Planul de subordonare politică a Justiției. Episodul 2: legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

Un veritabil blitzkrieg pesedist a fost pus la cale. Rezultatul: cel mai probabil, în ianuarie 2018, adică peste nici două luni, sistemul judiciar din România va fi controlat politic cu voie de la lege.

Pentru ca planul să fie îndeplinit, primul pas a fost crearea unei comisii speciale comune a celor două camere parlamentare: “Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției”, condusă de Florin Iordache și o componență de vis.
Despre ce-și propune această comisie să facă și cu ce instrumente se poate afla din această listă de documente. Voi face o analiză amănunțită a fiecărui proiect de lege care va masacra actuala legislație în domeniul justiției. În acest al doilea episod, analiza privește “Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii”.
Tabelul comparativ al modificărilor dorite de PSD-ALDE ne arată miza proiectului. Astfel, cea mai importantă schimbare este următoarea: „Literele a), g) și h) ale articolului 40 se modifică și vor avea următorul cuprins: (…) h) (CSM – nota mea) numește şi revocă procurorii în/din funcțiile prevăzute la art. 54 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare”. Pentru comparație, în actuala lege, se spune așa: CSM „avizează propunerea ministrului justiţiei de numire şi revocare a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a adjuncţilor acestora, a procurorilor şefi secţie din aceste parchete, precum şi a procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a adjunctului acestuia”.
Pe scurt, în noua lege, CSM îi ia locul președintelui țării, care nu ar mai putea numi șefii de parchete.
Deocamdată, însă, acum câteva ore abia s-au încheiat primele lucrări ale comisiei lui Iordache, lucrări echivalente cu un circ al ororilor (mai multe, aici).
iordache dragnea

You May also Like...

Să ne pregătim de guvernul secretizat în mandatul Oprea
23 iunie 2015
Cocoș neagă că ar fi infirmat spusele Elenei Udrea despre cei 500.000 de euro pentru Ghiță, via Coldea
10 februarie 2015
EXCLUSIV Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, două apartamente din bani nedeclarați
21 octombrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *