Insolență la Agerpres: poze artistice cu Dragnea la DNA, cu explicații în engleză, cumpărate de la EPA

Dacă te plictisești într-o seară și decizi să vezi ce poze mai pune pe propriul site agenția de presă de stat, Agerpres, cu cel mai iubit fiu al Teleormanului, nu vei regreta. Pentru că, dintr-un impuls revanșard al șefului Agerpres numit de Ponta, Dragnea iese șifonat. Dar nu oricum, ci artistic și anglofon.

Pe 21 noiembrie a.c., când Dragnea a fost la DNA să i se prezinte acuzațiile în dosarul Tel Drum, Agerpres a avut doi fotografi la intrarea parchetului anticorupție: pe Silviu Matei și pe Radu Tuta. Aceștia, așa după cum se poate vedea pe site-ul agenției, au făcut fotografii din toate pozițiile și unghiurile cu Dragnea intrând la DNA, ieșind de la DNA, flancat de jandarmi, sufocat de microfoane, susținut de pesediști etc (o galerie, aici). Agerpres, însă, nu s-a mulțumit să publice doar fotografii ale propriilor pozari, ci a ales să diversifice oferta și cu poze realizate de Robert Ghement de la EPA. Unele foarte artistice. Iată un exemplu.
dragnea ghement 1
Sau alt exemplu.
dragnea ghement 2
Toate cele șapte fotografii ale EPA publicate de Agerpres sunt însoțite de următorul text: „Liviu Dragnea (C) the president of the Romanian Parliament’s Deputee Chamber and the leader of the main ruling party PSD (Social Democracy Party) arrives to the National Anti-Corruption Bureau (DNA) headquarters in Bucharest, Romania, 21 November 2017. Dragnea is accused by DNA investigators of tax evasion and embezzlement of public funds. PSD party leader was informed by the anti-corruption prosecutors that his goods and assets were seized for the purpose of recovering the 27,399,490 euros damage if the allegations will be proved. Liviu Dragnea makes no statements.” (sursa)
E doar o întâmplare, bănuiesc, că știrea în engleză a Agerpres e un pic mai „tandră” cu Dragnea: nu se folosesc cuvinte urâte ca „embezzlement” și nu e pomenită nici suma care reprezintă prejudiciul.

You May also Like...

Ponto, nu ești sportiv, ești doar un burtos care și-a băgat piciorul în România
17 iunie 2015
Școala românească e vie: Daciana care spală bani, subiect de teză
26 ianuarie 2016
Parlamentarii care-și angajează rudele, ultimul glonț al lui Iohannis
22 iunie 2016
1 Comment
  • Reply
    Rodica Vitania Vataman
    13 decembrie 2017 at 8:17

    Asta , cu stirile in engleza e mortala. Am dat peste o postare intr-o engleza originala stil vasileasca de la Craiova . Era despre neonazistii (!!) din miscarea „rezist”indemnand la lupta pentru statul de drept instaurat in 2016.
    Ca si agerpres lucreaza la comanda lui daddy pe langa alte autoritati sau entitati publice , nu ma mai mira deloc. Dar nici nu ma face sa ma consider „infranta de sistem”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *