Ponta, mă dezguști

Nu știu cine-i face strategia de comunicare pe facebook lui Victor Viorel. Dar, dacă o face după capul lui, prost cap are. Iar dacă o face la sfaturile cuiva, prost mai e sfătuit, parafraza basmului. De ce prost? Pentru că toată strategia lui Ponta sau a echipei lui e să transforme peste noapte un arogant șmecher cu accente de cocalar în pisic spășit care a fost luat de val ca un adolescent speriat de încercările vieții și acum regretă la numai cei 42 de anișori ai săi. 42 de ani!!! Iar vîrsta asta a maximei înfloriri personale adulte este prezentată de strategii lu’ pește prăjit ca un fel de pubertate acneică la care se poate greși oricît de grav pentru că, nu-i așa, după ce-i trec coșurile adolescentului îi va veni și mintea la cap.

Nu, Ponta, 42 de ani nu este o vîrstă care să te scuze. Ci, dimpotrivă, e o vîrstă care te acuză. Care te îngroapă. La 42 de ani, un om care-și duce existența onest, a trecut printr-un ciclu de studii superioare în care a investit efort și inteligență, ba chiar foarte mult efort dacă a și muncit în paralel, ca să se poată întreține. Iar dacă a urmat și un doctorat cinstit, alegerile făcute (fie în dauna familiei, fie în defavoarea unei slujbe care să aducă bani) au lăsat semne uneori adînci.
Pînă în 42 de ani, cei mai mulți dintre români, deși muncesc de le sar mucii pe pereți, nu reușesc să aibă o casă în care să crească mai mult de un cîine, și ăla de talie mică, abia se tîrîie într-o mașină la mîna a doua și, în general, apelează la împrumuturi de pe unde apucă între salarii, mai ales dacă au copii care merg la școală.
Pe scurt, pînă la 42 de ani, oamenii sănătoși la cap din țara asta devin suficient de adulți și înțelepți cu grijile lor încît să nu se poarte ca niște idioți cu muci la nas care primesc totul de-a gata.
Dar tu, Ponta, nu ai de unde să știi rahaturile astea care-i macină pe oamenii drepți. Înainte să devii procuror, te-ai dat pe lîngă SIE ca pișcotar. Sau poate tocmai ca să devii procuror. Un procuror jalnic, un fel de lingău din specia cea mai rea, specia aia mică pe interior și disproporționat de gonflată pe dinafară. Iar după ce ai făcut niscaiva turism extern pe spezele SIE vreme de cîțiva ani, te-a adoptat Hoțul cel mai arogant pe care-l cunoscuse România pînă atunci, Adrian Năstase. Așa a venit și doctoratul, așa au venit funcțiile, așa ți-a apărut prima casă luată pe doi lei de la stat, așa ți-au crescut pilele, cunoștințele și relațiile, așa ți-a crescut ego-ul ăla pipernicit și meschin pînă cînd, biată păpușă umplută cu un amestec de paie și căcat, te-ai văzut șef de partid și premier. Iar la 42 de ani, în inconștiența ta ridicolă, te și pictai președinte la Cotroceni.
Biet idiot, acum cerșești milă, compasiune, simpatie… Și, poate, în schizoidia ta, chiar crezi că te umilești eficient în fața celor care te-au scuipat afară din visul tău prezidențial. Nu, Ponta, nu te crede nimeni. Eu, cu siguranță, nu te voi crede niciodată. Pentru că știu cum amenințai, cum cumpărai oameni, cum cenzurai, cum micționai pe, vorbă mare, libertatea de conștiință.
Ponta, tu nu ești decît un rebut. O eroare. Sper să dispari din viața publică definitiv. Și să fii ultimul din specia ta politică.
P.S. Dacă nu ați înțeles ce mi-a venit, citiți postarea lui Ponta pe fb de acum vreo cinci ore și o să pricepeți.
p

You May also Like...

Cazul Mircea Diaconu. Sau cum un parlament cretin votează o lege coruptă și zece judecători se chinuie să o înțeleagă
10 aprilie 2014
Miza nu este Hrebenciuc. Miza este cît știe Hrebenciuc despre Ilie Sârbu în dosarul retrocedărilor
21 octombrie 2014
EXCLUSIV Efectul fiscal Ponta: Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului
28 aprilie 2015
12 Comments
  • Reply
    moshu49
    3 decembrie 2014 at 5:46

    🙂 şi Geppetto-Iliescu ce zicea? 😀
    hai că e vomitiv, iar ca să aplauzi ce scrie mitomanu’ acolo … ori eşti prost ori pesedist. 😉

  • Reply
    Elena
    3 decembrie 2014 at 7:40

    Esti unul dintre ziaristii mei preferati, iti admir cu precadere stilul ironic si autoironic, arme cu care reusesti sa faci fata unor alde Nicolicea, a carui prezenta este foarte greu de digerat prin smecheria poleita cu care vrea sa ne bage-n ochi negrul ca fiind alb.
    Dar imi place la fel de mult si consistenta mesajului zilnic. Practic te consider purtatorul meu de cuvant in fata leprelor din politica pe care n-as da nici o para chioara, daca statul nu m-ar fura ca sa le dea lor.
    Dar articol mai bun ca acesta de mult n-am mai citit.
    Ponta este ca o aceeasi mancare pe care esti nevoit s-o mananci zilnic. Ti se apleaca pana la urma. As vrea sa-l vad disparut din viata publica, daca se poate spune asa. Vorba poeziei populare „numa’ m-or vedea ca nu-s”.
    Multumesc, Catalin!

  • Reply
    gruia
    3 decembrie 2014 at 8:18

    Excelent spus,d-le Prisacariu! Excelent! O descriere perfecta a acestui golan,copie fidela a celui ce l-a creat,a.nas(17)case:imatur(la doar 42 de anisori,hahaha!),arogant cat incape,mincinos,lingau,oportunist,superficial,etc.Ce mai,nulitatea absoluta,tot ce-i mai urat si mai detestabil la un om! Am putut citi ce a scris doar de pe pagina ta,caci daca vrei sa intri pe pagina lui de facebook,esti obligat sa dai like(alta jmecherie,iata cum aduna w.pompa like-urile!),ceea ce nu vreau in ruptul capului!

  • Reply
    Cockwork Orange
    3 decembrie 2014 at 9:45

    Păi da, a greşi e omeneşte pentru că e o acţiune făcută de un om. Omul greşeşte. Şi Stalin, Hitler, Iliescu, au greşit. Pentru că sunt oameni. Oameni , sadici, nebuni, grandomani etc. În cazul lui Ponta nu reuşesc să-i găsesc nici o calitate negativă definitorie. Parcă-i o himeră a tuturor mediocrităţilor de pe lumea asta. El este chintesenţa a ceea ce fostul mare semidoct de partid Brucan spunea: Stupid people.

  • Reply
    politicstand
    3 decembrie 2014 at 10:18

    http://politicstand.com/la-stalpul-caznelor/

  • Reply
    Constantin
    3 decembrie 2014 at 11:03

    Zilele trecute, consternat de o alta postare pe FB a lui VVP , i-am scris sa imi respecte intimitatea si sa nu ma inoportuneze cu mesaje pe FB , locul in care politica de varf nu are ce sa caute . Nu mi se poate adresa astfel , cum nici eu , sau FloareadeColt , nu ne putem adresa Primului Ministru , in felul asta .O fi spatiu public FB-ul , doar ca este foarte intim intr-o foarte mare masura . Este ca o sauna mixta , in care lumea se relaxeaza in tacere , iar dorinta ta de a face un anunt public nu e oportuna. Mesajele postate de politicienii de varf , altele decat cele din campanie, pot fi , in cel mai bun caz, de mobilizare la razboi sau de alte catastrofe, altfel in acest mediu , vom fi informati de presa sau paparazzi , de noutatile din politica. Guvernarea se face prin fapte si nu prin demagogie pe FB. Sa-si faca site-uri proprii si sa posteze ce vor acolo , cine ii iubeste , ii cauta! Aceste postari din mediu virtual , fara a avea aprobarea lingvistilor si consultantilor de discurs , care sa atinga cu mare delicatete toate categoriile prezente in acest spatiu , pe principiile discursurilor regale sau ale marilor oratori , sunt manipulatorii si amendabile. Nu poti intra pe FB , tu Ponta, si sa te adresezi numai pontistilor sau basistilor..Regina MB nu intra pe Fb sa anunte ce program de activitate are maine, sau ca i s-a rupt dresul.

  • Reply
    Mihaela Cartis
    3 decembrie 2014 at 12:06

    Acultaţi voi cititorilor, căci adevăr vă grăiesc eu vouă: DACĂ victor viorel ponta NU DEMISIONEAZĂ, SĂ VĂ LUAŢI ADIO pentru TOTDEAUNA de la SOCIETATEA CIVILĂ şi de la DIASPORA.
    Dixit.

  • Reply
    just a friend
    3 decembrie 2014 at 16:34

    Domnule Catalin,m-a uns pe suflet articolul dumneavoastra. Acest personaj este cel mai periculos de pe scena politica.Ajunge sa-l privesti ca nu mai e nevoie sa deschida gura…se va face frate cu necuratul doar sa treaca puntea!

  • Reply
    L
    3 decembrie 2014 at 19:00

    Indiscutabil ca Puie Monta este un gunoi. Inca traiesc cu speranta ca DNA este institutia care-l va scoate definitiv din circuit pe acest mizerabil. Cu cat mai repede se va produce acest eveniment, cu atat mai bine pentru toata lumea. DNA are deja un milion de motive ca sa-l inhate pe acest personaj murdar.
    P.S. Cataline, felicitari pentru postarea asta. Dura, dar extreme de binevenita.

  • Reply
    eu
    3 decembrie 2014 at 23:28

    Ponta a muncit mai mult ca Iohannis si mai Putin decat multi romani care muncesc de le sar capacele si nu-si permit nici chirie, d’apoi 6,7 case 😉 in rest…despre articol, dupa formulări vezi noua moda…limbajul mizerabil fără substanta

  • Reply
    dr.Bostina Petre
    4 decembrie 2014 at 17:04

    Si pe mine ma dezgusta premierul copy/paste doctor in drept,dar de ce nu intelege sa demisioneze nu inteleg, iar mai creste cota de bun simt. Asa…….!!!!!!!,

  • Reply
    Robert
    4 decembrie 2014 at 20:13

    Va admir domnule Prisecariu ! Tineti-o tot asa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *