De ce face IT Morar campanie pentru RMGC?

Pe scurt: există niște milioarde de uncii de aur în Apuseni, sub niște munți. Niște privați au făcut niște înțelegeri cu statul să scoată aurul. Presa a scris de s-a plictisit (pînă a luat publicitate de la privați) că înțelegerile privaților cu statul au fost făcute pe sub masă, în defavoarea statului. Niște oengiști au făcut (și mai fac) scandal că proiectul privaților va distruge zona (se rad, la propriu, patru munți, se formează un lac uriaș de ape cianurate etc). În timpul ăsta, statul, reprezentat de Videanu, e hotărît să urmeze înțelegerile alea făcute pe sub masă pînă la capăt și să le dea privaților aurul, cu consecințele de rigoare pentru mediu. Pînă aici, am înțeles, e totul cum trebuie să fie: statul face pe prostul cu băieții deștepți.
Dar nu am înțeles de ce IT Morar face același lucru cu băieții deștepți. Din dragoste pentru capitalism? Ce-l mînă pe el în luptă?

You May also Like...

De unde disperarea șantajului voiculescian: Antena 3 și Antena Group au milioane de euro datorii la bănci
4 iunie 2013
Interimarii DNA l-au trădat pe Daniel Morar
19 mai 2013
Peruca roșie versus părul de pe piept
3 aprilie 2011
21 Comments
  • Reply
    baby jane
    26 aprilie 2010 at 14:38

    cred ca e pe principiul: daca tot o sa se-ntample, de ce sa nu castig si eu ceva din asta!
    pacat. atata vehementa n-are cum sa treaca drept obiectivitate/detasare.
    oricum nu-i loc de tristete, nu e ca si cum ITM ar fi vreun formator de opinii (cine naiba mai este in ziua de azi?). cand ma gandesc la el imi vine in minte cuvantul ponei. nu ma-ntrebati de ce!

  • Reply
    Auau
    26 aprilie 2010 at 15:00

    Cine e IT Morar? Acum daca s-a plimbat si el cateva zile la Rosia Montana pe banii si jumarile RMGC si daca revista Catavencu incaseaza niste zeci de mii de euro de la aia nu inseamna ca IT Morar o fi vreo vedeta. Mai bine dadeau banii si jumarile tot lui Bogdan Naumovici, cel putin pe ala il stie lumea

  • Reply
    Cockwork Orange
    26 aprilie 2010 at 15:24

    Păi trebuie să fie una din nevoile fundamentale ale omului: bani, jepuri, vile, curve, băgatul în seamă, orgoliul, simpatia excesivă până la greaţă pentru PDL şi TB…etc.

  • Reply
    John DOE
    26 aprilie 2010 at 15:27

    Hm. M-o dezamăgit mult şi postarea aia a lui în care se lua de ONG-uri că de ce nu strâng pet-uri de pe râul Arieş, în loc să dea atacuri la RMGC. A se vedea linkurile:
    http://morar.catavencu.ro/2010/04/05/romania-groapa-de-gunoi-a-romaniei/
    http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=40838
    Acuma, cu noua postare de pe blogul dânsului… jos pălăria! Şi-a dat aurul pe faţă? În fine. Nu i-am mai prea urmărit blogul de atunci. Bine că mai stai tu la pândă, că aşa mai aflu şi io când le mai întinde o mână celor de la RMGC, în stilul deja consacrat de salut româno-lambertian.
    Eh… remuneraţia asta pe buget mică… ce face ea din ţărişoara noastră…

  • Reply
    Cockwork Orange
    26 aprilie 2010 at 15:34

    Bougainville de România.

  • Reply
    morris
    26 aprilie 2010 at 15:50

    Am fost *Cataventist*infocat de f multi ani.Am stat in Franta,in Spania,ani de zile dar citeam revista oriunde ma aflam;la timp.Acum sufar din cauza ipocriziei ziaristilor ce candva imi luminau zilele.Azi Mircea Toma tine un discurs patetic de sustinere e suspendarii A.N.I.!Imi vine sa plang…sau sa rad?Am asteptat sa vad cand si cine pleaca din Catavencu.Cam mult a durat,dar in fine,sunt multumit ca macar voi,o mana de oameni ati facut acest pas.Va urez succes si nu uita-ti ca noi,cititorii,va sustinem.D-le Prisacariu,iti cunosc cariera chiar de la inceputuri.Respect si curaj in continuare.p.s.:I T Morar m-a dezamagit profund.Iar tu sti ce de face campanie pt RMGC.Doar ca nu poti spune;si te inteleg.lupta cu acesti titani ai gazetariei(sub control S.O.V.),e mult prea mare.

    • Reply
      prisacariu
      26 aprilie 2010 at 16:06

      mircea, cu care tocmai am vorbit, zice că a susținut doar ca în procesul de elaborare a noii legi ANI să fie implicați și oengiști, societate civilă etc, nicidecum nu a susținut suspendarea ANI

  • Reply
    loser
    26 aprilie 2010 at 16:22

    „Sperietoarea cianurilor e pentru panicarzi. Am auzit unii care vorbesc de 200 de tone de cianură! Nu e o manipulare grosolana?
    Sincer, cred că aurul nu trebuie să stea in pamint. Daca eu am pararea asta, gata, nu mai sint onest, sint vindut? Mi se pare o magarie un astfel de rationament.”
    Cred ca chiar crede ce spune. Are un cinism de genul: „plm, doar o viata am; ma doare pe mine-n cot de Rosia Montana.”

  • Reply
    Mary
    26 aprilie 2010 at 16:56

    si eu cred ca asta-i chiar opinia lui pentru ca argumentele cu care si-o sustine sunt prea prostesti. ce treaba are sloganul „nu ne vindem tara” cu oengistii verzi? aia racnesc din alte motive: 1. ca se distruge relieful; 2. ca nu e clar cine face curat dupa pe acolo (si mai ales cine suporta costurile); 3. chiar daca gold corporation jura pe rosu ca e safe, nu poate garanta nimeni 100% ca nu se va intampla ever nici un incident care sa otraveasca panza freatica.
    si eu zic sa scoata aurul si sa-l facem bani, la fel cum zic sa facem multe centrale nucleare, ca-i mai ieftina energia aia, da’ inainte sa casc gura sa zic ceva m-as interesa si de aia de-s contra, sa stiu cum argumenteaza ei. altfel as fi cam penibila.

  • Reply
    John DOE
    26 aprilie 2010 at 20:52

    Chestia e că şi el şi alţii ca el tot dau pe gură că „ce bine va face ţării întregi să se exploateze aurul ăla. Locuri de muncă, bani la buget etc.”
    Dar de fapt partea cu cianurile care s-ar putea scurge e doar una dintre găluştile de înghiţit la faza asta. Ăia care vin să exploateze or să ia tot aurul şi n-or să împartă nimic cu nimeni. Iar în urmă or să lase doar gunoaie şi boli. Şi câţiva oameni cu conturi „grase” raportat la valoarea cu care se mulţumesc „peştişorii” din România. Şi din conturile alea care vor fi mici raportat la valoarea furtului, este suficient totuşi să mai fie plătiţi şi câţiva care se mulţumesc cu şi mai puţin, ca să facă lobby jurnalistic pro. Şi alţii se vor mulţumi cu şi mai puţin ca să ducă „muncă de convingere” pe teren…
    E greu de dedus cam pe unde s-ar situa domnul Morar acum în lanţul ăsta trofic?! Eu cred că nu. Părerea mea.
    Nu vreau să-l judec, decât să-I mulţumesc lui Dumnezeu că eu nu trebuie să fac ceea ce face dânsul ca să am o pâine pe masă. Asta e. Mai sunt şi băieţi proşti în ţara asta, nu numai „băieţi deştepţi”. Păcat? Răspunsul depinde de „intelectul” fiecăruia. Spor la furat! (Cât mai e ce…)

  • Reply
    Tatiana
    27 aprilie 2010 at 11:31

    RMCG are un buget de plimbat ziaristi prin Noua Zeelanda. Domnului IT Morar ii plac excursiile gratuite. Ce e asa de neinteles?

  • Reply
    kostake
    27 aprilie 2010 at 12:42

    daca lua la apreciat cateva argumente si de colo, si de dincolo, as fi zis ca asta e prerea lui, a ajuns la concluzia asta cu buna credinta.
    pe cand dom itm a luat la perpulis chestiuni adiacente, a incercat sa discrediteze oengarii etc.
    nu uit ce a spus pe blog istodor, in contextul scandalului cauzat de ruperea redactiei: intre un articol de 2 mii de semne si un contract de milioane, orice ziarist ar alege banii.
    si-a luat niagare de muie pt asta, nu stiu cum de i-a scapat porumbelu.
    in catavencu ma mai uit doar pt poante, dume, mardale.
    alea cu info, paginile de investigatii din mijloc – la cct.

  • Reply
    xyz
    27 aprilie 2010 at 15:52

    Nu stiu ce intelegeri au canadienii cu statul, cat de legale sunt contractele si cine vrea sa tepuiasca pe cine dar parerea mea e ca trebuie sa fii prost de bubui sa ai un asemenea zacamant si sa nu-l exploatezi! Mie mi se par cel putin la fel de penibili hipsterii ecologisti ca si propagandistii RMGC. Or fi si ONG-isti dezinteresati care fac totul din convingere insa sunt convins ca nu toti sunt usa de biserica si foarte multi au si alte interese ascunse.

    • Reply
      Andrei
      27 aprilie 2010 at 16:55

      Pentru ce sa il exploatezi? 4mld de euro? 3.3 % din PIB, practic un nimic pentru care faci niste hectare pilaf. Sincer nu cred ca merita.

      • Reply
        xyz
        27 aprilie 2010 at 19:37

        4 miliarde e ceva mai mult decat nimic. Nu cred ca zona aia o sa produca atat prin alte mijloace. Aur se extrage si in tari mai avansate si mai civilizate decat a noastra, tari pentru care profitul obtinut reprezinta si mai putin ca % din PIB. Oare aia de fraieri isi exploateaza resursele?

  • Reply
    UU
    27 aprilie 2010 at 16:25

    Hahaha, Shutzu ala cred ca are o problema cu tine. Reformulez: shpagauru ala de Shutzu (mai multe detalii, la Dragnea si Vanghelie; da, si la Vanghelie, comic, nu?). Vezi daca n-ai luat spaga ca sa scrii proPSD in Cotidianul si sa bagi limbi la Geoana in Catavencu?
    Acum vad ca a trecut de partea cealalta a spagii. Un nou ziar, un nou partid furnizor de spaga. Vezi reclama la Teo. Fara reclama de pe blogul lui Sutu, o punea saraca. Spaga legalizata. Bine si asa, macar se platesc impozite

  • Reply
    UU
    27 aprilie 2010 at 16:54

    http://stat.trafic.ro/stat/sutu/vizitatori/zi
    Mda, trafic 1500-1800 pe zi, traiam cu impresia ca urmareste cineva blogul spagarului dar canci. Cand o sa candidez o sa-i fac si eu reclama acolo, vad ca e de mare impact kktu ala de blog

  • Reply
    vuia
    27 aprilie 2010 at 19:42

    biju se da mare capitalist( in afara de afacerea de turma cata n-a avut sange si imaginatie nici de-o gogoserie never) o data ca a halit o jumara de curand la Rosia de la Naumovici dar spera la o excursie mai serioasa cum au gustat Hurezeanu, Mihaiu etc in Noua Zeelanda si doi ramane pata pe Toma in ale carui actiuni a vazut numai spagi-nonprofit- nu ca vinurile, companiile de turism, pdl-ul lui…

  • Reply
    Mary
    27 aprilie 2010 at 20:02

    domnu’ ITM continua… postare noua azi cu o incercare vaga de argumentare a pozitiei dumnealui. incep sa cred ca poate totusi ii iese ceva la faza asta, de insista in stupiditati. daca as sti ca citeste blogu’ lu’ Prisacariu + comentariile as crede ca s-a inspirat din comentariul meu si i-as zice cu ocazia asta ca iar a dat cu mucii-n fasole. EXISTA proteste impotriva centralelor nucleare, de muuuulta vreme, chiar la nivel mai mare si mai amplu decat miorlaielile astea de la noi impotriva RMGC. de exemplu niste oengisti micutzi pe care-i cheama Greenpeace si-au facut un capitol intreg cu operatiuni pe tema asta. protestele alea se intampla INAINTE ca cineva sa construiasca ceva periculos pentru mediu si nu atunci cand se intampla un incident minor la unguri.

    • Reply
      prisacariu
      27 aprilie 2010 at 20:10

      a propos de nucleare: în „Kamikaze” de mîine există un text măricel despre radioactivitate la tot cartieru’, la Măgurele, și despre destinațiile turistice radioactive din România

  • Reply
    Razvan
    28 aprilie 2010 at 7:35

    Pentru ca ii place sa manance cacat. In cazul de fata, direct din cuva de excavator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *