Interesul național al UNPR pregătește divorțul de Ponta

Abia a trecut ziua unirii că UNPR a și sunat goarna dezbinării alianței de guvernare. Și nu întîmplător azi, cînd Ponta l-a chemat pe Tăriceanu la discuții despre intrarea fantomaticilor liberali reformatori (care încă nu au statut oficial de partid) la guvernare. Primul atac al UNPR: proiect de lege pentru taxarea marilor averi (sursa).

Proiectul de lege cu pricina este o idee mai veche a UNPR, pe care partidul lui Gabriel Oprea o scoate de la naftalină, grețos populist, de fiecare dată cînd mai are de înfipt o sulă politică în coastele cîte unui guvern. De ce este acest proiect de lege grețos populist în România? Pentru că, în primul rînd, România are un Fisc de căcat care nu e în stare, mai întîi, să numere și să taxeze cum zice legea acum bogații României, darmite să-i mai și suprataxeze. În al doilea rînd, nu e deloc clar cum anume se măsoară averea unui cetățean în viziunea UNPR, deci relativismul va duce atît la abuzuri, cît și la pomeni prin netaxare.
În al treilea rînd, proiectul este populist pentru că nu urmărește decît un profit electoral al UNPR. Altfel, dacă ar fi existat o intenție solidă de a crește încasările la buget, UNPR ar fi insistat pentru proiect pînă acum, cînd majoritatea parlamentară a PSD și a aliaților era solidă, nu acum, cînd se clatină.
Și aici apare șpilul: acum, UNPR iese la negocieri pe taraba politică parlamentară. Pe de o parte, Gabriel Oprea îi dă un șah lui Ponta (dacă nu susții legea la Guvern și în Parlament, ești un ciocoi căruia îi plac bogații în defavoarea săracilor), pe de altă parte își face imagine ca partid în afara alianței cu PSD, deci se dă abordabil pentru noul PNL și intenția lui Iohannis de a lua guvernarea.
P.S. Distractiv este că primul suprataxat de această lege propusă de UNPR este chiar președintele UNPR, Gabriel Oprea. Conform declarației sale de avere (vezi aici), Oprea încasează anual din chirii peste 430.000 RON (cam 100.000 EURO), are depozite bancare de aproape 160.000 EURO, obiecte de artă și bijuterii de 60.000 de euro, două autoturisme de lux, opt imobile (apartamente, case și spații comerciale) și două terenuri. Însumat, toate cele enumerate depășesc 450.000 EURO, limita peste care se aplică suprataxa cerută de UNPR.
po

You May also Like...

Victor, gura bate curu'. La brutărie
7 decembrie 2014
Ponta se poate pregăti pentru o plîngere la CEDO
11 iunie 2015
Maior după demisie: aroganță, scuze sau tăcere?
27 ianuarie 2015
9 Comments
  • Reply
    karlaontan
    2 decembrie 2014 at 14:29

    Prisacariule,,, mai mare mincinos ca tine mai exista pe lumea asta?

  • Reply
    dana
    2 decembrie 2014 at 14:34

    unpr nu e cumva partidul celui care finanteaza si b1, unde cu onor activati? postul unde se intrerupe emisia pt conferinte de presa de la MAI sau se slaveste activitatea ministrului interes national?

    • Reply
      prisacariu
      2 decembrie 2014 at 14:54

      nu am legătură cu managementul postului ca să știu finanțatorii și nici nu țin minte ca eu să fi slăvit activitatea vreunui ministru, fie acesta și al interesului național

  • Reply
    dana
    2 decembrie 2014 at 15:00

    asa poate nici cei de la a3 sau rtv nu au legatura cu managementul postului, nu? dar despre finantatorul kamikaze implicat in retrocedari ? pina la urma sinteti toti la fel de patati si deontologi!

    • Reply
      prisacariu
      2 decembrie 2014 at 15:04

      vezi că nu știi să citești?:) am zis că nu mă interesează finanțatorul cîtă vreme nu favorizez pe nimeni. a propos, sînt de pomină certurile mele cu nicolicea, membru unpr, da’ poate ți-au scăpat. sau te uiți la alt post.
      cît despre kamikaze, finanțatorul ăla de care vorbești tu nu există. și nu există finanțator în general, că dacă ar fi existat poate aș lua și bani de la revista asta de la care nu am mai luat un leu de trei sute de ani:)

  • Reply
    dana
    2 decembrie 2014 at 17:45

    a convins o mina de creduli sa se desparta de academia catavencu si sa-si faca revista. finantatorul. si n-a mai putut bica sa retrocedeze cit trebuia el sa finanteze…ce ma deranjeaza mai ales la b1 e ca va dati mari deontologi, dreapta intelectuala si tot asa dar de fapt sinteti la fel ca cei de a3. macar ei isi asuma. si nu am votat cu psd niciodata.

    • Reply
      prisacariu
      2 decembrie 2014 at 20:48

      bati cimpii. grav

  • Reply
    L
    2 decembrie 2014 at 19:18

    Domnu’ Catalin, cam cata vreme mai trebuie sa-l suportam pe tovarasul Nicolicea la matale in emisiuni? Iti bati joc de noi? Iti bati joc de inteligenta noastra? Gagiul asta sinistru vrea sa tot fie „ascultat un minut” si uite-asa trece emisiunea, latrand numai el? Mai bine fa matale un dialog exclusiv cu Nicolicea, si nu mai aduce si alti invitati in studio. E mai corect asa. Nu?

  • Reply
    moshu49
    3 decembrie 2014 at 5:02

    sigur nu ai uitat de ghilimele?
    adică: „Interesul național”…
    zic şi io… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *