Turnătorul Greceanu, PR pentru terminatul Groșan

Citiți acest text. Ați citit? Dacă nu, insist, citiți-l, nu vă ia decît un minut. Gata? Reacții? A rîs cineva? A zîmbit cineva? Pe bune. Cam cît de matol trebuie să fii să scrii așa ceva și să crezi că e umor? Orice ar fi, însă, în acel text, cam ăsta e genul de producție de care e în stare Groșan acum. O tînără speranță, dacă îl întrebați pe Bușcu, care opinează că e „unul dintre cei mai înzestraţi prozatori ai momentului”, dar care „Şi-a neglijat vocaţia cu o energie pe care doar băieţii talentaţi o au”. Prin urmare, „N-a scris încă marile cărţi pe care le aştepta toată lumea”. Un talent de viitor, deci. Probabil de aia l-au luat la Cațavencu după plecarea noastră, ca să clădească o echipă nouă, proaspătă. La pachet cu Ivanciuc, desigur, altă uriașă jună speranță care nu și-a scris marile cărți, dar a prestat corespunzător la micile note.
Acestea fiind zise, îi urez lui Groșan longevitatea lui Arghezi, care s-a apucat de scris la 47 de ani. Ca să confirme pronosticul lui Bucșu, dacă nu-l împiedică falimentul. Consider, deci, că relansarea carierei terminatului Groșan a început perfect, cu un magic moment de PR regizat de turnătorul Greceanu.

You May also Like...

Patriciu vrea cu țîțe colorate-n cap
24 aprilie 2010
Logan MCV de Bruxelles
20 iulie 2011
V-ați cumpăra o Toyota doar pentru că sceleratul Mircea Badea Tourette îi face reclamă?
4 iunie 2013
7 Comments
  • Reply
    Magurelianu
    26 ianuarie 2011 at 18:57

    Ivanciuc si-a turnat parintii. Cazul lui Grosan e mai putin spectaculos. A turnat doar profesori. Catavencu = stup de securisti si turnatori. Niste pensionari tristi da-i in plamea.

  • Reply
    Magurelianu
    26 ianuarie 2011 at 19:02

    Se si potrivesc cu Vintu-Nus: s-au adunat ghertoii din vechile structuri. Vor disparea pe cale naturala. Au o virsta inaintata si o speranta de viata grav redusa din cauza ticalosiei si a alcoolului.

  • Reply
    aura
    26 ianuarie 2011 at 21:52

    Parca ar fi Uniunea Turnatorilor, nu Uniunea Scriitorilor. Citi scriitori or mai fi avind „opere” necunoscute la CNSAS?

    • Reply
      Rottendame
      26 ianuarie 2011 at 22:58

      Probabil, mai bine să nu ştii. Studiindu-mi dosarul (de trădător de ţară care a plecat de pe moşia lui Ceauşescu), am fost consternat să aflu cât căcat este în dosarul meu, căcat vomat de cei din juru-mi, de la vecini, la colegi şi „prieteni”. Poţi fi sigură că şi între scriitori au fost indivizi care, dintr-un motiv sau altul, au adăugat niscaiva pagini la dosarele colegilor (de studii, de breaslă, de chef, de concediu, de orice).

  • Reply
    John DOE
    26 ianuarie 2011 at 23:23

    Băi, săracii turnătorii ăştia, ce victime au fost de fapt toţi. Hai mai degrabă să le plângem de milă, şi să-i felicităm că acuma au tăria morală să nu mai fie. (Bine, nu din vina lor, ci a unor cretini care au murit ca să li se redea lor libertatea să nu mai toarne.)
    Iar ăia care au încasat-o din cauza lor n-au fost victime. Ăia au fost boi. Să-i dispreţuim că au fost aşa de proşti încât n-au făcut ce trebuia ca să supravieţuiască şi azi să se constituie şi ei în crema ţării.
    Şi unii şi alţii au azi ceea ce merită: bătăi kamaradereski pe umăr, respectiv uitare în mizerie.

  • Reply
    AntiGelu
    27 ianuarie 2011 at 1:28

    tinerilor…sa trecem.

  • Reply
    adiboss
    27 ianuarie 2011 at 11:59

    mai răsfiraţi, băieţi…băăăăăi, ce-ar fi fost blogurile astea pe vremea lui Ceaşcă? cum le-ar mai fi plăcut să se bage la comentarii, să bage fitile, sa ia urma IP-urilor… Oricum, timpu nu-i pierdut. Ce zici Prisecare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *