"Spălătoriile de presă ale lui Vîntu" și spălații pe creier

Îmi e milă de șobolanii aciuați într-o gaură din imensitatea internetului. De unde, periodic, lansează cîte un jet de bale și rahat cu care își marchează ceea ce ei cred că ar fi teritoriul lor de competență. Sînt inși cocoșați în gaura lor, cu priviri fixe și rictusuri de zombi, fără nuanțe și fără umor, mînați de o misie gravă și paranoică. Unul din ei a opinat că revista Kamikaze ar fi „tot spălătoria de presă a lui Vîntu – nota mea„, doar pentru că în revistă a apărut un interviu cu Turcescu. Care Turcescu și-o luase în mai multe rînduri de la mine, ca să vezi lipsă crasă de consecvență din parte-mi (aici și aici).
Șobolanului care a scris tîmpenia asta îi comunic: Kamikaze nu e spălătorie de presă, dar gaura ta de șobolan e, cu siguranță, o spălătorie de creiere. Iar creierul tău e curățat periodic și permanent, ca nu cumva să rămînă vreo pată de inteligență care să întunece strălucirea prostiei.
P.S. A nu se înțelege că îi iau apărarea lui Turcescu în vreun fel sau că aș contesta informațiile șobolanului despre Turcescu.

You May also Like...

Soldați, vă ordon: linșați-l pe Tăpălagă!
24 ianuarie 2011
Europa lui Marga e din cărți. Scrise tot de el
9 iulie 2012
Băsescu unu, Băsescu doi, c-așa-i portu' (Constanța) pe la noi
23 mai 2011
10 Comments
  • Reply
    John DOE
    20 septembrie 2010 at 12:57

    În sfârşit un articol semnalat de tine pe care nu regret că l-am citit. Că-n semnalările mai recente mă tot deprimam de ce citeam. Şi-mi cade bine la stomac să aflu că într-adevăr Turcescu e motivul care mi-a provocat greţurile, în ultimele tale articole. Mă speriasem că sunt doar eu defect, văzând valul de simpatie care îl înconjoară.
    N-am nimic cu tine Prise, chiar mă gândesc că ai făcut mult mai mult decât ziariştii ăia care se lăudau că ei s-au sacrificat ca să meargă în Noa Zealandă, ca să se intereseze la faţa locului. Adică mi se pare OK că ai avut profesionalismul să te apropii de un astfel de personaj (sper că ai folosit măsuri profilactice), să-i iei interviul pe care i l-ai luat. Deşi eu unul aş fi preferat să nu o faci tu, ci să-i laşi pe alţii să-i publice ce i-ai publicat tu. În fine. Îţi place jurnalismul, şi orice meserie are şi părţi scârboase.
    Dar dacă vrodată aud că te duci şi tu prin Bahamas ca să-i iei chipurile vreun interviu la vreun greţos dinăsta sau să vezi cum se exploatează cianuri pe-acolo… atunci cel puţin în carneţelul meu te mut în aceeaşi troacă cu ei. Sper să nu te ofenseze ce-am zis. Oricum, sunt sigur că nu te ţine treaz noaptea părerea mea despre tine.
    Cât despre ce a zis Roncea despre Kamikaze… şi-o cam furat-o la faza asta. Nu s-o interesat ca lumea înainte de a da porumbelul pe gură. Nu mă interesează individul, aşa că nu ştiu dacă e la prima abatere sau dacă o să mai facă şi altele. Treaba lui. Sper numai ca asta să fi fost singura inexactitate din articolul său.

    • Reply
      prisacariu
      20 septembrie 2010 at 13:20

      cînd mă duc în bahamas îți cumpăr chiar eu carnețelul ăla pe care să mă bifezi

      • Reply
        John DOE
        20 septembrie 2010 at 13:48

        Et tu?! 😀 😀 😀

  • Reply
    Fereagus
    20 septembrie 2010 at 14:30

    Inca odata, felicitari, Prise! Combati bine si fara modificari structurale, ma bucur!

    • Reply
      prisacariu
      20 septembrie 2010 at 14:35

      fără modificări structurale?

  • Reply
    AntiGelu
    20 septembrie 2010 at 14:37

    Deci, toaşu’ turc ia, sau a luat, milioance in mînă, „pă persoană” fizică sau „drepturi de autor”, cum ar veni.
    Asta înseamnă ca fraierul de stat roman a vazut CAS si alte tămpenii raportate doar la „cartea de muncă”, adica fo cătiva firfirici acolo. Impozit idem.
    Pai nu e asta boala de capatai a romanilor? Striga toti dupa dreptate si transparenta si ei de fapt sint manjiti pina la coate. Vorba lui Caragiale: „Ori sa sa revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc ! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele…esentiale”.
    Adica huoooo coruptie si smenuri, dar sa fim totusi iertati sau lasati in pace cand balcanismul din oase ne impinge la cate unele.
    Enervant (figurativ) este cand cate unui cavaler de asta de la teleu ii pica decorul de mucava pă jos si vezi viermuiala coclită din spate.
    Buscu „om de grota”:) Cam asa e, ca vad ca pe la fiţuică nu mai semneaza. Sau nu se vinde sub 10.000 de coco pe luna.
    De, génie oblige!

  • Reply
    Basencu
    20 septembrie 2010 at 15:24

    Nu ştiu ce te agiti atât. In ultimii ani se vedea la AC o delimitare între generaţii. Una e sa ragai după icre negre si alta după parizer de Tulcea, una e sa stai intro garsoniera închiriată si alta intro locuinţa in Primăverii. Dar nu pentru asta va apreciem sau nu. Talentul nu citeşte bilanturi sau state de plata. Azi când corabia ia apa asistam la diverse forme de supravietuire.

  • Reply
    Nicolae
    20 septembrie 2010 at 17:01

    Nashpa de Ursu si compania de la Realitatea. Ca cand or citi cat a luat RT-u fara a face atata panarama si spume ca ei, isi dau demisia. Beleaua-i si mai mare pentru Ponta, Antoniov, Orban, Campeanca pentru ca or sa faca dizidenta numai la coada, la A3.

  • Reply
    Nusulica
    21 septembrie 2010 at 2:25

    Sstimabile, vezi ca tocmai a publicat Istodor in Catavencu un interviu cu Vlas din 2008. E publicat in premiera ca atunci, in 2008, i l-am scos eu din ziar dupa ce mi l-a citit Busscu prin telefon. De data asta l-am sunat eu pe Busscu si l-am pus sa il publice ca si cum ar fi facut acum. Nu il mai aveau in calculatoare asa ca am fost obligati sa recurgem la stenograme.

    • Reply
      prisacariu
      21 septembrie 2010 at 3:27

      fugi d-aci, stimabile! cum să facă istodor-ce-mîncăm-azi așa ceva?? nu poci a crede!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *