Sercan, inca indragostita de trandafirii lui SOV

Emilia Sercan. Sefa departamentului de investigatii la EvZ in 2005, cind am ajuns eu acolo. Deci si sefa mea, din septembrie 2005 pina in iulie 2006, cind am parasit EvZ pentru „Academia Catavencu”. Nu-i discut Emiliei calitatile profesionale, care nu ma intereseaza. Dar imi amintesc foarte clar ca avea o pasiune pentru subiectele privitoare la Sorin Ovidiu Vintu. Morbida, aproape. Sigur, gusturile femeii la barbati nu se discuta, deci nu comentez. Totusi, inca imi amintesc fapte. Sa va povestesc una din ele: era in toamna lui 2005. Nu mai tin minte ziua, dar stiu ca era chiar ziua Emiliei. Sau ziua lui Vintu. Cu ocazia asta, pisicher, Vintu, i-a trimis Emiliei trandafiri si niste sticle cu vin, pe care le-a lasat la intrarea in redactia EvZ din Pipera. Reactia Emiliei a fost: sufocare, uluire, congestionare brusca, preludiul unui atac de cord si altele asemenea. Dupa ce si-a revenit, Emilia a decis: nu avea sa se minjeasca cu darurile lui Vintu, ii va inapoia acestuia si florile si vinul. S-a urcat intr-o masina a redactiei, a zburat pina pe strada Paris, la vila mogulului si a lasat la poarta ofrandele. Apoi s-a intors in redactie si a facut un tur de onoare. Invinsese! Ramasese curata, nu acceptase nimic de la SOV, nici macar flori!
In aceeasi perioada (sau poate la inceputul lui 2006), Emilia a refuzat mai multe oferte venite de la „Cotidianul”. De la „Cotidianul” lui SOV, desigur. Le-a refuzat pe toate. Argumentul? Suprem: ea nu-si vinde virginitatea jurnalistic-deontologica pentru a lucra la Vintu, despre care scria articole in rafala.
In iulie 2006, am parasit redactia EvZ. Si am uitat de Emilia. Pina cind, prin 2008, parca, ceva mi-a amintit de ea: un comunicat de presa al Realitatea-Catavencu, in care se vorbea de o achizitie jurnalistica de prestigiu. Da, Emilia Sercan acceptase oferta trustului lui Vintu de a pune pe picioare un departament de investigatii. Tocmai ea, cea care refuzase cu doi ani se ceva inainte trandafirii lui Vintu. Vorba aia: pe femeie sa nu o lovesti nici cu o floare, dar poti sa o abuzezi cit vrei cu un teanc de mii de euroi lunar, sa nu i se aplece de la deflorarea independentei deontologic-jurnalistice.
Apoi am uitat iar de Emilia. Pina ieri, cind, devenita intre timp bloggerita, Emilia a oferit o noua mostra de jurnalism.
Emilia, cum spuneam si mai sus: pasiunile tale morbide pentru anumiti barbati nu ma intereseaza, dar as vrea sa te atentionez ca e posibil sa suferi de complexul sovian si sa vezi mina aia care-ti dadea tie teancuri de mii de euroi lunar peste tot, chiar daca ea nu exista.
Apoi, draga Emilia, Mircea Toma a fost invitat sa se alature demersului redactiei Catavencu de a parasi trustul (si a acceptat), nu a initiat el miscarea si nici nu o conduce. Doar s-a alaturat acestei miscari si o sustine.
Cit despre relatia lui Toma cu SOV, daca stii mai multe, nu te sfii, lumineaza-ne. Apoi spune-ne ceva si despre relatia ta cu SOV. Sau macar despre dobinda pe care o iei lunar din banii incasati de la mogulul cel rau care iti bintuie fanteziile virtuale.

You May also Like...

Ponta, o nouă măsură nord-coreeană: poate decide, după bunul plac, prin pixul lui Șova, cui să-i dea și cui să-i ia contracte publice
15 octombrie 2013
Jurnaliști, scoateți o foaie de hîrtie! Azi, examen de "Ștefan Gheorghiu"!
17 august 2011
Roșia Montană: chiar poate fi începutul
1 septembrie 2013
11 Comments
  • Reply
    Cristian
    5 martie 2010 at 15:55

    Mircea Toma, acest Miron Cozma al jurnaliştilor!

  • Reply
    Emilia Sercan sau pasiunea morbida pentru mogulul de presa care da salar motivant | Urban Iulian
    5 martie 2010 at 16:11

    […] teancuri de mii de euroi lunar peste tot, chiar daca ea nu exista. Cititi un material genial aici : http://prisacariu.wordpress.com/2010/03/05/sercan-inca-indragostita-de-trandafirii-lui-sov/ Reclamati abuzurile la adresa office@asistentapentruconsumatori.ro sau la adresa Senatorului : […]

  • Reply
    alex
    5 martie 2010 at 17:12

    mama, mama ! ce frumos ai zis-o pe final

  • Reply
    VanGhelie
    5 martie 2010 at 17:37

    nu trebuia sa-l luati pe Mircea Toma. fresh start nu se face cu braduti odorizanti pe deget

  • Reply
    MaxPeter
    5 martie 2010 at 17:56

    Ia spalati-va voi, fetelor, mizeriile in public, ca da bine la breasla…

  • Reply
    Mihai
    5 martie 2010 at 20:37

    „Timabila” a ajuns la Realitatea tv cu un salariu de 17 mii de euro. E adevarat, ajustat intre timp. Ajustat nu degeaba. Isi aminteste cineva vreo investigatie produsa sau macar coordonata de Emilia Sercan la Realitatea? Eu unul chiar am urmarit si va zic, nici una! Sau poate o memorabila ancheta realizata cu camera ascunsa intr-un liceu. Spaga la bac. Intervievatul : un licean. Invinuitul: lipsea cu desavarsire, pentru ca baiatul oricum nu zicea nimic concret. Era primul material, mult asteptat, pregatit de proaspata sefa de la investigatii. Pentru ca sectia nu producea nimic s-a evaporat repejor. Iar oamenii din subordinea Emiliei au fost mutati pe la alte departamente.

  • Reply
    Victor Roncea
    6 martie 2010 at 0:32

    🙂

  • Reply
    Constantin Teodorescu
    6 martie 2010 at 13:28

    N-am ştiut cum să trimit altfel un mesaj, sper ca acesta să ajungă să fie moderat!
    Posibil material pentru blogul dumneavoastră, dacă vă place ce vedeţi, bineînţeles : http://brailateo.blogspot.com/2009/03/concerte-mozart-rocks.html
    Cu mulţumiri,
    Teo

  • Reply
    samka
    7 martie 2010 at 19:59

    nu te supara, iti inteleg punctul de vedere (nu si inversunarea), insa ipoteza de pe blogul emiliei mi se pare cu cateva procente mai veridica decat cea cu puseul de deontologie care v-a platit fulgeratoriu. parerea mea.

    • Reply
      prisacariu
      7 martie 2010 at 21:11

      si cine sint eu sa te contrazic?:D

      • Reply
        samka
        9 martie 2010 at 13:57

        buna intrebare :).
        mult succes oricum. va urez sa reincep sa va citesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *