Asociația "Dăruiește viața", care construiește un spital, a fost blocată de Finanțe: nu mai poate primi sponsorizări de la companii

#NoiFacemUnSpital
Face și Ministerul Finanţelor Publice un registru. De 1 an îl tot face și tot nu-i iese…
De 9 zile, ONG urile nu mai pot primi sponsorizări de la companii, căci nu figurează în faimosul registru. De ce nu figurează? Poate ne explică domnul ministru Eugen Teodorovici.
Oricum, ce înseamnă un spital pe lângă un registru? Pentru oamenii din guvern pare că nu înseamnă mare lucru, altfel ar fi făcut ei, nu-i așa? Ei știți ce fac, nu? OUG uri, alea sunt importante… școlile, spitalele, autostrăzile, bolnavii, copiii flămânzi să mai aștepte.”
Ce tocmai ați citit este o postare pe Facebook a Oanei Gheorghiu, cea care, împreună cu Carmen Uscatu, și-a asumat sarcina incredibilă de a construi un spital. La propriu.
Carmen Uscatu are și un jurnal al întregului proces iar azi și-a notat așa:
„JURNAL DE SPITAL
greu. e cuvântul care e mereu, zilele astea, pe buzele prietenilor noștri. pe buzele donatorilor noștri. chiar și pe buzele noastre. e greu căci nu vrem doar să construim o clădire și să o dotăm cu aparatură. vrem ca acest SPITAL să funcționeze normal, la standarde. cu un management modern. cu medici pregătiți, cu asistente care au beneficiat de training în clinici de specialitate. cu oameni dedicați. cu proceduri care să le ușureze viața. cu pacienți care să aibă încredere în actul medical și în șansa lor de a se face bine. cu psihologi. cu medicamente. cu dezinfectanți. cu de toate.

greu. când vezi cum se zbate ditamai ministrul sănătății să explice cum nu poate face niciun spital.
greu. când vezi cum ministrul sănătății nu reușește să întrețină nici măcar spitalele pe care le avem de pe vremea răposatului. face doar vizite noaptea și atât.
greu. dar chiar dacă e greu noi continuăm. să muncim. să căutăm soluții. să ne mai și oprim din când în când și să zâmbim.
(…)
#NoiFacemUnSpital
q
(sursa foto: Facebook – Carmen Uscatu)

You May also Like...

Incredibila mizerie pesedistă anti-europeană a lui Dan Bittman. La Cristache (TVR)
6 aprilie 2019
Cea mai importantă întrebare pentru românii de azi: câți din cei aflați în stația Dristor au văzut cum ucigașa își împingea victima pe șine?
13 decembrie 2017
Tăriceanu, lacheul dezonora(n)t al lui Dragnea
22 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *