Schengen: Ponta și-a luat țeapa anului de la prietenul socialist Hollande

Președintele socialist al Franței, Francois Hollande, i-a tras o smetie scurtă, dar eficientă, lui Victor Ponta, premierul socialist al României: țărișoarei noastre îi va fi refuzată, de către Franța, intrarea în Schengen (sursa).
Dar nu pot a crede! Cum, să fie același Hollande pe care Ponta îl lăuda așa: „Demagogia si oportunismul lui Sarkozy au afectat si Romania (profitand si de jalnica si umilitoarea prestatie a lui Basescu pe plan european), in faimoasele scandaluri cu expulzarea tiganilor si mai recent cu sabotarea Spatiului Schengen. Un presedinte francez ca Hollande, dornic de a pastra o relatie pragmatica si principiala cu partenerii din Estul Europei, nu poate fi decat un mare avantaj pentru tara noastra. (…)

Hollande, ales presedinte, va nominaliza un prim ministru tot socialist: Martine Aubry sau Pierre Moscovici. Nu doar ca ii cunosc personal, dar pot sa va asigur ca amandoi au vechi relatii cu Romania (si cu PSD); iar relatiile personale sunt de natura sa faciliteze colaboarea politica” (sursa).
Vaaaaai, vaaaai, vaaaai! Cum, Hollande, „un mare avantaj pentru tara noastra„, ne refuză intrarea în Schengen? S-a înșelat Victoraș? Mda, așa se pare. Diplomat rasat premierul nostru, ce mai încolo și încoace. Păi, se pare că știa Năstase ce știa cînd l-a numit „micul Titulescu”: da, Ponta chiar e mic, minuscul chiar spre inexistent.
P.S. Vezi, Victoraș, cum vorbele de ocară pe care le-ai aruncat în diplomație (cum ziceam aici) se întorc urît împotriva ta?

You May also Like...

Povestea Pulii croate și cum ne luăm noi UE
16 decembrie 2010
Dan Șova, ești un laș ridicol (fără semnul exclamării, ăsta e un truism)
12 martie 2014
Ponta a mai făcut o manevră greșită. Poate urma prăbușirea
24 ianuarie 2014
6 Comments
  • Reply
    enzo
    26 septembrie 2013 at 13:16

    Pai de ce ar fi Ponta chiar asa minuscul? Nu domle! nu a reusit inca sa trimita tezaurul la rusi asa cum a facut-o Tutulescu dar nici departe nu este.
    In manualele comuniste Titulescu e ridicat in slavi, in realitate a fost o catastrofa a diplomatiei romanesi, un piscotar, un demagog care a reusit sa ingroape democratia in Romania interbelica. Halal!

  • Reply
    Mark
    26 septembrie 2013 at 13:53

    Asta e doar una din tepele pe care le ia acest imbecil Ponta !
    Cel mai slab si mincinos prim-ministru ….pana si Vacaroiu era mult mai ok chiar daca il vedeai doar pe intai ale lunii ca restul lunii era manga ….
    Ponta conduce tara doar pe la televiziuni … vb lui JiJi ,, Hahalero ,, Hihihihi

  • Reply
    KAKA MIZE
    26 septembrie 2013 at 13:58

    N-a luat pontacu’ teapa, a luat-o Romania. Contract securizare frontiere 850 mil. euro (650 mil. initial de la Nastase + 200 mil.renegociere de la nasu’ Bese in 2009, dupa schema Bechtel). EADS si-a tras banu’, Merkel,Sarkozy si Hollande si-au facut treaba cu noi, Romania sa suga pula ca de obicei. Yeah, am uitat: sintem puturosi, imprevizibili, n-avem productivitate, competitivitate, spirit de initiativa, scl., d-aia sintem saraci. Totusi sintem si noi buni la ceva: inca mai sint ceva bani de jupuit de la prosti si de transferat la desteptii europeni si mai sint ceva resurse de praduit. Dup-aia, muie si ne vedem la crematoriu cu bani potriviti, ca o incinerare cu gaze romanesti costa mult (din cauza de lipsa de productivitate, costuri uriase, pretul pietei, ma-ntelegi…) si n-o sa plateasca gaz de france, eon sau rwe de la ei.

  • Reply
    P C
    27 septembrie 2013 at 11:53

    Ponta nu a inteles nici pana acum ca daca se comporta ca un caine de companie nu va face niciodata ce va dori ci va trebui sa se supuna „stapanului” .
    Nu sunt adeptul sau sustinatorul lui Basescu dar sincer ponta ar trebui sa faca ceva meditatii sau macar sa isi ia de pe ocazii niste „huevos”
    Eu nu cred ca cineva din afara ia in seama la „latratul ” lui ponta ceea ce e foarte trist .

  • Reply
    moshu49
    30 septembrie 2013 at 16:54

    imberbul mitoman de la palatul victoria critică la pretinii socialişti francezi tocmai ce el face mai abitir.
    ipocritul! 🙁

  • Reply
    gica ponta
    2 octombrie 2013 at 17:45

    eu parca-mi aduc aminte de niste fabrici (sau uzine) in care sa lucreze minoritarii nostrii francofoni promise de Ponta in timpul intalnirilor sale cu oficialii francezi.
    poate s-au prins si colegi sai socialisti europeni ca Ponta nu face nimic inafara sa minta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *