Cîți trebuie să mai moară?

Viața are un simț al ironiei foarte macabru: în încercarea de a scăpa de imaginea de criminal al polițistului Bogdan Gigină, lombrosianul Gabriel Oprea s-a băgat în fața camerelor de luat vederi vineri seară, făcînd tandem cu Arafat și pozînd în erou veșnic la datorie. Dar după doar 48 de ore de la catastrofă, știm că ancheta va ajunge, implacabil, tot la Oprea: complicii patronilor de la „Colectiv” au fost fie pompierii, fie ISU (ambele instituții fiind subordonate ministrului de Interne), fie primarul Piedone (promovat de Oprea pentru un nou mandat la sectorul 4 sau chiar la Primăria Capitalei), fie toți la un loc, în diverse grade.

Degeaba ne solidarizăm public la astfel de tragedii, degeaba mărșăluim în tăcere, degeaba donăm sînge, degeaba plîngem sincer după niște oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată dacă sistemul lor va trata cu cinism grosolan viața noastră.
Iar aici nu e vorba doar despre Gabriel Oprea. L-am pomenit pe vicepremierul înstelat doar pentru că, de data asta, el e cel mai vizibil exponent al sistemului ucigaș. Ucigaș prin nepăsare, prin dezorganizare, prin corupție, prin sadism. Dar „Gabriel Oprea” e, de fapt, numele generic al politicianului lipsit de orice urmă de moralitate, e numele generic al călcătorului pe cadavre pentru a-și atinge scopul dement de a prelua și păstra o putere folosită exclusiv în interes personal și al apropiaților.
Dar e mult prea mult. Au murit oameni în Apuseni pentru că statul nu i-a găsit la timp, au murit oameni pe lacul Siutghiol pentru că statul nu a avut motor pentru barca gonflabilă, a murit un polițist pentru că statul care e Gabriel Oprea a vrut coloană oficială, au murit oameni pentru că un jeg care e primar de sector și niște ofițeri de prin niște inspectorate populate de șpăgari și pile au permis funcționarea unui local al groazei fără îndeplinirea unor minime condiții de siguranță.
Cîți trebuie să mai moară pentru acești scelerați care ne conduc viețile înspre cimitir? Cît trebuie să mai tolerăm, politicos, decent, rațional, cuminți la locurile noastre, această crimă în masă? Pînă cînd suportăm? O să ne aresteze pe toți cînd le vom arunca cu ouă în cap? Dar cînd vom trece la pietre, o să ne trimită la închisoare? O să ne exileze?
Mă lupt, de două zile, cu limita fizică a furiei. Și cred că nu sînt singurul. Cred că sîntem mulți. Și vom fi din ce în ce mai mulți. Și mai cred că oligofrenii care ne conduc ar trebui să priceapă asta pînă nu e prea tîrziu. Pentru că prima piatră nu va fi și ultima.
colectiv

You May also Like...

Palatul Elisabeta, luat cu japca de Dragnea pentru Duda
22 decembrie 2017
Dragneo, unde vor zbura mîine păsărelele din biroul tău?
5 mai 2015
VIDEO Generalul Ilie Năstase, euro-candidat UNPR, vandalizează un cort al PMP
23 aprilie 2019
11 Comments
  • Reply
    virgilius
    2 noiembrie 2015 at 4:23

    Cîţi sau câţi? Sîntem sau suntem?

    • Reply
      Seherezada
      3 noiembrie 2015 at 9:36

      @VERGILIU
      Sick tir! IAR ne cramponăm de forme! 🙂

      • Reply
        virgilius
        4 noiembrie 2015 at 11:50

        Supăratu-m-ai pentru ignorarea normelor ortografice şi ortoepice ale limbii române. Şi pentru că am observat o oarecare înclinaţie pentru cuvintele compuse, te anunţ că a întrebat de tine un chinez pe nume Foo-thai care doreşte să îţi dea la Boo-chi 🙂
        P.S. Mai elegant de atât, răspunsul meu ar suna cam aşa: fu 2 10 coor.

    • Reply
      Ec. Ing. Marius – Alin BRĂTULESCU
      7 ianuarie 2016 at 9:30

      Fără venit = EXTERMINABILI
      Exterminatorii Cioloş-Biriş-Soroş tehnocraţi ca şi hitler-stalin-băsescu deoarece “CASS de la oameni cu venit zero/de subzistenţă” este CONTRAR jurisprudenţei CEDO şi acquis-ului european din minim 5 motive – detalii mai jos. Numai SRI poate patrona jaful de tip PCR din Educaţie-Sănătate “Dai şpaga sau te lăsăm să mori, oricum mori de infecţii/mizerie…salarii de exterminare pentru medici/profesori ca să-i oblige să colecteze ŞPAGA CEA DE TOATE ZILELE pentru SRI-masonerie” v articolele din seria “Statul mafiot” publicate de ziarul România Liberă
      V şi cazul soţiei mele: Profesoară cu gradul didactic I dar cu “venit zero” pentru că infractorul Cioloş nu vrea să aplice Decizia CCR nr 397 din 01.10.2013, efectiv Cioloş fură postul de titular-studii superioare de lungă durată şi Concurs Naţional Unic (la CN Gh Lazăr) al soţiei mele ca să-l dea unor infractori analfabeţi cu studii medii care însă dau mită la SRI via comisarul-asasin şi hoţ de case încă ITTU Gh care este “la cataramă” cu plagiatorul încă OPREA Gabriel dar şi cu plagiatorul încă TOBĂ Petre…tov ITTU Corina, cu studii neacreditate, adusă prin fraudă ca ofiţer acoperit la CN Gh Lazăr de unde ia mită cu ambele mâini pentru SRI via MAI plus cotizaţie la un sindicat-fantomă, patronat de MAI, în care sunt şi cei doi directori care deturnează liniştiţi fonduri europene…
      “SRI-Jandarmeria-tehnocraţia apără hoţia” cu DJ Cioloş în frunte – v anexele şi plângerea penală blocată de DNA, plângere trimisă cu VA09988473358/14.07.2015/OP15 confirmată de primire la DNA pe “15.07.2015” (ştampila Poştei), plângere reiterată cu VA09988219698/14.09.2015/OP15 confirmată de primire la DNA pe “16.09.2015” (ştampila Poştei)
      Detalii în anexe şi în dosarele pe care SRI le tot blochează în justiţie ca să nu-şi piardă sursa de şpagă din Educaţie – de parcă nu le-ar ajunge miliardele deturnate de SRI-masonerie din Sănătate.
      ”Guvernul şi SRI sunt ca golanii din curtea şcolii, îi bat pe ăia mici şi le iau banii”:
      Numai SRI poate patrona jaful de tip PCR din Educaţie-Sănătate (“Dai şpaga sau te lăsăm să mori, oricum mori de infecţii/mizerie”) aşa cum ştiu ei de la fosta “securitate” v dosar 1515/15.03.2001/CNSAS ref la asasinarea medicului care se opunea corupţiei, tatăl meu dr. Virgiliu – Stelian Brătulescu, specialist în Management sanitar acreditat în Franţa, care s-a întors în cloaca asta ca să fie torturat şi apoi ucis de securitate şi de masonii locali, cei care vă conduc şi acum…În anii 90, în SRI se intra doar pe mită sau pe pile, “Intri în SRI sau mori”, detalii să dea ofiţerii SRI cu care am avut “ghinionul” să fiu coleg tov încă BANTAŞ “Molia” Gabriel Viorel (n:17.03.1966), tov încă MARCU “Bullow” Daniel (n:10.05.1966), beţivul OLTEAN “Maxenţiu” Laurenţiu Silviu văr cu “Nelu mexicanu”…
      Numai SRI, condus tot de masonul băsist încă COLDEA Florian, putea avea această idee fascisto-sovietică “Impozit 5,5% pe venit zero” ca să poată fura casele celor în dificultate dar şi “CA SĂ ŞPIONEZE TOT CE MIŞCĂ sub pretextul Declaraţie că mori de foame-venit zero/de subzistenţă” prin intermediul interlopilor din MFP-ANAF-Jandarmerie detalii mai jos despre cazul meu “…în mod constant ameninţări cu moartea şi tentative de omor (Jandarmerie-SRI-Poliţie) dar şi amenzi inventate de MFP-SRI în scop de şantaj, ca să nu mai cer drepturile de la ANRP-MFP…”
      “CASS de la oameni cu venit zero/în dificultate” este CONTRAR jurisprudenţei CEDO şi acquis-ului european din minim 5 motive:
      1. 5,5% din venit zero este tot zero şi NU poţi taxa un venit inexistent IMPOZIT PE EXISTENŢĂ (à la încă Ungureanu “unguent” Răzvan Mihai URM fost nomenclaturist CC al UTC şi apoi bursier al lui încă soros cel mai mare MFSOB al planetei!), deşi economia nu este capabilă să-ţi asigure acest venit, v Suedia şi Finlanda care au recunoscut oficial că “Nu este vina şomerului căci economia nu poate asigura locuri de muncă…”
      2. nu plătesc dacă NU calc în spitalele infecte de Stat şi nu am venit, sunt exceptat de CAS căci NU beneficiez şi nu am de unde să dau…poate am prieteni doctori care mă tratează gratis, poate fac TAI CHI CHUAN sau YOGA şi nu am nevoie de doctorii şpăgari de la acest “STAT MAFIOT”
      3. NU POŢI SĂ IEI “ŞI PIELEA DE PE OM” deci plătesc eventual în “ore-muncă”, şi asta doar dacă merg ocazional la spital şi nu am venit, Primăria decide cf pregătirii mele ce muncă fac pentru acest CAS de care beneficiez dar pe care nu am de unde să-l achit…deşi chiar şi asta este nelegal căci în spitalele de Stat oricum “te lasă să mori dacă nu dai şpagă”
      4. Tu-MFP eşti obligat să iei întâi de la marii datornici “1000 care au datorii de milioane fiecare” şi nu de la cei mici care au venit zero v şi cazul infractorului încă BIRIŞ Gabriel şi încă Secretar de Stat deşi are firmă offshore în Cipru ca să nu plătescă impozite în România dar vrea să-i taxeze pe cei care de-abia supravieţuiesc…
      5. eu nu vreau să plătesc pentru fraudele masive făcute de SRI şi nu numai “reţete de 150.000 RON pe zi pentru CNP-uri ale unor decedaţi … furniture medicale la preţ triplu” v şi Diaconu Gelu-Ştefan (numit de inculpatul Ponta) cercetat de DNA
      Adică infractorul Biriş şi franco-husarul DJ Cioloş (“cioloş = trişor pe ungureşte…” Radu Banciu B1TV) vor să-i extermine pe cei care nu calcă prin spitale şi să le fure casele sub pretextul “CASS în plus faţă de şpaga cea de toate zilele din spitale à la SRI”! Eliminaţi întâi şpaga cea obligatorie din spitale şi de-abia apoi puteţi să cereţi CASS, plătesc de 2 ori (CASS plus şpaga pt SRI!!!) pentru unul şi acelaşi serviciu – de care oricum nu beneficiez “Vii cu o boală şi pleci cu trei” v soprana moartă la spitalul CFR de infecţie, mizerie în spital, v şi bebe arşi de vii la Giuleşti cu SRI-ARAFAT Raed la butoane!
      Cioloş este complice cu infractorii MFP-ANAF (prin încă PALIU DRAGU Anca şi-al ei tov. DIACONU Gelu Ştefan încă şeful ANAF deşi cercetat de DNA în mai multe dosare, cu soţia sa dar şi cu CIONCA Andrei…) detalii în dosarele 3413/2/2014/ICCJ şi 39249/3/2014 despre care MFP ştie sau ar trebui să ştie deci MFP NU are dreptul să-mi ceară ci MFP este obligat de CEDO-CCR să-mi plătească, dosare din care citez: “COMPENSAREA RECIPROCĂ A DATORIILOR: NU poţi să execuţi silit o persoană (pentru datorii inventate în scop de şantaj de SRI-PSD-Ponta!) faţă de care ai datorii mult mai mari decât pretinsa datorie respectiv 500.000 EUR pe care MFP trebuia demult să-i plătească subsemnatului cf deciziilor CEDO şi CCR în problema caselor naţionalizate, v dosarul meu de la ANRP “20845/CC” tergiversat de MFP din anul 1996…”
      “Sunteţi prea corupţi pentru Schengen” cum a spus Ministrul finlandez de Interne Päivi Räsänen în Martie 2013 despre “REPUBLICA-DICTATURA PROCURORILOR” (ca încă PONTA “4 case” Victor Viorel) sau “România – ţara corupţiei instituţionalizate, cea mai coruptă cloacă din UE
      Ec. Ing. Marius – Alin BRĂTULESCU
      Venit zero contributie sanatate noul cod fiscal.doc

  • Reply
    PRISACARIU | Cîți trebuie să mai moară? - Stiri Presa Online
    2 noiembrie 2015 at 9:26

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Mihaela
    2 noiembrie 2015 at 12:02

    Las ca vine raspopitul Bichir si ne spune ca operatiunea de salvare fu record mondial ca d’aia bateau copiii aceia arzand ca lumanarile cu pumnii lasand carne arsa pe geamurile putinelor salvari (doua) care au fost primele si singurele la inceput. D’aia se asezau in fata salvarilor disperati implorand sa fie luati de acolo, pentru ca fu record mondilal dupa spusele jigodiei raspopite.
    p.s.
    inca va simtim lipsa de pe vreun ecran al patriei asa cum v-am spus in vara cand ne-am intalnit in super-market. Pai cum sa-mi treaca de lipsa cand vad jigodii ca raspopitul bichir ori banciu, acolo unde eram obisnuita sa vad si jurnalisti seriosi ? Nu-mi trece. Ba ma ia cu mare sila cand ii vad pe nemernicii astia doi. Mai ma ostoiam cu Cautis pe la Realitatea. Il scoasera si pe el.
    Cica, presa independenta…
    de halal, sa ne fie !!!

  • Reply
    Mihaela
    2 noiembrie 2015 at 12:17

    Ca d’aia au sarit oamenii din imprejurimi sa scoata copiii din infern, tanarul acela de 36 de ani cel care a iesit la inceput teafar, apoi a mai intrat de doua ori sa scoata copiii din infern, a treia oara NEMAIESIND decat pentru un drum la IML… d’aia s-a intamplat asa ca au fost Arafat si Oprea de cartea recordurilor dupa spusele jigodiei raspopite.
    Trist domnule Prisacariu, foarte trist ce ni se intampla, foarte trist.

  • Reply
    Cîți trebuie să mai moară? - Pe Bloguri
    2 noiembrie 2015 at 13:14

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    JULES VERNE
    2 noiembrie 2015 at 18:16

    socant este ca aceeasi clasa politica mizerabila care a impuscat copii la revolutie , a batut si omorat copii la mineriade , in acest moment prin nepasarea , lacomia si nesimtirea care o caracterizeaza ucide copiii celor de la revolutie si mineriade ! oare cat ii vom mai suporta ?

  • Reply
    bunica sabela
    2 noiembrie 2015 at 18:21

    Preluarea dosarului de catre Nitu ma face sa fiu convinsa ca se incearca o musamalizare nesimtita.
    Normal ca ni se ascunde ceva. Ceva urat de tot.
    Dupa cum spunea duminica seara domnul Cumpanasu (seful ONG-ului numit parca „Asociatia pentru implementarea democratiei”) la tv, TOATE aceste cluburi de noapte din TOATA tara reprezinta de fapt interfata intre lumea interlopa si toti potentatii zilei: politicieni de toate culorile si de la toate partidele, persoane (sus-puse si mai jos puse) din justitie si politie, „oameni de afaceri”, ONG-uri finantate cu bani murdari din afara tarii etc.
    Trafic de droguri mascat in consumul de cocktailuri „exotice” si de tigari/havane cu parfum si gust „original”, valutisti „la minut”, puicute (adolescente naive care cica vin „la concert”) aduse fara stirea lor (si nici a parintilor!) pentru stabii clubului si cine mai poate sti ce le inventeaza mintea alora care traiesc pe banii nostri si tot pe banii nostri ne ucid fara sa clipeasca!
    S-a scris ca acel club ar avea trei proprietari.
    CINE se afla, de fapt, in spatele acestora?
    Mai precis, CINE este personajul care este cu adevarat proprietarul acestui tip de stabiliment, chiar daca numele sau nu apare deloc in documentele oficiale ale firmei?!?!
    CE se incearca a se ASCUNDE si musamaliza fata de „prostime”?!
    PE CINE incearca anchetatorii sa treaca sub „omerta”?!
    Am inteles ca Violeta Maria Naca, asistenta care a salvat oameni vineri noaptea la clubul “Colectiv” si care ulterior a povestit ce a vazut, a fost amenintata pentru a pastra tacerea cu privire la modul in care s-a actionat.
    AMENINTATA PENTRU CA A SCRIS, pe facebook, CE A VAZUT.
    Amenintarile au trecut, desi numai doamna stie ce a simtit si simte in continuare in urma lor.
    ACUM sleahta interlopa este in stare de absolut ORICE ca sa stearga urmele, probele si mai ales MARTORII !
    Ceva otrava pusa de vreo „colega binevoitoare” in cafea la inceputul de tura, impingere pe vreo scara existenta in drum, „accidente” pe strada (caderi de ghivece cu flori de la balcon) sau „accidente” de circulatie (masina „fara frane”) etc.
    Am scris otrava, dar ma gandesc si la faptul ca exista anumite substante care provoaca AVC sau infarct dupa o anumita perioada de la ingurgitare.
    CINE se afla, de fapt, in spatele “proprietarilor” clubului?
    CE se incearca a se ASCUNDE si musamaliza fata de „prostime”?!
    PE CINE incearca anchetatorii sa treaca sub „omerta”?!

  • Reply
    Mihaela
    2 noiembrie 2015 at 20:45

    Pentru ca nu v-am raspuns la intrebarea pe care ati pus-o dimineata, (din cauza de mare indignare) cati mai trebuie sa murim, va spun ca eu, una, nu stiu ce sa va raspund.
    Din decembrie 1989 tot mor romani, ca sa ma refer numai la ultimii 26 de ani. Au murit in decembrie 89, in ianuarie 90, in iunie 90, mor cu miile pe soselele insalubre ale Romaniei, mor un pic cu milioanele, atunci cand pleaca din tara in lumea asta mare pentru ca
    Partir, c’est mourir un peu
    ne-a lamurit in poemul „Rondel de l’adieu” Edmond Haraucourt.
    Deh, pe vremea adolescentei mele intamplata prin anii 70 erau in lecturile si mintile noastre poetii si scriitorii francezi, Charles Aznavour, Yves Montand, Paris Match – urile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *