Deontologul Turcescu, asociat cu senatorul PDL Mircea Andrei

Vasăzică, Turcescu și ceilalți burjui proțăpiți ca scroafele deghizate în pur sînge arabi pe căpița presei și-au dat cocleala de fomiști pe față mîncînd din mînuța RMGC. Nu insist, știți povestea. După întoarcerea din Noua Zeelandă, finul și delicatul Roberțel a aruncat o troacă de lături pe proletarii/comuniștii de ziariști (cum ar zice Bușcu & ITM) care au avut tupeul să-i arate cu degetul fără ghiul de aur (extras cu cianură). Și a zis, elegant, către nevrednicii neplimbați în NZ: „Hai, sictir!”
Ok, să fie primit! Știu că domnișoarele ahtiate după Roberțel o să ofteze (excitate sau intrigate, după caz), de aceea aș vrea să le consolez: nu, drăguțelor, Roberțel nu mai e fată mare de mult. Ba chiar s-a încurcat oficial cu curviștina aia de politică (acum o vreme, ce-i drept), de care acum încearcă să uite (și să ne facă și pe noi să uităm).
Să vedeți cum fu: prin decembrie 2006, înainte de Ignat (că tot vorbeam de scroafe mai sus), Turcescu a lansat un satelit deasupra României. Ei, rahat, a lansat doar un ONG numit, modest, umil, „Societatea Jurnaliștilor Profesioniști” din România. Nu-l căutați pe net, www.sjp.ro nu mai există. Totuși, ca să vă faceți o idee despre ce voia să întreprindă acest Napoleon al jurnalismului românesc, aveți aici, in cache, o parte din site-ul ONG-ului (pentru celelalte secțiuni, vă recomand aceeași procedură: Google + in cache). Ce nu o să găsiți aici, însă, e lista de membri cu care Robertino a plecat la drum. Am găsit, însă, la un cetățean de pe net, și asta.
Nu vă omor cu toată lista, deși nu e lungă, pentru că mă interesează un singur nume de acolo: Mircea Andrei Florin. Știu că numele nu vă spune nimic și chiar acum vă întrebați unde e jurnalist omul ăsta. Păi, omul ăsta nu e jurnalist. Ocupația lui actuală e una mult mai importantă decît aia de fraier care completează declarații de impozite pe drepturi de autor: omul e senator. La PDL, în acest moment, dar acum cîțiva ani era șef de filială PNL în București.
Credeți-mă, m-am gîndit că e vorba numai de o inofensivă coincidență de nume: e IMPOSIBIL ca deontologul grizonant de la televizor & radio & ziar să se asocieze cu un politician taman într-un ONG care propovăduiește valorile înalt-morale ale breslei, nu? Normal că am fost fraier: nu e nici o coincidență. Da, Mircea Andrei Florin, membru în SJP-ul lui Turcescu, e fix senatorul PDL. Și se laudă în chiar propriul CV (click pe BIOGRAFIE, sub poză; vezi jos de tot, la „Activitate civică”) că e membru în SJP. Mai exact, „secretar general”.
E, ce ziceți de chestiunea asta? E, stați, că nu e tot. Că Mircea Andrei e politician e una. Dar să vedeți ce fel de politician: șmenar imobiliar, la Snagov, pe o mînă cu fiul primarului din localitate și cu SRS (de aici, unde a fost reținută varianta extrem de pe scurt a poveștii, din motive de spațiu; precizare: proiectul „Lista candidaților pătați” a fost coordonat de subsemnatul și de Mircea Toma).
În al doilea rînd, Mircea Andrei este unul din avocații lui Sorin Ovidiu Vîntu și ai lui Liviu Luca. Am aflat asta imediat ce s-a publicat „Lista candidaților pătați” (în care apărea și candidatul PDL Mircea Andrei), în toamna lui 2008. Cînd m-a sunat Bușcu să mă întrebe dacă Mircea Andrei apărea pe liste. I-am spus că da. Și l-am întrebat de ce întreabă. Mi-a răspuns: urlase Luca la el, furios, că scrisesem de avocatul lui SOV, Mircea Andrei. Ghinion, scrisesem. Dar nu e nevoie să mă credeți pe cuvînt că între Nuș și senatorul PDL e o legătură, e suficient să deschideți un Google și să tastați „mircea andrei + sov”.
Deci, dragă Roberțel, îți sugerez să-ți iei sictirul înapoi și să ți-l bagi în… colecția de ciorne pe care nu ai fi vrut niciodată să le publici. Sau să ți-l bagi direct în cur (eu nu-mi permit să zic de pizda mă-sii, ca Bușcu, sînt politicos), tot aia e. Iar dacă te simți lezat, dă-mă în judecată, avocatul lui Nuș, senatorul PDL Mircea Andrei, asociatul și prietenul tău, va fi mai mult decît fericit să te reprezinte gratis. Sau, mă rog, pentru un schimb avantajos cu servicii deontologice în prime time.

You May also Like...

Eugen Ionescu: Note și contra-note de plată în Taksim
19 iunie 2010
WIKILEAKS: imami și copii ai comunității turce din România, "cumpărați" de extremiști islamiști
19 iulie 2012
Cum lucrează Rușanu și Voiculescu la adăpostul suspendării președintelui
20 iulie 2012
17 Comments
  • Reply
    John DOE
    2 septembrie 2010 at 7:37

    FUCK ME SIDEWAYS!!! Zice la linkul băgat de tine că zece mii de oiro pt. Robbie Turkish sunt doar un ciubuc la care nici nu se uită!!!!
    Tiii! Atunci de ce nu s-o dus frate, pe bănuţii ăi ai lui de buzunar, ca să demonstreze corectitudine până la capăt?! Sau mai bine să-mi dea mie 10 mii de euro ciubuc, şi sar cu dinţii la orice jurnalist care se mai leagă de el până la sfârşitul veacului!

  • Reply
    heblu
    2 septembrie 2010 at 9:39

    nu tre” să dai drumul la comentul ăsta, da’ mai bagă repede un i la mă-sii.

    • Reply
      prisacariu
      2 septembrie 2010 at 9:42

      lasă-l scurt, așa, printre dinți:)))
      p.s. ai dreptate, e cu doi „i”, între timp am și modificat

  • Reply
    heblu
    2 septembrie 2010 at 9:50

    sunteși niște, ah, nici nu pot să spun… de ce trebuie să sufere oana sârbu din cauza războaielor voastre mici? ă, de ce? de ce???

  • Reply
    baby jane
    2 septembrie 2010 at 10:03

    pentru mine a devenit foarte obositor sa citesc cuvantul deontolog si chiar insuportabil sa-l aud. ok. inteleg ca e cu ghilimele. dar nici macar asa nu spune chiar tot. de acord, oamenii astia nu s-au intalnit cu etica profesionala decat cel mult o data, la sulina-n port, dar au atatea lacune incat „deontolog” mi se pare chiar un compliment pentru ei.
    ar merge mercenar, dar si asta e prea frumos, ar presupune ca oamenii astia au niste skills-uri, altele decat facut clabuci la gura. greu de gasit un cuvant potrivit pentru ei dar ma rog sa il gaseasca cineva ca m-am saturat 🙂 !!!!
    cat despre RT, eu personal nu l-am simpatizat niciodata si am trait si eu aceiasi senzatie de comportament feciorelnic (exagerat) de mironosita. este insa, mult mai priceput ca altii in a-si mentine o aparenta independenta in exprimare si opinii. e high-end, nu si-l poate permite oricine.
    off-topic: am prins ideea catalin. fara glume proaste inainte de ora 12.00 :))

    • Reply
      John DOE
      2 septembrie 2010 at 11:28

      Ce concurs mişto! Hai să le dăm nume! 😀
      Io încep cu… „pavlovi”. 😀

  • Reply
    Fereagus
    2 septembrie 2010 at 10:13

    Bravo, Cata, precis si cu argumente ire..futabile! Deontologul Turcescu n-a avut nicio reactie inca? Totusi, de ce a plecat de la Vantu? Daca avocatul PDL este omul lui Luca si Vantu, de ce naiba a plecat? Lamuraste-ma!

  • Reply
    heblu
    2 septembrie 2010 at 10:23

    acuma, serios vorbind, ce m-a scos cel mai tare din sărite la turcescu a fost afirmația din interviul lui obae cum că, vezi doamne, „nu a avut loc nimic obscur în această deplasare”, de parcă am fi toți oligofreni și nu am înțelege că de fapt, perversitatea unei astfel de acțiuni vine tocmai din atitudinea imaculată și impecabilă a companiei față de jurnaliști. plus mizeria aia cu ciubucul de 10 mii de euro la care el nu se uită. n-ai cum să nu-i simți jetul călduț pe față, oricât te-ai feri.
    ps. eu tot sunt necăjit pentru oana sârbu. sunt convins că ea suferă pe ascuns pentru toate câte i se întâmplă acum lui roberto. din cauza voastră.

  • Reply
    dragos
    2 septembrie 2010 at 10:41

    bah pai ziaristii traiesc din publicitate si Turcescu a inteles asta… doar ca el nu mai cere comision… cere functii… daca functia e 10% din total va dati si voi seama ce publicitate tre’ sa faca pentru asa ceva…

  • Reply
    Cockwork Orange
    2 septembrie 2010 at 11:51

    Sa inteleg ca ambele bile ale lui Turcescu sunt cam gri cu tendinte RMGC-iste de toamna-iarna spre negru cu vinisoare aurii, ha?

  • Reply
    gilda
    2 septembrie 2010 at 12:08

    @Fereagus: Ia de-aici, poate te lamuresti.
    http://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-intern/mihai-tatulici-vreau-sa-il-aduc-inapoi-la-realitatea-tv-pe-robert-turcescu-am-negociat-cu-el-121683.html
    Bag sama ca tot circul cu divortul lui Turcescu de trustul lui SOV e ca ala cu Bahmu si Prigoana, sa mai dea un lustru la deontologie. Dragoste-ai mare si invinge intotdeauna, bre. Iar foamea si mai si.

  • Reply
    gilda
    2 septembrie 2010 at 12:11

    scuze, am violat gramatica din tastatura – „dragostea-i mare”, in varianta gramaticala cu consimtamant

    • Reply
      John DIE
      2 septembrie 2010 at 12:25

      Hai că e mişto cum e! 😉 Parcă merge chiar mai bine aşa la viol, adică fără consimţământ. 😀 Deşi dacă e să ne gândim la articol, şi nu la gramatică, la ăştia e cam cu consimţământ…

  • Reply
    Tweets that mention Deontologul Turcescu, asociat cu senatorul PDL Mircea Andrei « prisacariu -- Topsy.com
    2 septembrie 2010 at 13:47

    […] This post was mentioned on Twitter by schmoukiz, Revista Kamikaze. Revista Kamikaze said: http://2.ly/ctgm în care ni se dezvăluie legătura dintre @turcescu si PDL […]

  • Reply
    AntiGelu
    2 septembrie 2010 at 15:17

    Interesant ce loviti se dau domnii jurnalijdi asa ca repet, chiar nu stiau ca vor fi luat la intrebari la intoarcere? Naivi sau orbiti de foame? Sau se cred inca in epoca PSD cand nu misca nimeni in front? Toti cu ciocu mic si privirea catre partido maximo (si unico, ar fi vrut bunicutza, dar nu i-a iesit.)
    Dezamagit? Da, eu credeam ca o pun de o posta cu amanta diplomatica si fitza aia de la PR si avem si noi ce barfi dupa aia. Altfel nu vad ce au cautat fomeile alea glossy pe acolo.
    D-nu Turcescu ne da vorba turcului cu sictir, in timp ce mesteca rahat, turcesc si el, of course. Cica e mai dulce. Si daca tot 10.000 e suma mica pt el si se bate in piept cat a castigat in cei 17 ani, as fi curios sa vad, asa in procente, cat % a platit el impozit si contributii „sociale” din toata suma. Daca tot e atit de imaculat.
    Iar lu’ Buscu ii doresc un din inima „ba p-a ma-tii”. Tot din inima ii doresc o privire mai atenta a organelor asupra minunatei misculatii ce o are acasa: vila cu ONG la etaj, aproape moca. Si, poate ne explica si el cati din cei jde mii de euro „pa drepturi” de autor a dat tarii inapoi, sub forma de contributii si impozite.
    Altfel, s-au dus boi si s-au intors vaci. Nici unul nu a prezentat nimic mai pe larg despre procesul tehnologic si urmarile sale pt mediu, durata procesului de redare a site.ului catre mediu, etc. Nimic…doar povesti cum ca ei au baut apa dintr-un lac.
    Sa inteleg ca RMGC a dus fecioarele presei romanesti sa prosteasca apoi poporul, care orbit de stralucirea orbitoare a panasului lor de formatori de opinie neintinati si curati ca lamura sa creada mecanic orice sictir turcesc?
    Ha,…care-s aia „neintinati”? Buscu si cu Turcescu,…Jucana? Ha, ha…ba chiar lol.

  • Reply
    gilda
    2 septembrie 2010 at 23:25

    @AntiGelu: nu ma pot abtine sa ma autoplagiez, repetand un comentariu la un articol anterior.
    Fecioarele ar zice ca e verde, cum se intampla aici http://www.catavencu.ro/cum_m_am_distrat_in_noua_zeelanda-15444.html, ca e roz- ciclam, adica se lasa cu „bucurii intelectuale şi chiar sufleteşti incontestabile”, cum zice artistul de aici http://www.ziuadecj.ro/editorial/m-am-intors-ieri-din-noua-zeelanda–49684.html, sau pur si simplu ecologista aici http://morar.catavencu.ro/2010/09/02/am-baut-apa-din-lacul-cu-cianuri-din-noua-zeelanda/ etc. etc.
    Dar asta nu are relevanta, cata vreme ele stiu la ce foloseste.
    Si aici bag autoplagiatul:
    Asta e o autoironie subtila si amara sau vocea unui subconstient otravit de cianuri?
    citez din http://www.catavencu.ro/hazul_si_otrava_cianurii-15441.html:
    “Cu toate astea, săptămîna trecută, cîţiva jurnalişti nu s-au sfiit s-o ia în gură, aşa periculoasă cum e.”

  • Reply
    arletty
    3 septembrie 2010 at 11:22

    pur sînge arabi?! Nţ! Pursînge arabi, Cătăline!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *