Băi, oamenilor, ce dracu' e în neregulă cu voi?

Acum o săptămînă scriam de ginerele unui ministru. Un puști de 26 de ani care a făcut, în numai un an, 10.000.000 de euro din contracte cu statul cu o firmă abia înființată. Miercuri, Kamikaze va scrie despre o nevastă de ministru. Asociată cu niște băieți care au luat și ei niște milioane de la ministerul soțului. Și zic, ca omu’ care se uită la TV și-l vede pe Băselu dîndu-i înainte cu tăierile de salarii și pensii la bugetari: băi, oamenilor, ce dracu’ e în neregulă cu voi? Cu gineri, cu neveste, cu odrasle? Nici măcar un prieten din copilărie, nici măcar un văr de gradul al enșpelea, nici un intermediar, nimic? Atîta durere în membrul copulator mai rar, recunosc. Pînă și Năstase a inventat o moștenire de la o mătușă, o fermă de găini, ceva, acolo, dovedea imaginație, nene. Da’ voi? Ginerele? Nevasta? Se-ntorc Micky Șpagă și Mitrea în mormîntul opoziției, că pe vremea guvernului lor s-au votat legile privitoare la incompatibilități și conflicte de interese. Ca să vă puneți voi banii din buget sub curul ginerilor și nevestelor. Feseniștilor care sînteți, că nici măcar nu ați avut coaie să vă puneți averile pă persoană fizică, ca Vanghelie.

You May also Like...

Presa lui Blaga, mută ca o lebădă
25 mai 2010
Patriciu le-a cumpărat angajaților de la "Adevărul" niște premii de la Clubul Român de Presă
20 iulie 2011
V-am zis că Boc nu pleacă? V-am zis
16 februarie 2011
18 Comments
  • Reply
    John DOE
    11 mai 2010 at 7:31

    „Ce să zici? Famelie mare, renumeraţie mică, după buget, coane Fănică.”

  • Reply
    Cockwork Orange
    11 mai 2010 at 8:03

    Mi se pare că am belit cariciu. Mogulii, multinaţionalele, funcţionarii, patronatele, doctorii, bugetarii, ţiganii, ziariştii, învăţătorii, curvele, bibliotecarii, vidanjorii…etc, nimic nu-i place lui Băsescu şi ai lui. Toţi suntem de vină pentru ceva. Cu o mică excepţie: Cei de sub flamura portocalie şi cei ce muncesc în străinătate şi sunt mai uşor de manipulat. Mă simt ca apucat de coaie la un spectecol de operetă în timp ce cântă primadona. Să ţip şi eu cu ea.

  • Reply
    baby jane
    11 mai 2010 at 9:56

    ai vrut sa zici cumva ca ne-am simti mai bine daca si-ar da mai multa osteneala? sa fure mai cotit si prin mai multi intermediari? 🙂
    Stii cum e? ca intr-o casnicie, dupa 20 de ani nici unul dintre parteneri nu incearca sa-si mai ascunda defectele.

  • Reply
    AntiGelu
    11 mai 2010 at 10:21

    D-nu cu ginere e revolutionar fara revolutie, manjit pina la cot cu „miere” prin vami, doamna nevasta e a unui infractor „funciar” (Becali e mic copil in comparatie), alalalt din tripleta nu e mai breaz dar tace si face la ordin.
    Macar PSD-ul se mai stresa cu poveshtiri. Desi Manivela si-a facut sotia tot ce a putut. Pa direct. Si imi place sa cred ca singura spaga luata de Micki la A318 pt TAROM a fost tinicheaua aia de onoare.
    Sa mai aducem aminte de parlamentarul ala care a cheltuit mai mult decit a avut venituri si surse de trai?
    Sintem tara cu cei mai activi si bogati pensionari, sotii sau veri. Cu un fler in afaceri de speriat (doar nu putem sa ii banuim de insider info de fiecare data?)
    Oare noi nu avem o organizatie in genul „IRS” sau „Steueramt”? A, ba da…dar la noi i se spune ANI si e deja decapitata (unde-s doi puterea creste, vorba aia…puterea si opozitia cu acelasi tel…doar cine isi vrea averea prin ziare?)
    Interesanta ideea lui puriciu: aministie si aducerea acelor milioarde din Elvetia. Ha, cand te gandesc ca pe ceasca l-am impuscat pt mult mai putin si nici alea nu s-au gasit vreodata.
    Neah, zic eu, eu am alta idee: datul de sfoara in tara lui Toblerone Emental ca cum romanul e la cumparaturi de date despre evazionistii sai fiscali. Sa vezi cum incep sa sara iepurii in luminis.

    • Reply
      baby jane
      11 mai 2010 at 11:48

      antigelu esti naiv: crezi ca elvetia s-ar bucura sa plece banii de-acolo? sunt mucles. e parte din biznisul lor: banii n-au culoare, miros si constiinta :).
      PS: senzatia mea e ca „l-am” impuscat pe ceausescu pentru ca stia prea multe. da ce stiu eu… aveam 8 ani atunci.
      PPS: ceausescu a lasat tara fara datorii 🙂 (a nu se intelege ca nu era un bou. pentru ca era). s-au chinuit 20j de ani reprezentantii natiunii romane sa le refaca. si ce greu a fost! eu zic ca merita un bravo! si 2 metri de pamant peste..

      • Reply
        AntiGelu
        11 mai 2010 at 14:18

        Taci tu ca nu-s naiv, stiu ca svaitzerii tin la secretul lor, dar s-au gasit pina acum destui smekeri care daca au stiut ce date se cauta s-au invarti de cateva CD-uri cu date de crapa Finanzamtul germanilor jucandu-se cu ele (au costat pe la 2-3 milioane, pina sa le primeasca deja s-au autodenuntat evazionisti in valoare de 200milioane euro si se spera sa se recupereze pina la 3-4 miliarde numai dintr-un CD). Iar daca au fost prea vagi cerintele, pentru sualezi nu s-a gasit nimic, au presat oficial si la nivel de guvern pt datul in gat al evazionistilor.
        PS. Numai ilici si gasca stiu de ce ceasca trebuia impuscat. Poate ca viu si din postura de parlamentar le-ar fi dat multe batai de cap si nici lovilutionarii nu ar fi putut debita toate tampeniile de dupa. Dar una din tampeniile de atunci era buda si robinetele lui ceasca placate cu aur si „luxul”/conturile din strainatate.
        PPS. ceasca a lasat tara fara cam multe…era ingrozitor, totul pt export, totul pt datorii. Erau bani dar nu aveai ce sa cumperi. Nu erau manele, era formatia Azur. Nu existau asistente la TV, dar erau numai 2 ore pe zi si ceva in plus in week.end (care era doar o zi, duminica). Canterete se numeau Angela Similea, Anda Calugareanu, Corina Chiria, etc iar „oameni de afaceri” se numeau „bisnitari”.

        • Reply
          baby jane
          11 mai 2010 at 15:13

          🙂 m-am ras. deci? strangem mana de la mana pana la 3 milioane de euro?
          am zis ca aveam 8 ani nu ca eram inconstienta. n-am cum sa uit cum era, de aia imi vine sa crap capul persoanelor pe care le-aud cu „era mai bine pe vremea lui ceausescu”.

  • Reply
    KAKA MIZE
    11 mai 2010 at 12:08

    In orice tara, aia care sint la putere fura, ca d-aia vor sa ajunga la putere cu orice pret. Se fura pina la limita suportabilitatii, care depinde de cit rabda pulimea. Pulimea suedeza si elvetiana e tzifnoasa si nu tine decit sa faci o vacanta pe spaga sau sa dai o tura cu cu un private jet pe banii altuia, dupa care vine demisia,ancheta,etc. Pulimea romaneasca rabda pina isi da duhu’ si da din clantza pina moare, asa ca nu vad de ce astia n-ar fura in continuare pa sistem si cu goneta bagata la maxim. Daca boboru’ suveran ar pune mina pe ciomag, s-ar fura mai putin si cu fereala, altminteri, p-astia ii doare figs la un metru doojcinci in fata pulii si isi vad de treaba. Pina nu vad cum iese singele din ei, n-au de ce sa faca stop joc, asa ca facem clabuci pe forumuri degeaba.

    • Reply
      Cockwork Orange
      11 mai 2010 at 13:45

      Ai! Ai! Ai mare dreptate, eu aş ieşi la o revoluţie. Hai să dăm sfoară şi să ieşim.

      • Reply
        baby jane
        11 mai 2010 at 13:47

        eu sunt pentru, dar nu revolutie de aia cu spart de geamuri pe care tot noi le platim. eu vreu cu spart de capetele cui trebe! deci n-ar trebui sa fie o revolutie, ar trebui creat un grup de lucru care sa studieze niste dosare si sa actioneze in consecinta. poate ne dau cei de la ani si dna dosarele lor, ca si-asa nu fac nimic cu ele!

        • Reply
          Cockwork Orange
          11 mai 2010 at 14:00

          Facem revoluţie tip lovitură de stat că de, suntem obişnuiţi cu ea. Scriem liste cu indezirabili, legi provizorii, şantajăm oleacă UE cu Rusia şi Ukraina plus Răspublica Moldova şi cerem recunoaşterea internaţională a guvernului nou autoimpus şi gata.

          • baby jane
            11 mai 2010 at 14:05

            😀
            care ar putea fi obiectul santajului? ca suntem literalmente in curu’ gol

          • AntiGelu
            11 mai 2010 at 14:21

            @babyjane…santajam cu arme nucleare pe tritoriul patriei si cu expulzarea tiganilor.

          • baby jane
            11 mai 2010 at 14:38

            varianta
            a) arme nucleare? da ce noi suntem bangladejieni? nu tot saracu are tehnologie nucleara. dar stai, putem folosi reactoarele de la cernavoda, NUMAI pe schimbul lui nea Ghitza, care se stie, mai bea cate o bere.
            b) ar pute fi eficienta, oricum in curand s-ar putea sa ne expulzeze ei pe noi.

  • Reply
    KAKA MIZE
    11 mai 2010 at 16:54

    Baby Jany are dreptate, revolutia nu e buna ca totdeuna revolutia isi devoreaza proprii copii (asta a spus-o unu’, Buchner), adica ne dam muie singuri. Daca am fi destepti, am urma invataturile marelui Mao si am organiza o executie in masa pe stadion. Numerotati toti si bagati la urna, ca la 6 din 49, care iese ia un glont in cap. In fiecare zi avem cite o tragere, cite sase numere ca nu ne grabim, toate numerele cistiga, lumea se dixtreaza, nu mor nevinovatii ca la ultima revolutie, deci pierderi colaterale minime, economie de munitie ca-i criza, poporu’ jubileaza, aia se caca pe ei de frica fiindca stiu ca le vine rindu’, iar in ultima zi, ultimii care au ramas in viata sint gratiati si pusi sa formeze noul guvern. Sarbatoare, mici, bere, poporul triumfa din nou, cinta AC/DC, Slash si Filarmonica din Berlin, totu’ pe mocca. Dam pariu ca asta o sa fie cel mai bun guvern din istoria Romaniei?

    • Reply
      prisacariu
      11 mai 2010 at 18:54

      îmi vine foarte greu să refuz oferta asta

      • Reply
        KAKA MIZE
        11 mai 2010 at 19:29

        Pai de ce? Duminica vine AC/DC, cu aia de la Filarmonica am vorbit io, pa Baby Jane o punem sa invirta bilutzele in urna, Cockwork se ocupa de executii si Antigelu e cu logistica (mici,bere si munitie). Ramine sa aranjezi tu cu aia de la Slash si sa bagi nijte promo ca sa vie lume mai multa. ‘Aide, dom’le, ca se poate! Iar o lalaim, iar pierdem momentu’, iar ratam sa facem istorie, asta-i blestemu’ natiei asteia! Puturosi, dom’le, vrem totu’ mura-n gura, unu’ n-ar pune mina p-un Kalasnikov cind e la o adica.

  • Reply
    Năstase poate fi mulțumit: cenzura de stat s-a întors « prisacariu
    22 mai 2010 at 17:01

    […] Năstase, însă, are și motive să fie nemulțumit. De data asta, cenzura de stat nu mai e exercitată de PSD, ci de PDL. Vă aduceți aminte cum, de prin 2001 pînă prin 2004, reclamele la CET Govora înlocuiau în presa română anchetele despre Adiță, Manivelu’ și alții ca ei. E, acum nu mai găsim CET Govora (cu sau fără P) pe cîte jumătate de pagină de cotidian quality, banii se dau altfel. La capitolul ăsta, recompensa pentru cenzură s-a mai rafinat, dar furăciunea s-a țărănit în ultimul hal: banii de la stat se duc direct la rude, la neveste, la odrasle, la gineri (cum ziceam și aici). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *