Referendumul lui Oprescu: canalizarea cinică și macabră a neputinței, frustrării și urii cetățenilor către ei înșiși

Pentru lacrimile butaforice de curvă bătrînă, de codoașă centuristă care vrea un mandat la un bordel mai central, primarul Sorin Oprescu ar trebui scos cu șuturi în cur din Primărie și din viața publică. Cu șuturi în cur, îndesate, și cu palme peste cap, apăsat, acompaniat de înjurături grele. Cum, mă, nenorocitule, să piși ipocrit ochii ăia de șmecheraș ieftin, de fiu de securist crescut în hailaiful putred al politrucilor bucureșteni, pentru un copil pe care nu l-ai cunoscut niciodată, pentru care nu ai făcut nimic, de care nu te-a durut nicăieri? Cum e, mă, hahalero, posibil? Iaca e: primarul Oprescu, chintesența miștocărelii de băiat de centru, de leneș care o freacă în pat pînă la amiază, s-a dat cu poporul. Pe cadavrul făcut terci de colții unui maidanez, care maidanez lui Oprescu i-a sugerat doar o nouă idee de supt niște bani de la buget. Atît a făcut Oprescu în cinci ani de Primărie în chestiunea maidanezilor: l-a întrebat pe fi-su dacă nu are niște prieteni pe numele cărora să treacă niște bugete pentru, sanchi, „dogtown”. În timpul ăsta, pînă și legiștii care văd cadavre zilnic au avut ocazia să se cutremure autopsiind bucureșteni vînați de maidanezi sălbăticiți.
Dar matroana tuturor curvelor mai mici sau mai mari care au de luat cîte o halcă din stîrvul de un miliard de euro anual al PMB nu s-a oprit aici. Ci, ca orice curvă politică fără nici o urmă de discernămînt a decis să pluseze: să hotărască bucureștenii prin referendum dacă el, marele primar, poate rezolva problema maidanezilor au ba. Ce idee simplă, dar genială, nu? Da, da, așa este, acum toți ne rotim în padocul referendumului lui Oprescu, întocmai ca niște maidanezi hămesiți și ne mușcăm de cur unii pe alții, fiecare în funcție de convingerea personală: cum votezi, bă, la referendum?
Ce a făcut, de fapt, Oprescu cu ideea referendumului? S-a ferit de orice responsabilitate care i-a revenit după ce a primit votul bucureștenilor: e primar cu puteri depline, dar se poartă ca un maidanez sterilizat care nu poate decît să muște, cu dinții ăia noi puși în Portugalia acum cîțiva ani (cu care a fonfăit ca un măgar cîteva luni), dar nu poate să procreeze nimic pentru capitala țărișoarei. Că nu poate, el doar dirijează bugetele Primăriei, nu administrează pentru cetățeni.
Dar a mai făcut ceva Oprescu prin acest prezumtiv referendum: ne-a dat ocazia să ne exprimăm ura, neputința, frustrarea. Ura că ne mănîncă maidanezii copiii, ura că sîntem prost administrați și bine furați, neputința de a schimba ceva, frustrarea că sîntem închiși într-un dogtown condus de miserupiști.
Și ne-a mai dat ocazia Oprescu să ne exprimăm durerea și frica. Teama că, poate, mîine sau chiar azi, în seara asta, un maidanez sau mai mulți ne vor alerga pe stradă. Pe noi sau pe niște oameni care ne sînt apropiați. Și durerea pentru copilul ucis care putea fi al oricui. Cu cinism feroce, mai dur decît al maidanezului ucigaș, Oprescu se joacă cu noi, cu ce simțim. Dar e altruist: ne dă șansa să decidem, nu-i așa?
Oprescule, tu însuți ești un maidanez. Unul din specia cea mai rea, aia politică. Din păcate, noi nu am găsit referendumul eficient să te eutanasiem politic. Așa e, bă, e vina noastră, că te hrănim cu voturile noastre (nu, eu nu te-am votat) cînd cerșești de foame și faci, în campania electorală, figurile alea ieftine de cîine fără stăpîn (independent, ce dracu’!) drăgălaș, bătrîior și simpatic. Dar tu, de fapt, ți-ai pus dinți noi, cu care să hărtănești Primăria încă patru ani, după ce te ghiftuim cu voturi.

You May also Like...

Inteligentul și rafinatul Vosganian e de-a dreptul prost
28 aprilie 2013
Nu mai chinuiți jurnaliștii EvZ cu zvonuri de vînzare!
19 august 2010
Geoană PSD + Alistar Transparency = dragoste
25 iulie 2010
22 Comments
  • Reply
    Cotcareala pe viata mea
    5 septembrie 2013 at 14:13

    Dupa ce facem referendum pe tema DA/NU, am mai putea avea niste variante de referendum:
    1) Daca NU: sa faca un alt referendum pe alte solutii
    2) Daca DA: sa faca inca un referendum pe modalitatea de eutanasiere, si sunt ceva solutii si aici
    Si bineinteles, si-ar da demisia daca ar putea sa-l readuca la viata.
    Dar daca mai moare un copil pana cand iesim din referendum-ul pulii lui Oprescu?

    • Reply
      ion adrian
      5 septembrie 2013 at 16:09

      Referendum ilegal: cainii vagabonzi nu sunt ai bucurestenilor si nici ai cuiva sunt animale salbatice precum ciorile. Pe cand un referendum pentru ciori?

    • Reply
      pensionara
      7 septembrie 2013 at 1:10

      Intre timp a mai fost miscat un copil de un caine pe strada. Dar nu este vorba numai de copii.

  • Reply
    dinu b
    5 septembrie 2013 at 14:56

    l=ati votat! asa cum votati toate lichele si nu va pasa de consecinte. va doare in cur unde puneti stampila si apoi va lamentati! cascati ochii, apoi mergeti la vot! si nu mai votai lichele. si nu va mai vindeti pe aparente si galeti cu ulei si zahar!

  • Reply
    ancaioanadragan
    5 septembrie 2013 at 15:23

    referendumul este consultativ,atunci de ce sa se cheltuiasca banii ? eu nu locuiesc in Bucuresti,de ce sa fie folositi si banii mei,pt. indolenta si nesimtirea unor incompetenti???

  • Reply
    michael carrici
    5 septembrie 2013 at 15:28

    Sorin Oprescu e un mare maidanez si rupe lesa, nu il poti dresa!

  • Reply
    ancaioanadragan
    5 septembrie 2013 at 15:29

    referendumul este consultativ.de ce sa fie cheltuiti banii ? eu nu locuiesc in capitala,de ce sa fie folositi si banii mei? cei incompetenti si cei care au furat,sa plateasca referendumul!

  • Reply
    ion adrian
    5 septembrie 2013 at 16:07

    Referitor la romani si conducatorii lor:
    Eminescu a spus de mult ca pe noi doar „norocul ne petrece”, asta insemnand ca suntem niste „fluiera vant(sau un „popor vegetal ” ) care fiind el petrecut de noroc, trece prin vremi ca rata prin apa, dar daca nu-l mai petrece norocul se duce rapid la fund.
    De aceea un smecheras de smecheras ca Sorin Oprescu ne scufunda in dejectia sa de gargaragiu cu excremente demagogice
    De aceea un copil moare ucis de niste animale salbaticite care au invadat capitala si un „smecheras de smecheras” ca Sorin Oprescu ne scufunda in dejectia sa de gargaragiu cu excremente demagogice
    De aceea la scara tarii o haita de politruci-mafioti-agenti sraini si etc, ne sug sangele de vita proasta ce parem a fi, asa petrecuti de noroc cum suntem sau mai degraba credem ca suntem, cufundati in somnul vegetal al norocosilor, de cca un sfert de secol, daca nu adaug si jumatea in care Moscova si agentii sai care si azi lucreaza inca la vedere ne-au jefuitsi umilit
    Si in final de aceea o gramada de nemernici carora li se adauga o gramada de cretini se chinuie sa-l darame pe singurul care s-a batut pentru demnitatea acestui neam in ultimul sfert de veac.

  • Reply
    ion adrian
    5 septembrie 2013 at 16:08

    Da cu suturi ar trebui scos Oprescu dar ce sa faca acest popr petrecut doar de noroc? 🙂

  • Reply
    ion adrian
    5 septembrie 2013 at 16:11

    Referitor la legea privind rezolvarea problemei cainilor vagbonzi declarata de CCR ca fiind neconstitutionala la sezizarea USL si la presiunea ONG corupte
    CCR a considerat(eu cred ca total eronat) ca un articol care preciza modalitati de rezolvare de catre primarii a problemei este cu un caracter aleator adica va conduce la decizii aleatorii.
    Solutia este sa se introduca in acel articol conditia ca decizia sa fie motivata si si deci nealeatorie.

  • Reply
    ilie
    5 septembrie 2013 at 17:16

    Deoarece primarul impotent Oprescu nu are mila de noi, bucurestenii, propun ca intrebarea la referendum sa fie:
    ” Santeti de acord sa-mi dau demisia pentru incompetenta ?”

  • Reply
    mihai
    5 septembrie 2013 at 18:18

    Un articol scris in cheia apartenentei primarului oprescu- golanimea protipendadei securisto -comunista care detine toate parghiile bancar – politic, econmic, al amaratei Romanii, totul cu concursul legal al cetateanului cu drept de vot!

  • Reply
    Paulensson
    5 septembrie 2013 at 22:34

    Am trait s-o vad si p-asta, dupa „plansul” lui Oprescu (la fel de ridicol ca glontul tras pe langa tiroida de Bombonel): monstrul apocaliptic Ciorbea comentand la TV despre mainadenezi, in emisiunea lui Prisacariu! Eu p-asta nu l-as eutanasia. Ar fi o jignire la adresa memoriei maidanezilor deja eutanasiati (acum juma’ de secol, de armata germana, bineinteles).
    In Europa daca ai un caine care-si face nevoile pe trotuar si nu-i aduni excrementele, esti amendat imediat. In Romania (cred ca-i la sud de Tanzania, nu?…) un copil este mancat de viu in capitala tarii si primarul organizeaza referendumuri, in loc sa fie arestat pe loc (ce demisie? demisia este daca l-ai prins cu secretara in concediu!!), arestat pe loc si sa dea pe goarna jegul asta uman cati bani si-a bagat in buzunar parte-n-parte cu ong-urile, din banii furati din buget, pe seama maidanezilor.
    Chiar asa de prosti sunt romanii? (retoric, bineinteles)

    • Reply
      Nicolae
      6 septembrie 2013 at 12:17

      Domnule, retoric ar fi fost până prin, hai 1996. Dar în 2013 mai poţi spune de retoric? Nu domnule, sunt chiar aşa de proşti, ba chiar cei mai proşti.

  • Reply
    Ion T. Ion
    6 septembrie 2013 at 20:06

    Bravooooooooooooo !!!! Bine spus si scris. Daca nu e prea multa inghesuiala sa bag si eu piciorul la niste suturi in kurul puradeului asta nenorocit de securisti.
    Jos securistii / luati mainile de pe tzara.

  • Reply
    Basencu
    6 septembrie 2013 at 20:12

    Barosane,
    Ai dreptate.
    Basescu mi a taiat pensia. M a lovit fix in baza piramidei lu Maslow.
    Il voi uri din toti rarunchi, forever.
    Dar trebuie sa recunosc ca politic e diabolic.
    In cateva ore a preluat stirea cu baietelul si a lovit nimicitor.
    Rezultat zero.
    Nu trebuie sa va faceti sperante ca si el a incasat una nimicitoare si n a murit, cand a ,,muscat,, el un copil cu dosul palmei. Ba a castigat.
    Poporul sensibil, eu te am facut eu te omor.
    PS Saptamanal moare un copil ars, de regula uitat in casuta de o familie responsabila.

  • Reply
    ada
    2 octombrie 2013 at 17:57

    Ce primari (post 89) de calitate am avut domnule???????// Nu am nicio simpatie deosebita pentru actualul primar, insa nu este corect sa fie nici „oaia neagra” sau „tapul ispasitor”. Nu avem suficient discernamant cand alegem, asta este.

  • Reply
    Marian
    2 octombrie 2013 at 17:58

    Oprescu poate ar fi putut face mai mult pentru rezolvarea acestei probleme, dar Bucurestiul are o gramada de probleme, nu una singura. Cred ca a cazut cumva la mijloc, intr-o situatie in care cel mai la indemana e sa dai vina pe autoritatile locale. Eu cred ca este un primar bun sau cel putin mai bun decat ceilalti primari pe care i-a avut Bucurestiul.

  • Reply
    Marian
    2 octombrie 2013 at 17:58

    iar aici sunt mai multe de discutat, dar as remarca ca printre vinovati sunt mai multe instante. Eu pe primul loc le-as pune pe babele de la mine de la bloc care arunca cu rosiii stricate in hinghieri si abia pe ultimul loc pe Oprescu.

  • Reply
    Ionel
    2 octombrie 2013 at 18:08

    important este ca acei caini sa fie chipuiti si cei care ii abandoneaza sa raspunda penal… sa nu mai avem parte de tragedii….iubitorii de animale dau vina pe noi toti pentru problema cainilor… dar nu realizeaza ca ei au dus la numarul asta imens de caini…. adoptandu-i in mod fictiv… mare ipocrizie in tara asta!

  • Reply
    mateiionescu
    2 octombrie 2013 at 18:29

    Abandonul canin ne-a dus la tragedie. Pana la o legislatie inasprita la acest capitol, Sorin Oprescu are o misiune, deloc simpla la nivel de Bucuresti.

  • Reply
    Oprescu iese la atac cu hingherii și postacii | prisacariu
    4 octombrie 2013 at 10:42

    […] că a încercat să se smiorcăie în conferință de presă, apoi a promis un referendum debil și cinic, care nu rezolva nimic, iar în cele din urmă a pornit hingheriada în București (după ce o lege […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *