Dacă DNA nu preia dosarul morții polițistului Gigină, Oprea scapă nepedepsit

Cinstit vorbind, nu vă intrigă un pic că dinspre templul luptei anticorupție, DNA, nu se aude nimic în cazul morții polițistului Bogdan Gigină? De vreo două zile atrag atenția că vicepremierul nu poate fi investigat penal de către Parchetul de pe lîngă Tribunalul București, care nu are competență, ci doar audiat ca martor. Iar Oprea nu a fost martorul morții polițistului Gigină, ci măcar complice, dacă nu chiar autor.

Acum două zile spuneam așa: „Gabriel Oprea nu poate evita urmărirea penală în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. Argumentația e simplă și evidentă: polițistul pe motocicletă a murit pentru că se afla în coloana oficială a lui Oprea, dar Oprea, cel mai probabil, nu avea dreptul legal la coloană oficială. Așadar, cum au mai spus și alții, ne putem aștepta cel puțin la o acuzație de abuz în serviciu pe numele lui Oprea.” (sursa)
Ieri, am insistat: „dacă Oprea va fi chemat la audieri la Parchetul de pe lîngă Tribunalul București, calitatea vicepremierului în dosar ar putea fi doar de martor. Iar asta mă face să mă întreb cum cred procurorii de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul București că vor rezolva cazul cîtă vreme nu-l pot cerceta pe singurul care poate lămuri existența, traseul și urgența coloanei, adică pe vicepremierul Oprea. Dar poate că se pregătește DNA de o autosesizare în acest caz și nu am eu informația asta.” (sursa)
Iar azi s-au prins și alții: APADOR-CH și SAR cer ca DNA să se autosesizeze în acest caz, tot pentru abuz în serviciu (sursa).
Iar dacă DNA ne va da, totuși, posibilitatea să aflăm adevărul în acest caz și va prelua dosarul, poate va cerceta și un alt caz, de o gravitate fără precedent: atacul lui Gabriel Oprea asupra Justiției militare.
DNA

You May also Like...

Ponta pregătește din spital demolarea Curții Constituționale
17 iunie 2015
EXCLUSIV Oficial, Vâlcov nu este angajat al Guvernului. Prezența inculpatului în Palatul Victoria, ilegală
6 noiembrie 2017
Rușinos: Universitatea de Vest a trimis recuperatorii la șefa Fiscului, datoare cu 20.000 de lei
12 aprilie 2019
10 Comments
  • Reply
    Simona Niculescu
    28 octombrie 2015 at 22:17

    DNA nu mai are competenţă pentru a ancheta abuz în serviciu DECÂT dacă prejudiciul depăşeşte un milion de euro. Aici este materie de tăiat firul în 4, pentru avocaţi. La cât poate fi estimată viaţa unui om ? Asta ar fi prima întrebare după mine de pus. Numai să se bage specialiştii dreptului …

    • Reply
      Nea
      30 octombrie 2015 at 18:54

      1500 de coloane oficiale pt. izmenele lui Oprea doar în 2015. Punem costul de 1000 euro per eveniment, sare de 10000000 euro păpați de izmenar. Bașca casele care apar și dispar din declarațiile lui de avere.

  • Reply
    virgilius
    29 octombrie 2015 at 0:41

    Observând faptul că ai unele cunoștințe juridice, (reale sau personale 🙂 ), îți lansez o provocare: Citește mai întâi art. 39 alin. (1) lit. d) din Codul de procedură penală și, imediat după, art. 56 alin. (4), (5), (6) din același Cod. Apoi, discuția este numai bine deschisă pentru a stabili care Parchet, și mai ales de ce, ar fi competent în prezenta cauză, bineînțeles în funcție de natura infracțiunii presupus a fi săvârșite de către personaj: Parchetul de pe lângă Tribunalul București, Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, sau Secția Militară din cadrul Direcției Naționale Anticorupție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Deci, ce crezi?:)

  • Reply
    waterfall
    29 octombrie 2015 at 9:50

    Aveti tot dreptul sa-l torpilati pe acest impostor, demagog si cinic general manufacturat de Iliescu si Basescu, insa sub aspectul penal va fi scos din ecuatie. Sa nu uitam ca noi suntem mai degraba o cultura de sorginte estica, bizantin-otomana cu apucaturi ce tin de Orientul Mijlociu. S-au umplut televizoarele de tot felul de analisti care au comentat razboiul din Siria/Libia si migratia, au facut referiri la primavara araba si cimpanzeii din politica noastra n-au inteles nimic. Si uite asa i-au dat apa la moara lui Oprea caruia i-au facut plocon securitatea nationala. Hai, ca individul incepe sa semene cu Bashar al-Assad care a mentinut starea de urgenta in Siria decretata de pe vremea lui tac-su. Si al nostru are peste tot urgente.

  • Reply
    Simona Niculescu
    29 octombrie 2015 at 13:53

    Virgilius, mulţumesc pentru indicaţii, sunt binevenite. Precum spuneam, specialiştii dreptului trebuie să se bage în această discuţie. La fix mi le-ai indicat, voi depune negreşit o plângere la „Dragă MPublic (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție), în calitate de cetăţean român revoltat. Cunoştinţele mele juridice mi-au servit până acum să chinui membrii administraţiei publice ce refuză să-şi facă treaba, i-am obligat să reabiliteze un drum, şi să-mi plătească 80 de euro pe zi să-mi închiriez un 4×4 fiindcă nu au purces. Chiar nu aveam habar că există o secţie militară în cadrul DNA. Nu-i aşa că unde-s doi, puterea creşte ?

    • Reply
      virgilius
      29 octombrie 2015 at 16:13

      http://www.pna.ro/about_us.xhtml

    • Reply
      virgilius
      29 octombrie 2015 at 16:41

      Felicitări, Doamnă, pentru lupta dumneavoastră. Acum știu sigur că aveți cunoștințe juridice însă, dacă îmi amintesc bine, ele sunt în domeniul dreptului internațional. Vă încurajez să faceți tot ceea ce doriți și este permis de lege, însă, dacă în civil lucrurile mai stau cum mai stau, în penal să nu vă faceți prea mari iluzii. O zi bună și la recitire!

  • Reply
    Dacă DNA nu preia dosarul morții polițistului Gigină, Oprea scapă nepedepsit - Pe Bloguri
    29 octombrie 2015 at 16:56

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    Ionescu MIhai
    30 octombrie 2015 at 22:16

    Da, intr-adevar ai dreptate.

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    31 octombrie 2015 at 12:01

    Aseara tirziu,in mijlocul tragicului eveniment,care in paranteza fie spus va scoate la lumina alte mizerii si acte de coruptie,a aparut si respingatorul individ,OPREA secondat de VALETUL ARAFAT,amindoi incercind sa profite de pe urma mortii a zeci de oameni.
    Grimasele,mimica fetei dar mai ales limbajul lui OPREA,aratau cit se poate de limpede ca OPREA SI VALETUL ARAFAT ERAU INSETATI DE publicitate pt a incerca sa-si dreaga,imaginile SIFONATE SI BOTITE,IN URMA ALTOR EVENIMENTE CARE NE-AU ARATAT CA AVEM DE-A FACE CU NISTE PACALICI,FARSORI SI CACEALMISTI,orgoliosi si trufasi.
    Pe fondul durerii sufletesti produsa de pierderea de vieti omenesti,am fost obligat sa diger niste fete respingatoare a doi farisei.
    iN ALTE SITUATII CIND EVENIMENTELE SI TRAGEDIILE aveau un grad ridicat de dificultate,CEI DOI PAPAGALI FUGEAU DE PRESA ARTINDU-SE INDIGNATI DE INSISTENTA ACESTORA.
    Asa arata institutiile statului roman,sunt dupa chipul si asemanarea unuia ca OPREA,PONTA,ARAFAT SAU DRAGNEA,GOALE DE CONTINUT SI MINICINOASE.
    Concluzia fiind ca BAIETII ASTIA N-AU NICI O TREABA CU SECURITATEA SI SIGURANTA NOASTRA,AU INSA CEVA,IESIT DIN COMUN DE GRAC,AU TREABA CU BANII NOSTRII PE CARE NI-I SCOT CU FORTA DIN BUZUNARELE NOASTRE SI-I INDEASA INTR-A LOR……….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *