Părinții copiilor care cântau pro-PSD în campania electorală, amendați de Poliție pentru utilizarea minorilor

Tatăl care și-a folosit copiii într-un clip pro-PSD la europarlamentare a fost amendat pentru încălcarea legii electorale, a precizat, pentru Newsweek România, IPJ Maramureș. Potrivit legii, amenda este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș a mai precizat că cercetările în cazul folosirii copiilor în clipul „Hai, români, ieșiți la vot” nu sunt finalizate, însă tatăl a fost amendat contravențional.
„În urma verificărilor, s-a stabilit că videoclipul în cauză a fost realizat de tatăl celor doi minori și postat ulterior pe aplicațiile Facebook și Youtube. Întrucât au fost încălcate prevederile art. 40, alin. 10 din Legea 33/2007, față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 53, alin. 1, litera z, din același act normativ. La finalizarea cercetărilor, vă vor fi comunicate toate măsurile care vor fi dispuse de polițiști”, a precizat, pentru Newsweek România, IPJ Maramureș.

You May also Like...

Protecția Copilului admite că părinții copiilor care au apărut în clipul PSD au încălcat legea
12 iunie 2019
Nicolicea: "regret că nu a intrat Gigi Becali cu vreo 4-5 ultraşi în Parlament, pentru că atunci aş fi văzut "curat constituţional""
20 decembrie 2017
UDMR a luat două voturi în Gratia și a avut și membru de secție: pe Stelică Bosnă
29 mai 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *