Patriciu vrea cu țîțe colorate-n cap

Patriciu a zis despre „Kapitalism”-ul lui Solomon că ar fi „un tabloid cu poze alb-negru”. Recunosc că nuanța mi s-a părut nițel peiorativă. De parcă Dinu ar edita, prin trustul lui, numai Enciclopedia Britannica, nu și Click. După care mi-am dat seama: era vorba de o nuanță de nuanță. Adică nu că documentarul e tabloid e problema, ci că e alb-negru, în epoca în care tabloidul serios e colorat. Alta era, deci, dacă Solomon îi punea lui Patriciu prin birou niște bagaboante dezbrăcate, de exemplu, și filma un porno, full HD, atunci nu era chiar nici o problemă, se digera mai ușor kapitalismu’ ăsta. Ca să nu mai spun că mergea ca unsă și o reclamă la pompă, inserată subliminal, printre gemete.

You May also Like...

Ponta despre noul ministru Nicolicea: e inginer, lui i se dau "dirty job"-urile
4 martie 2014
10.000 EUR lunar, venit de sindicalist
9 noiembrie 2010
Ucigasul lui Djuvara falimenteaza Realitatea. Pe bune
8 martie 2010
10 Comments
  • Reply
    John DOE
    24 aprilie 2010 at 15:58

    Ceea ce nu pricep eu la aceşti îmbogăţiţi ai tranziţiei este dorinţa de a vedea numai poze frumoase despre ei peste tot. Să te ferească Dumnezeu să spui ceva urât despre ei, că imediat încep să plângă, şi să strige în gura mare cât sunt de persecutaţi, nedreptăţiţi etc. – ei, care sunt de fapt cei mai binevoitori, blânzi, altruişti, generoşi, filantropi, dăruitori, neiubitori de sine, iubitori de oameni şi în general cei mai buni oameni de pe faţa pământului.
    Nu pricep de ce, dacă tot sunt nişte bandiţi cinici şi lipsiţi de orice sentiment uman, de ce i-ar mai preocupa ce zic alţii despre ei. Sau o fi valabilă chestia cu „prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul”? Asta ar explica de ce nu ar şti proverbul „câinii latră… caravana trece”, care să le taie crisparea şi să le dea puţină de relaxare.
    Dar n-au cum să fie proşti, dacă au furat atâta. Prin urmare nu pricep de ce nu-şi pun avocaţii să se streseze în locul lor, dacă scapă în presă ceva care i-ar putea vătăma. Iar la restul chestiilor să le dea pur şi simplu „ignore”.
    Dar… hm… parcă mă luminez… Eu cred că ei sunt de fapt nişte „dementori” care sunt atât de avari şi avizi, încât vor să stoarcă până şi sufletul celor pe care de atâţia ani îi jefuiesc de posesiunile materiale. Nu se pot controla, şi vor să fure până şi sentimentele de revoltă împotriva lor, şi abia apoi se pot declara satisfăcuţi. Cum le-ar zice taica Caragiale: „vampiri care sug sângele poporului”. Şi sufletul lui – parafrazez eu.
    Să le fie ruşine Dinu Patriciu? Bah! Vezi să nu!

    • Reply
      Popa
      25 aprilie 2010 at 6:55

      Nu îi interesează ce scrii, dom’le, atîta timp cît scrii. Ăştia (tabloizii şi „vedetele”) se menţin reciproc, cacu-mă-n simbioza lor! „Eu vă dau material, voi îmi faceţi reclamă.” Cum ar zice experţii în PR, there’s no such thing as bad publicity. Bine, se mai dau supăraţi unii pe alţii din cînd în cînd, la ştou, de ochii lumii.
      Jurnalismul adevărat, într-adevăr, îi supără, dar nu prea au de ce să-şi facă probleme, că ăsta e specie rară.

  • Reply
    stylo
    24 aprilie 2010 at 16:50

    al mic joaca in divizia a si recent si-a tuns pletele.culmea e ca,s-a trezit in click c-un interviu pe care nu l-a dat, din care reiesea un pariu pierdut si inexistent care, il obliga sa se tunda.
    patriciule,unu ca tine sa detina si sa spuna adevarul, e ca si cand necrofagu’ ala de diaconescu ar umbla intr-un rolls royce. 😉

  • Reply
    Bebe
    26 aprilie 2010 at 1:49

    Patriciu e trecator, peste 5 ani nu vom mai sti de el. Despre Vantu nu vom mai sti peste un an. In legatura cu acest individ Vantu, ce nu inteleg e cum a fost posibil sa stea in libertate atatia ani. Bun, inteleg ca Romania e o tara de cacat, dar nici chiar asa. Abia astept extradarea lui Nicolae Popa si disparitia lui Vantu. Cu Patriciu va fi mai greu, dar se va rezolva pana la urma singur.

  • Reply
    Bebe
    26 aprilie 2010 at 2:13

    Prisacariu: acum ca mi-ai aprobat comentariul de mai sus, aproba-l si pe asta chiar si fara raspuns: fostii colegi care au ramas la Catavencu sunt dusi cu capul? De ce au ramas acolo? Nu inteleg, ce te poate face sa ramai in slujba unui infractor cand ai alternativa? Sunt prea batrani sau vanduti cu totul? Cred ca mai au sanse acolo? Atunci sunt tampiti, cine dracu mai citeste cacatul ala de ziar patronat de un infractor si condus de spagari?

  • Reply
    claudiu
    26 aprilie 2010 at 11:29

    Pai nici macar Enciclopedia Britannica nu o tipareste, ramane click si restul de acelasi gen. Enciclopedia Britannica e tiparita de Jurnalul N., adica de concurenta, alt mogul alta poveste. Asa ca ne documentam si noi inainte sa scriem sa nu-i facem pe unii mai buni decat sunt, ca e pacat.

    • Reply
      prisacariu
      26 aprilie 2010 at 12:04

      tocmai asta ziceam, că NU editează EB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *