În fiecare zi, statul român virează în contul PSD, direct, 250.000 de lei. Suma se dublează din aprilie!

7.597.299,16 lei. Sau, dacă preferați, șapte milioane și șase sute de mii de lei. Aceasta este suma lunară pe care statul român, prin intermediul Autorității Electorale Permanente, o virează în contul Partidului Social Democrat. Pe parcursul unui an, se adună 91.167.589,9 lei (da, peste 91 de milioane de lei). Iar într-un an care nu e bisect, deci de 365 de zile, asta se traduce prin 249.774,219 lei pe zi. Sau, fie, dacă preferați, într-un an bisect se ajunge la o medie zilnică de „numai” 249.091,776 lei.
UPDATE: Conform Radio Europa Liberă România, însă, „În conturile PSD au intrat în fiecare lună din 2019 peste 7,5 milioane de lei. Peste 22,5 milioane în doar trei luni. Explozia va veni însă la plata subvenției pentru lunile aprilie, mai și iunie. În fiecare lună, PSD va încasa peste 16 milioane de lei. Suma este compusă din 12 milioane de lei, subvenția lunară a partidului, plus restanța de peste 4,3 milioane de lei pe care PSD a pierdut-o pentru că în ianuarie, februarie și martie bugetul nu a fost votat și promulgat. Adunând, ajungem la suma totală de 70,5 milioane de lei pentru PSD, subvenție de la stat, pentru primele șase luni ale anului. Suma anuală pe care o va încasa PSD în 2019 este de peste 143,7 milioane de lei. Un salt important față de 2018, când subvenția a fost de peste 96 milioane de lei, dar considerabil mai mare față de 2017, când lua doar peste 16 milioane de lei anual.”
Ce face PSD cu acești bani ne-a spus DNA recent: „În cauza mediatizată prin comunicatele nr.294/VIII/3 din 2 aprilie 2019 și nr. 372/VIII/3 din 22 aprilie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de o persoană care, la data faptelor, deținea funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), cu privire la săvârșirea infracțiunii de neurmărire conform legii a respectării destinației subvențiilor (prev. de art. 10, lit. b, teza a II-a din Legea nr. 78/2000).
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 27 mai 2017 – 27 februarie 2019, în calitate de președinte al Autorității Electorale Permanente, suspectul nu ar fi urmărit, conform legii, destinația subvențiilor acordate formațiunilor politice, în sensul în care
– nu ar fi dispus, potrivit Legii finanțării activității partidelor politice (art. 44 din Legea nr. 334/2006 republicată), verificări anuale pentru fiecare partid, privind respectarea prevederilor legale referitoare la venituri (inclusiv cele provenite din fonduri publice, subvenții) și cheltuieli
– ar fi stopat unele controale aflate în curs.
Concret, printr-o adresă din data de 22.01.2019, ca urmare a unei scrisori adresate Autorității Electorale Permanente de către trezorierul unui partid, în calitate de președinte al AEP, suspectul ar fi dispus în mod discreționar, oprirea controalelor inițiate prin ordine de serviciu de către directorul structurii competente, controale ce vizau respectiva formațiune politică.
În dispozițiile Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale nu există nicio prevedere legală care să permită oprirea unui control dispus de directorul structurii competente din cadrul AEP.
Deși a luat cunoștință prin angajații AEP de ”unele nereguli cu referire la utilizarea subvențiilor ”, nu a fost de acord cu solicitarea unuia dintre angajați săi de a se relua controalele suspendate din dispoziția sa, preferând să își dea demisia în data de 27.02.2019 din funcția de președinte al AEP.
Președintele AEP invocat este Daniel Barbu, acum candidat al ALDE la un loc de europarlamentar. Logic.
Iar comunicatele DNA nu ar fi existat fără dezvăluirile exclusive ale Newsweek România.
d

You May also Like...

Dragnea nu renunță la putere doar pentru că e huiduit
22 aprilie 2019
Aroganțe de social-democrat: Dragnea se laudă cu domeniul lui de nabab într-un videoclip
2 octombrie 2017
Dragnea contraatacă: protestele sînt parazitate de dubioși de manevră
4 noiembrie 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *