Protecția Copilului admite că părinții copiilor care au apărut în clipul PSD au încălcat legea

Protecția Copilului Maramureș admite, într-un răspuns pentru Newsweek România, că apariția celor doi copii în videoclipul electoral pentru susținere PSD reprezintă o încălcare a legii, însă susține că singura instituție care poate dispune sancțiuni în acest caz este Poliția.
Legea pentru protecția copilului stabilește că interesul superior al copilului trebuie protejat, că este interzisă exploatarea imaginii sale, iar legea care stabilește modul în care se derulează alegerile europarlamentare în România interzice folosirea copiilor sub 16 ani în campania electorală, amenzile fiind cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș precizează, în răspunsul la solicitarea Newsweek România, atât că a fost sesizată, cât și că s-a autosesizat în cazul clipului electoral în care doi copii minori îndeamnă oamenii să voteze PSD. Instituția spune că minorii au avut acordul părinților pentru a apărea în clip, fiind „o activitate artistică”.
După cum mă întrebam înainte de alegeri, „Cum ajunge acel copil la nunți, prin intermediul cui? Ce se întâmplă cu banii primiți? Cât muncește la paranghelii? Care e rolul părinților?
Altfel spus, cât a dat PSD pentru oroarea aia cântată de copii nevinovați?”
nene

You May also Like...

Urmărită penal de DNA în două dosare, angajată de Dragnea la Camera Deputaților
4 octombrie 2017
Cel mai mare cotizant la PSD în 2013: Ilie Sârbu, cu 37.600 RON
1 aprilie 2014
Avocatul lui Dragnea: la termenul de luni, 15 aprilie, se poate întâmpla orice
14 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *