Elena Udrea, analistă de renume mondial și bucureștean

Ca politician, Elena Udrea trebuie să facă toate căcaturile pe care le fac și ceilalți coledzi de breaslă: să se dea importantă, să fie ipocrită, să se înjure cu ăilalți, să se laude în exces, să pară tot timpul pe fază. Deci, din punctul ăsta de vedere, nimic de reproșat. Totuși, în ultima vreme, două chestiuni pe care le-a făcut mi se pare că au fost pînă și pentru ea excesive. Într-o ordine oarecare, iată-le:
1. datul cu părerea despre WikiLeaks, pe teme strategice și geopolitice, nu orișicum. Iată un citat: „Cablogramele apărute ieri aruncă lumină asupra unora dintre temele lăsate în coadă de peşte în ultimii ani. Cu ocazia aceasta, putem vedea clar cine cum vrea să orienteze România, cine cum vrea să sacrifice interesele românilor pentru a avantaja pe unul sau altul dintre prea mulţii moguli de la noi. Avem confirmarea strategiei opoziţiei de acum referitoare la suspendarea din 2007 a Preşedintelui, dar şi implicarea lui Sorin Ovidiu Vântu şi a lui Dan Voiculescu. Avem confirmarea apropierii acestora de cercul de interese economice ruseşti. La fel cum avem confirmată orientarea pro-occidentală, pro-americană, a Preşedintelui şi a PDL. Românii pot să vadă foarte clar cine vrea să îndrepte ţara către Vest şi cine către Moscova. Şi pot să aleagă în consecinţă.” (de aici).
Dacă nu aș ști unde a citit tanti U. cablogramele, în ce formulă periată, aș fi impresionat de atîta putere de analiză și sinteză. Dar, deși știu, am fost impresionat, totuși. De faptul că, la două zile după, același tip de mesaj a apărut într-un text de opinie al unui jurnalist, asumat ca respectabil și echilibrat. Da, marile spirite se întîlnesc, știu clișeul, mulțumesc.
2. datul cu părerea despre București sub forma Bucureștiometrului (mare găselniță mare de PR). Nu văd cum, după ce Udrea identifică problemele, le va și rezolva, cîtă vreme nu e nici măcar primar de sector sau consilier general, darmite primar general. A, dacă se referă la blatul pe care-l are cu Vanghelie, pot să-i înțeleg strategia. Dar, în condițiile astea, mai poți să-l critici pe Oprescu, cînd tu pompezi zeci de milioane de euro în conturile lui Marean?

You May also Like...

În caz că vă întrebați unde sînt
18 iunie 2010
Ce bine e să ai o meserie…
8 septembrie 2010
CNA trebuie să amendeze și Curtea Constituțională pentru lipsă de imparțialitate
7 februarie 2014
6 Comments
  • Reply
    Ali Ursu
    5 aprilie 2011 at 11:55

    ba da voi nu iereati ai lu udrea? de ce dati in ia acuma? io nu mai inteleg nimica

    • Reply
      prisacariu
      5 aprilie 2011 at 12:12

      nu. ea era a noastra. si mai e. o avem des. ca subiect

      • Reply
        Cockwork Orange
        5 aprilie 2011 at 12:31

        Era a voastra pe rand (post office) sau la gramada (gangbang), ca subiect (fucking whore), pe subiect (riding), ca obiect (teazing) sau cu obiect (dildo)….vreau sa stiu tot despre aceasta interferenta intelectuala intre redactia Kamikaze si analista din Plescoi. Spune-ti tot, tot!!!!!

  • Reply
    ioan
    6 aprilie 2011 at 9:24

    Dar Chiloman in sectorul 1 va place domnule Prisacaru? Ca a luat-o inaintea lui Udrea pe aratura nu se vede? Cat despre Wikileaks, eu zic sa respectam intelesul si viziunile fiecaruia, nu sa i le mai alteram sau sa le rastalmacim inca odata.

  • Reply
    gigel
    6 aprilie 2011 at 15:44

    Distinsului si cultivatului autor: sper ca stiti ca exprimarea „coledzi” (inventata de Caragiale) vine de la „colegiu” si nu de la „colegi”. Ceva mai multe lecturi particulare ?! Si dupa aia ne apucam de scris.

  • Reply
    Băi, fată! Băi, Nuți, da’ n-avem un pic de rușine? « prisacariu
    7 august 2011 at 13:36

    […] PDL), dar a fost foarte vocală în a-i face de căcat pe Geoană & co, ca să te dai matale dășteaptă, nu ți s-a părut nimic […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *