Tovarășa Andronescu, susțineți protestele de acum ca și pe cele din 2012!

Acum șase ani, în ianuarie 2012, de câteva ori mai puțini protestatari decât acum – dar violenți până la a incendia magazine și provoca cu arme albe jandarmii – erau pe placul PSD. Ce e drept, nimic mai firesc: la două luni de la declanșarea protestelor, premierul Boc își dădea demisia iar alte două luni mai târziu, prin moțiune de cenzură, se instala Ponta la Palatul Victoria.

Prin vocea mămăii pesediste conservate cu ce a găsit prin eprubetele de la Poli, PSD a zis așa despre protestatarii momentului: „Ce mă îngrijorează în aceste demonstrații nu e faptul că oamenii au ieșit în stradă. E dreptul lor de a protesta față de lucruile care îi nemulțumesc. Dacă aceste demonstrații generează instabilitatea țării, dacă ele transmit un mesaj în afară că România este într-o țară neguvernabilă, atunci trebuie să își asume repsonsabilitatea toți cei care poate din spate i-au îndemnat să iasă. De ce fac această precizare? Pentru că pot să vă transmit mesajele care spun că unii primari, vă dau exemplu un mesaj primit de cineva din Roman, au plătit transportul celor care au ieșit în stradă. Dacă ies pentru că sunt nemulțumiți este dreptul lor constituțional și trebuie să îi respectăm. Dacă cineva vrea să arate că România este o țară neguvernabilă, trebuie să își asume responsalibitatea.” (sursa)
În 2012, însă, PSD avea altă părere (prin Dan Șova), atunci când românii protestau împotriva lui Băsescu, Boc etc.: „problema este în lege și nu la protestatari, care au dreptul de a-și exprima, fără nicio restricție, drepturile fundamentale. Dacă românii consideră că cea mai bună formă de a-și exprima nemulțumirea, în aceste momente, este protestul în stradă, atunci autoritățile abilitate trebuie să permită acest lucru, fără nicio restricție. De exemplu, în Franța sunt prevăzute sancțiuni pentru cei care îngrădesc dreptul la întruniri. În Italia, pentru a beneficia de acest drept trebuie doar să notifici autoritățile, nu să ceri aprobare ca la noi. Notificări sunt necesare în Scoția, Republica Moldova, precum și în alte state.” (sursa)
Mai mult, Mazăre era dispus să se alăture protestatarilor, deputatul Moldovan era fanul lor și Crin Antonescu, tătic al USL, era solidar total cu cei din stradă.
Ecaterina Andronescu vrea să anuleze protestele

You May also Like...

Iohannis după proteste: "Soluția tehnică se poate găsi ușor, sunt diferite posibilități. Alegerile anticipate sunt singura soluție pentru a debloca situația"
22 ianuarie 2018
Cine sunt parlamentarii care au decis ca pușcăriașii să câștige 6, nu doar 3 zile de libertate pe lună
21 octombrie 2017
Domnule Iohannis, nu fiți președintele de la GRIVCO!
22 decembrie 2014
2 Comments
  • Reply
    lmihai
    21 ianuarie 2018 at 18:12

    D-le jurnalist trebuia sa faceti remarca, protestul din 2012 nu a fost facut pt. deturnarea democratiei prin atacuri la adresa Justitiei, atunci s-au pus bazele venirii mafiotilor la carma Romaniei. De aceea presedintele Basescu poarta o mare vina iar tot ce spune acum cade in derizoriu deoarece pe umerii lui s-au ridicat mari si tari golanii de acum!

    • Reply
      prisacariu
      22 ianuarie 2018 at 8:26

      păi, protestele erau împotriva lui băsescu:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *