Angajatorul nevestei lui Tudose, gaură la Fisc și bănci de 2,5 milioane de lei

Bulumacul încruntat de la Brăila – care se întâmplă să fie premier al României azi – are prieteni. Printre aceștia, unul iese în evidență. Dar nu prin nume, unul foarte comun: Victor Nicolae Popescu. Nea Popescu ăsta nu este un oarecare pentru Mihai Tudose, ci angajatorul nevestei de premier, după cum am arătat aici. Că, printre altele, firma lui Popescu (deținută azi integral de soția lui), face bani și cu statul (culmea coincidenței, numai când Tudose are câte o funcție publică) este deja o banalitate.

De ceva vreme, bulumacul ridat este foarte supărat pe evazioniști, pe multinaționale, pe bănci, pe carduri, pe conturi, pe tot. Motivul: ăștia, veroșii, nu plătesc taxe la stat, deci noi, românii, nu putem beneficia de mărețul program de guvernare al PSD, care PSD n-are bani să ne fericească cu nenorocitul lor de program de guevrnare. Evazioniștii e răi, deci, da? Bun.
Acum, să revenim la nea Popescu, pretinu’ lu’ nea Tudose de la Brăila. În 2004, nea Popescu își făcea o firmă: Electric Dupo SRL.
dupo infiintare
Dimpreună cu soața, după cum se vede, Cristina Simona Popescu, proprietara firmei care o plătea pe nevasta lui Tudose (cel puțin așa zice premierul, că a lui consoartă a demisionat recent de la EN Electric Proiect Office SRL).
Toate bune și frumoase cu Electric Dupo SRL, firma Popeștilor, dar fericirea nu durează. Pentru că, în 2011, Electric Dupo SRL a luat un credit de la BRD de 900.000 de lei, deci afacerea avea nevoie de bani. Sigur, asta ar putea fi și de bine, înseamnă că bisnisul se dezvolta. Judecând, însă, după faptul că, un an mai târziu, în 2012, Fiscul îi punea sechestru firmei pe niște bunuri pentru o datorie de peste 1,2 milioane de lei, aș zice că nu, firmei nu-i mergea bine. Mai jos, proba datoriilor, din dosarul de faliment al firmei.
dupo dgfp
Ei, dragii moșului, dar până la faliment (decis de o instanță în 2014), s-au mai întâmplat niște lucruri. În 2013, de exemplu, părțile sociale ale firmei s-au dus către două doamne și pretinu’ Popescu a rămas doar administrator. Cine erau doamnele? Una din ele e mai interesantă: „Electric Dupo a ajuns la o femeie din Buzău, Victoriţa Ungureanu, despre care presa a scris că era o boschetară ce devenise patroana a peste o sută de firme, foştii acţionari ai acestora dorind să scape astfel de debite. „Nu puteţi spune aşa ceva. Firma nu avea datorii“, a spus Popescu când a fost întrebat despre suspecta înstrăinare a acţiunilor, dar a admis, în final, că Electric Dupo avea credite de returnat.” (sursa)
Aha, Victorița Ungureanu. Care „s-a născut în anul 1969, la Buzău, în zodia Gemeni, dar probabil nici astrele nu au anticipat faptul că va ajunge să aibă în portofoliu participaţii la peste 100 de firme. Din păcate (pentru mediul de afaceri), cele 115 firme la care buzoiancă este sau a fost asociat (5 au fost deja radiate) nu constituie un motiv pentru includerea ei în Top300/500, ci ar putea reprezenta un punct de plecare pentru viitoare Dosare de evaziune fiscală.
Victoriţa UNGUREANU a ajuns asociat la aceste societăţi în principal în anii 2013-2014, dar există achiziţii şi în 2015 sau 2012. Aproape toate societăţile au sediul social în Bucureşti, pentru că aşa a fost de la înfiinţare sau au fost “aduse” în Capitală de prin alte colţuri ale ţării. (…)
Desigur, aceste societăţi nu au fost vândute/cesionate de bune ce erau, ci pentru că aveau datorii sau înregistrau probleme în relaţiile cu autorităţile (Fisc, în special). Faptul că unele au intrat în faliment, iar altele deja au fost radiate după faliment sau lichidare, demonstrează afirmaţia anterioară. (…)
În ceea ce o priveşte pe Victoriţa UNGUREANU, aceasta a figurat până în mai 2014 cu domiciliul în Sinaia (judeţul Prahova), dar noul act de identitate, eliberat la finalul lunii mai 2014, susţine cădomiciliul actual ar fi satul Găgeni, comuma Săhăteni, judeţul Buzău.
Ţinând cont de reşedinţele oficiale ale acestor persoane, în contextul în care toate cesiunile sunt înregistrate la Bucureşti, dar şi de unele aspecte care apar în documentele publicate în Monitorul Oficial, via Registrul Comerţului, înclin să cred că UNGUREANU & CO habar nu au că deţin atâtea firme. Cel mai probabil, aceşti “investitori” au dat procuri unui “specialist” în tranzacţionarea firmelor cu probleme (cum ar fi un avocat sau o Casă de avocatură), iar acesta se foloseşte de documentele respective şi “face bani la greu” (1.000 de euro era minimul acceptat într-o perioadă), teoretic fără a avea vreo implicare infracţională.
Dacă Victoriţa UNGUREANU este doar o “marionetă” sau chiar conduce reţeau de “traficanţi de firme”, rămâne de văzut. Dar cert este că vânzarea/cesionarea firmelor cu probleme a revenit (sau a rămas) la modă, iar cei specializaţi în astfel de tranzacţii nu trebuie să se reorienteze profesional.” (sursa)
Dar nu pot să cred așa ceva! Cum, pretinu’ Popescu a înstrăinat firma ca să nu mai plătească datorii la stat?! A propos, la Electric Dupo SRL a lucrat și nevasta lui Tudose. Da, și la firma aia.
Ce se întâmplă acum cu Electric Dupo SRL? Păi, a intrat în faliment în 2014 și, pe lângă datoriile către bănci și alți creditori, are de dat peste 1,2 milioane de lei la stat. După cum confirmă chiar Fiscul.
restante dupo 1 restante dupo 2
Ei? Bani care, evident, nu vor ajunge niciodată la stat, pentru că tanti Victorița este doar o gaură neagră în care se pierd taxele care trebuia să ajungă la buget. Iar operațiunea este în cârca lu’ nea Popescu, pretinu’ lu’ Tudose, Tudose ăla supărat că multinaționalele fură taxele de la buget.

You May also Like...

Cum să furi de la un mort. Povestea carierei universitare a lui Tudorel Toader
9 aprilie 2019
Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca Petre Roman să nu ne mai f.tă cu minciunile lui penibile
14 martie 2014
Dragnea contraatacă: protestele sînt parazitate de dubioși de manevră
4 noiembrie 2015
2 Comments
  • Reply
    insistam
    10 noiembrie 2017 at 22:16

    Pana in 2014 cei care si-au cumpărat case Anl in cartierul henri coanda erau obligati, de Anl, sa se branșeze la rețeaua electrică doar prin Electric Dupo. Erau obligați sa platesca integral in avans 7000 ron și firma facea bransamentul când avea electric dupo chef sau deloc.
    După faliment asociații și-au făcut alta firma care, in momentul de fata, lucrează tot in henri coandă.

    • Reply
      prisacariu
      11 noiembrie 2017 at 22:55

      foarte interesant! ceva amănunte în plus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *