Koszonom, UDMR! Bagabonții de la PSD – ALDE (dar și Viktoraș de la Budapesta) te pupă! Spasiba!

Acum două luni, PSD a fost foarte aproape să lase ALDE pe dinafară și să salte în vaporul pirateresc al guvernării pe matrozii de apă dulce de la UDMR (vezi aici). Până la urmă, ALDE a rămas pe punte și udemeriștii la cheu (sau lachei, că-s mai mulți, haha, glumă), gata oricând să dea o mână de ajutor.

Iar când vine vorba de udemeriști, te poți baza pe seriozitatea lor. Ieri, de exemplu, la votul pe modificările legea statutului magistraților, toți deputații UDMR prezenți în sală (17 din 21, totalul lor la Cameră) au votat „DA”, adică pentru modificările propuse de PSD – ALDE (și chiar UDMR, pe alocuri). Urmele votului electronic pe modificările la lege se pot vedea aici: udemeriștii au fost la fel de disciplinați ca pesediștii și aldiștii, toți cei prezenți au votat „DA”.
Că, din nou, UDMR joacă rolul târâturii politice nu mai e vreo surpriză. De data asta, însă, miza e prea mare și, după cum știm, a atras atât atenția UE, cât și pe cea a GRECO. Ambele instituții au promis evaluări și, practic, au cerut măcar amânarea dezbaterilor și votului, dacă nu anularea modificărilor. Așadar, România face figură de golan de cartier în clubul UE și riscă sancțiuni grele. Deloc paradoxal, liderul de la Budapesta, Viktor Orban, mare prieten al UDMR, are numai de câștigat: în fond, și el, Viktor Orban, a tot fost certat pentru derapajele nedemocratice din Ungaria. Dar a continuat să fie insolent, impertinent, să-l cheme pe Putin la Budapesta și, în general, să dea cu tifla Europei. Astfel, prin joculețul din parlamentul de la București, UDMR îi arată Uniunii Europene că ce face Orban la Budapesta e un trend la care aderă din ce în ce mai multe state din estul și centrul Europei. Știe UDMR că face asta? Eu zic că udemeriștii sunt orice, numai proști nu.
troica

You May also Like...

Cocălărismele juniorului lui Dăncilă în loja VIP a Arenei Naționale
11 aprilie 2019
Ponta în Dubai în club? Atunci, Ponta ori gunoi, ori securist kaghebist
22 noiembrie 2014
Nici măcar o OUG nu ne mai salvează de ciuntirea legilor justiției. Singura soluție: debarcarea lui Dragnea
11 decembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *