeasca de Craciun cadou o pereche de catuse…de la DNA cu dedicatie 🙂

  • Reply
    Paiu Stelian
    15 decembrie 2014 at 17:42

    Domnule Prisecaru, ati inceput cu : „Dragnea e un om mort” si sfirsiti cu „La toate astea, Dragnea ar putea fi complice.
    În orice caz, pînă să se lămurească lucrurile, Dragnea ar putea fi pus sub acuzare și audiat. În acest caz, ar fi al doilea dosar penal pe care vicepremierul Liviu Dragnea, în funcție, l-ar avea. Dar PSD luptă cu corupția, cum ne tot spune Ponta, alt corupt, de cîteva zile.” Iata cum judecati, din cale afara o birfa care vrea sa denigreze mai mult decit sa fie o stire, o constatare si/sau o parere de rau ca se intimpla asa ceva. Acest Dragnea nu-mi este cunoscut, poate chiar deloc, insa domnia voastra l-ati si omorit (sau ati instigat la „moartea” lui), fara sa aveti certitudini. Repetati, si asta in detrimentul dv., „Dragnea ar putea…”. Nu mai spun ca luati de bun ce spune Turcescu, care nu mai este credibil.

    • Reply
      prisacariu
      15 decembrie 2014 at 17:47

      am fost politicos cu „ar putea”:). iar documentul e real, certificat de DNA

      • Reply
        mariana
        15 decembrie 2014 at 19:56

        D.le Prisacariu sunt o mare admiratoare a postarilor dvs.Va multumesc.Citesc ce scrieti dvs si astfel imi fac „revista presei”.Admir si ce scrie d.l Robert Turcescu.Este un ziarist f bun.
        Va rog sa ma scuzati pt intrebare ,dar in momentul acesta o vad la tv pe sotia ministrului de finante-buget,d.na actor.Cand face referiri la poanta ii sclipesc ochii,e vesela,fericita..Ce joc fac astia de la realitatea?Nu mai inteleg nimic.Mi-e sila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *