Să iubim Antena 3, e a noastră! Pe bune, am plătit pentru ea

Parcă încep să-l înțeleg pe Klaus Iohannis, președintele unei țări din estul Europei care încă mai adăpostește o comunitate mică de sași, dar suficient de mare încât să dea un șef de stat, când apără Antena 3. De ce zic că-l înțeleg? Pentru că Antena 3 este un produs finanțat cu banii statului român, este, practic, un proiect național la care au pus umărul un fost premier, mai mulți miniștri și, iată, zilele acestea vedem și un președinte girând acest organ. De presă.

Să explicăm:
– în 2002, premierul de la acea vreme, Adrian Năstase, deschide calea privatizării penale a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) de către Dan Voiculescu Felix (sursa);
– apoi, a apărut Antena 3 SA (deținătoarea licenței pentru postul TV Antena 3), în 2003;
– prin 2004, s-a desăvârșit procesul de privatizare a ICA, deci și trecerea în proprietatea extinsă a lui Felix a clădirilor și terenurilor ICA din zona Băneasa;
– deși anii treceau, Antena 3 nu presta corespunzător și situația sa financiară era precară; așa au apărut credite bancare de 46 de milioane de euro luate în 2008 de firmele lui Felix cu gaj pe bunurile ICA, unul din aceste bunuri fiind inclusiv clădirea unde își are sediul Antena 3 (sursa);
– prin 2011, Antena 3 încă nu producea financiar cum și-ar fi dorit Felix: Antena 3 SA avea datorii și pierderi (sursa), așa că Voiculescu a contractat, prin firmele din grup, alte credite de milioane de euro pentru Antena 3, tot pe gajurile ICA (transformat, între timp, în Compania de Cercetări Aplicative și Investiții) (sursa);
– în 2014, Felix a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare și, mai nasol, la returnarea a 60 de milioane de euro către statul român, prejudiciu în dosarul ICA, la zece ani de la privatizarea ICA.
Practic, investițiile în Antena 3 s-au făcut cu ajutorul decisiv al bunurilor ICA. Care nu ar fi ajuns la Felix la o valoare derizorie dacă privatizarea ICA ar fi fost transparentă și cinstită. Mai direct spus, terenurile și clădirile statului, adică ale ICA, au finanțat Antena 3. Cum dracu’, atunci, să nu țină Klaus la draga de ea?! Normal că ține, doar e un președinte bun, apără o investiție a statului.
felix catuse

You May also Like...

UNPR vrea pensii speciale pentru jurnaliști (?!), Guvernul zice că nu are bani din cauza noului Cod fiscal
22 septembrie 2015
Olguța instigă la linșaj, angajații ei amenință cu moartea
8 august 2016
România încalcă regimul sancțiunilor UE impuse Crimeii. MAE dă vina pe Togo
16 martie 2016
8 Comments
  • Reply
    Profun
    18 februarie 2016 at 23:25

    Eu ca profun, ma pot insela. Oare si dna. Kovesi o fi tot o … amatoare!?
    Confiscarea terenurilor si a cladirilor care au apartinut Instititului de Cercetari Alimentare nu vizeaza posturile de televiziune ce i-au apartinut lui Dan Voiculescu, spune procurorul sef al DNA. Posturile respectiva nu sunt parte in dosar. Sunt doar chiriasi in cladirile ce apartineau Grivco.
    „In cazul in care un imobil este preluat de un nou proprietar, exista posibilitatea ca noul proprietar sa prelungeasca contractul de inchiriere daca el nu este expirat sau nu a fost incalcat. Exista posibilitatea ca noul proprietar sa dispuna evacuarea chiriasilor, acest lucru va fi dispus de noul proprietar care este statul roman, nu va fi dispus de DNA”, a mai precizat Codruta Kovesi.
    Amanunte mai multe, puteti gasi aici:
    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/seful-dna-codruta-kovesi-antena-3-nu-este-confiscata-deoarece-este-doar-un-chirias-in-cladirea-vizata-de-autoritati.html

    • Reply
      prisacariu
      19 februarie 2016 at 10:30

      sunteți pe lângă.

      • Reply
        profun
        19 februarie 2016 at 10:59

        E bine ca sunt prin apropiere si nu sunt … departe. Desi, n-ar fi nimic anormal. Nu am eu problemele Intactului, sunt doar un telespectator care incearca, in limita timpului, sa se informeze. In plus, au trecut niste ani de la decizia instantei.
        Dna. Kovesi in schimb, este o profesionista. In plus, afirmatiile ei sunt facute imediat dupa pronuntarea sentintei. Asa ca, sunt mai putine sanse ca domnia ei sa fie pe … dinafara respectiv, sa nu stie ce vorbeste.
        Laura Codruţa Kövesi: Aş începe prin a nega faptul că Antena 3 a fost confiscată de Kovesi sau de DNA sau o altă instituţie. Este o hotărâre judecătorească care trebuie respectată, este definitivă şi nu mai poate fi modificată.
        Antena 3 nu are niciun fel de calitate în acest proces care s-a judecat. Nu există nicio dispoziţie care să spună că Antena 3 va fi executată.
        Categoric această hotărâre nu are legătură cu libertatea presei. Libertatea presei este garantată de Constituţie şi de lege.

        Tot interviul si mai multe transcripturi din el, le puteti gasi aici.

        • Reply
          prisacariu
          19 februarie 2016 at 13:20

          aoleu… kovesi se referea la postul antena 3, a cărui licență e deținută de antena 3 s.a., companie care are chirie pe bucurești – ploiești 25-27. deci, antena 3 s.a. pierde acea clădire (în sensul că trebuie să părăsească acea clădire), postul antena 3 nu are nici o problemă, asta zicea kovesi.

  • Reply
    Florin
    19 februarie 2016 at 0:35

    Daca Voiculescu a facut milioane din terenul ala, de ce statul nu scoate un leu si nici nu se inghesuie investitorii sa-l cumpere? Ori statul e imbecil, ori investitorii, ori tu.

  • Reply
    narcis purice
    19 februarie 2016 at 1:57

    ”Îți joacă mintea?”
    🙂
    🙁

  • Reply
    bunica sabela
    19 februarie 2016 at 10:34

    Oare banii aia de la Crescent&co. (tot banii nostri, furati de seCURisti!) nu au avut nici o contributie la haosul psiho-social produs de si prin haznaua3?

  • Reply
    lmihai
    19 februarie 2016 at 14:01

    D-le jurnalist vad ca aveti fani a3 printre cei care va citesc!
    Cercetatorii ar trebui sa faca un studiu pe acesti indivizi ca sa ne spuna si noua ce au ei in loc de creier pt a avea discernamant, de alegere, judecata nu poate fi vorba( cu parere de rau o spun!)
    Iar despre prezidente, cred ca mahalache era nervos si i-a scapat o prostie pe care sefu a preluat-o fara sa o mai treaca prin judecata lui, acum ii pe cai mari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *