Felix, turnătorul laș care-și devorează penal fiicele

Ca turnător, Dan Voiculescu era „Felix”. Felix e un nume de cod. Numele de cod era menit să-i acopere identitatea reală. Pentru că turnătorii sînt niște codoși care nu au identitate, ei nu sînt decît niște instrumente. Niște scule bune de folosit și, în cele din urmă, de aruncat în lada cu rebuturi.
După ’89, însă, turnătorul fără identitate și-a depășit condiția: a devenit din sculă, din instrument, un sculer-matrițer putred de bogat al tranziției, un mînuitor al unei uzine de strunguri umane de strunjit mai ales conștiințe și voințe. Adică s-a transformat din sculă în mînuitor de scule. Nu mai era Felix, era Dan Voiculescu: omul de afaceri, mogulul, politicianul, filantropul, influentul. Mulți au devenit sculele lui, uneltele lui. Încredere, însă, Felix nu a avut niciodată în nimeni, în nici o sculă. Pînă cînd viața i-a oferit un cadou nesperat: instrumente din sîngele lui de unealtă codoașă, scule din carnea lui de turnător fără identitate.

Viața i-a oferit, așadar, două fiice. În sfîrșit, Felix avea ce și-a dorit întotdeauna: două instrumente în care avea încredere, pe care le putea crește și modela după propriile nevoi. Nu chiar după chipul și asemănarea lui, pentru că ar fi însemnat să le transforme în codoașe, ci doar după nevoile lui: la fel de lacome, dar obediente. Loiale numai lui, turnătorului Felix. Astfel au ajuns Corina și Camelia Voiculescu să dețină pachetul majoritar de acțiuni și de la Antena TV Group (sursa), și de la Antena 3.
fiicefelix
Fiicele lui Dan Voiculescu, așadar, au primit de la Felix rolul primit de Felix de la Securitate: să acopere identitatea adevăratului proprietar, la fel cum Felix acoperea, prin turnătoriile lui codificate, Securitatea. Înrăit în securisme, Felix și-a aruncat propriile fiice în jocurile lui penale pentru putere. Iar azi, cînd jocurile lui penale sînt arbitrate de DNA, Felix ne oferă o imagine care provoacă greața supremă: se plînge că îi sînt abuzate fiicele DOAR pentru că el, Felix, le-a zămislit, nu pentru că ar fi participat (din postura de PROPRIETARE ale trustului lui Voiculescu!) la șantaj (spun procurorii DNA).
Iată un fragment din producția lui Felix: „demersul de astazi (audierea Cameliei Voiculescu la DNA – n.m.) ar putea fi considerat o provocare din partea celor care, pentru ca nu au cum sa ma atace direct, imi vizeaza familia. (…) In consecinta, solicit celor care vor sa se razbune pentru o suspendare confirmata democratic prin votul a 87% dintre romanii care s-au prezentat la vot, sa aiba curajul de a se lupta cu mine, nu cu copiii mei. (…) Stiu ca legalitatea este ultima voastra grija, asa ca nu mai pierdeti vremea, nu o mai luati pe ocolite! Stiti cum ma numesc, nu mai lucrati prin interpusi! O tara intreaga v-a inteles deja intentiile. Asadar, atacati-ma direct! Inteleg ca, daca Basescu a fost suspendat, Voiculescu trebuie anchetat! Dar macar luptati deschis, nu hartuiti copiii!„. (sursa)
P.S. În demnul de silă articol postat pe propriul site, Felix spune și o minciună ordinară, face și o greșeală majoră de logică.
Minciuna: „fiica mea a fost chemata la DNA intr-un dosar in care presupusul faptuitor a fost eliberat cu mult timp in urma, prin decizia unanima a unui complet format din 3 judecatori, din lipsa evidenta de probe si de pericol public„, scrie Felix, referindu-se la eliberarea din arest a lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group. Ei bine, eliberarea din arest nu echivalează cu nevinovăția în dosarul de șantaj, ci înseamnă doar că judecătorii au considerat că Alexandrescu nu e nici pericol public, nici nu poate influența ancheta.
Eroarea de logică: „eu nu am lasat pe altii sa lupte in locul meu, nu m-am ascuns sub masa verde sau sub complicitati institutionale„, mai scrie Felix. Ok, atunci de ce acțiunile trustului de presă ale lui Felix sînt ale fiicelor lui?

You May also Like...

Ce am muncit azi cu intelectul și cu o lopată
23 ianuarie 2011
EXCLUSIV Stenogramele penale Apostu – Boc
11 noiembrie 2011
Domnu' cu aprobările divine, vedeți că vi s-a stricat un heruvim la blog
12 iulie 2010
4 Comments
  • Reply
    ivanG
    11 iulie 2013 at 19:12

    Extraordinar de subtila razbunarea lui Traian Basescu (apud Felix). A luat pe unul, Alexandrescu, l-a infiltrat in patul Cameliei Voiculescu si la conducerea Intact-ului, special ca acesta sa ii determine pe Felix si pe fiicele sale sa dea suturi in coaie unui plangacios de la RDS, totul sub pretextul (basescian…) al unui mizilic de treij’de milioane de euro. Pervers si razbunator marinaru’ cu toti acolitii sai, procurorii si Monica Macovei…

  • Reply
    flo
    11 iulie 2013 at 20:21

    Daca judecatorii vor spune ca santajul nu a existat ce
    va spune dl. Prisacariu?
    Ca judecatorii sunt de cacat?

    • Reply
      prisacariu
      12 iulie 2013 at 2:01

      pai, sa vedem ce vor spune judecatorii:)

  • Reply
    NewLevel
    12 iulie 2013 at 2:56

    „A fost eliberat din lipsa evidente de probe si pericol public”.
    Pai asa si eu, nu merg cu masina din lipsa evidenta de chef si masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *