Se pregătește prima umilire a lui Dragnea în 2018 (dar asta nu e neapărat o veste bună)

„​Premierul Tudose isi doreste restructurarea Guvernului, nu o simpla remaniere, deoarece schimbarea structurii  Guvernului presupune un vot de incredere in Parlament iar aceasta miscare i-ar complica planurile liderului PSD de a-l da jos dupa modelul Grindeanu” (sursa).

Practic, dacă guvernul nu ar fi doar remaniat (niște miniștri schimbați cu alții), ci restructurat (unele ministere să dispară, altele să apară ori orice alte combinații posibile în interiorul Executivului), mișcarea ar avea nevoie de un vot în Parlament. Iar asta înseamnă un singur lucru: dacă parlamentarii dau un vot favorabil, premierul Tudose primește un semnal de încredere care-l întărește în lupta cu Dragnea. Dacă nu, Tudose pleacă acasă, guvernul pică și Dragnea se vede pus în fața unui dezastru politic – Iohannis vine la mutare cu propunere de premier, posibil urmată de dizolvarea Legislativului (după cum am arătat aici).
Din punct de vedere pragmatic, singura veste bună pentru Dragnea ar fi ca guvernul să nu fie restructurat pentru că asta ar însemna că, încă, teleormăneanul controlează partidul. În același timp, însă, nu ar exista nici o garanție că acest control va dura la nesfârșit.
Ci certitudine, dacă restructurarea guvernului ar trece de Parlament, Dragnea ar fi umilit. De ce am spus, totuși, că asta nu ar fi neapărat o veste bună? Nu pentru noi, oricum, „poporul”. Pentru că, orice ar face Tudose acum, nu izbânda lui în fața țăranului din Alexandria ne interesează, ci ceva mult mai important:
„Tudose trebuie să treacă de la bla-bla la bătaie. Până acum, premierul a stat după gardul guvernului și a înjurat de acolo, arătându-i din când în când lui Dragnea semne obscene. Dacă o ține tot așa, avem toate motivele să bănuim că Tudose doar simulează conflictul cu Dragnea, spre folosul celui din urmă. Iar dacă e doar balet la mijloc, Hellvig trebuie să se extragă din poveste și să-l faulteze pe Tudose. Cu doctoratul ăla plagiat urât, pe care-l tot acoperă. Altfel, un Tudose iepuraș garantat SRI înseamnă, de fapt, un blat între Dragnea și Iohannis. Iar dacă e trădare, trădare să fie, dar să știm și noi.
Și, nu chiar în ultimul rând, e nevoie și ca aberațiile legislative coapte de câteva luni la comisia lui Iordache și nu numai să NU devină legi. Iar acesta va fi testul definitiv de bună-credință al președintelui României. Eu am pariat că Iohannis va juca, în cele din urmă, corect și va bloca enormitățile din Parlament. 2018 care începe de mâine îmi va da, sper, dreptate.”
dragnea tudose

You May also Like...

Carmen Dan trebuie să plece pentru că a subordonat Poliția și Jandarmeria lui Dragnea
13 ianuarie 2018
Ponta și Corlățean, abuz în serviciu și sabotarea democrației. Parchetul General trebuie să se autosesizeze
9 noiembrie 2014
Pop Liviu Marian cumpără lunar bijuterii de 250 – 400 de euro
7 octombrie 2017
1 Comment
  • Reply
    moshu49
    5 ianuarie 2018 at 7:04

    ce liniște, pace și unire trăiam noi astăzi dacă aveam Justiție și Stat de Drept
    aud chiar că unii dintre ei vor congres
    nasol, apar prea multe variabile pentru IQ-ul lor
    ref. Iohannis: nu cred că va juca corect, mișcările lui vor fi pentru securizarea ulterioarei candidaturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *