Scene grotești la Fundeni: în așteptarea ministrei Sănătății, pacienți scoși pe holuri cu bagaje și pijamale

„Astăzi la Spitalul Fundeni din București: isterie generalizată. Se auzise cum că ministresa sănătății își va continua pelerinajul de campanie electorală, episodul pelerinelor de unică folosință, și pe acolo. Asta după vizita spontană la Spitalul Județean din Constanța, de ieri, unde a făcut poze cu halatul pus incorect, și s-a plâns de mizerie și de lipsa halatelor și papucilor de unică folosință.
Ce s-a întâmplat azi la Fundeni? Tone de halate apăruseră în toate colțurile, pe toate holurile și în toate gunoaiele. Stres, angajate agățate precum Supermen ca să spele ferestrele și pe exterior, în grabă mare, lenjerii curate, și pacienți ținuți cu orele pe coridoare, pentru ca în saloane să se pregatească o posibilă vizită ministerială.

O asisentă șefă urlă la bolnavele care așteptau în agonie, în picioare, deja de jumătate de zi, ca să se termine curățenia generală și să poată fi internate.
Asistentă țâfnoasă către paciente: ”Și să nu cumva să prind genți sub pat ca la Constanța!” O pacientă cu batic, neînțelegând nimic: ”Păi eu sunt din Huși…”.
Tunete. Se pare că la Constanța la Județean ministresa Pintea a comentat că nu sunt în regulă genți puse sub pat. Așa că astăzi la Fundeni bolnavii și-au mutat pe holuri lucrurile personale cu care veniseră în câte-o gentuță, și le-au mutat în pungi, plase întinse pe coridoare din care îți scoteau oamenii șosetele și chiloții, își mutau cănuța. Cei care nu au găsit pungi în tot acel haos umblau bezmetici pe holuri cu rufele si medicamentele și periuța căzându-le din mâini.
Guvernare de urgență în locul unor politici constructive. Ministresa merge prin spitale și cere, arătând cu degetul în grabă, ca într-un regim dictatorial, demisii ale unor oameni care de fapt nu sunt în subordinea ei. Nu o să pomenesc acum despre lipsurile reale, fundamentale din spitalele românești, aflate la granița unei crize umanitare. Zic doar că pe bolnavul din România spectacolul acesta de campanie al minstresei Pintea nu pare să îl ajute prea mult.”
Tot ce ați citit a fost povestit de Mădălina Roșca pe FB. Mădălina are deja o lungă istorie cu Fundeniul și, la un moment dat, o să o și vedeți transpusă într-un documentar. Precum ăsta din Teleorman, de exemplu.
x
Screenshot 2019-04-10 at 00.04.51

You May also Like...

Un exit poll real dintr-o secție din București în care Iohannis l-a bătut pe Ponta
16 noiembrie 2014
Ești o mediocră școlită la Academia de Poliție? Te face Liviu Pop deputată la 28 de ani
16 octombrie 2017
Ipoteză de lucru: Șova scapă mai ieftin într-un dosar DNA ca să-l înfunde, printr-un complice, pe Greblă
4 februarie 2015
2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *