Domnule ministru Stroe, de ce vrea Poliția Română să știe dacă-s de dreapta sau de stînga?

Acum vreun sfert de oră mă sună o fătucă, de pe număr necunoscut. Se recomandă ca operatoare pentru o cercetare de piață efectuată de compania Yougov în parteneriat cu Universitatea „Babeș – Bolyai” din Cluj. Tema: relația Poliției Române cu cetățeanul. Fătuca a precizat, de la bun început, că întrebările mi se adresau în calitatea mea de jurnalist. Jurnalistul Prisacariu, deci, nu cetățeanul Prisacariu, era cel căruia i se cereau răspunsuri. Ok, zic, să-i dăm drumul. După ce am răspuns vreo zece minute la întrebări legate de autoritatea Poliției, de cum ar trebui să interacționeze cu cetățenii și altele de gen, la final apare întrebarea capcană: „Sînteți de stînga sau de dreapta? Pe o scară de la 0 la 10, unde 0 ar fi foarte de stînga și 10 cel mai de dreapta, ce ați alege?”. What the fuck?!

Ce treabă au dreapta și stînga politice cu relația Poliției Române cu cetățeanul?! Evident, fătuca mi-a spus că nu are un răspuns, că așa e chestionarul făcut, că ea doar sună pe cei care ar trebui să răspundă și că sînt două categorii apelate: jurnaliști și cetățeni (care nu-s jurnaliști).
Deci:
1. cine finanțează această cercetare de piață? Presupun că nu compania Yougov. Și, cred, nici Babeș – Bolyai, ci Poliția Română sau Ministerul de Interne. Nu? Așa ar fi logic.
2. ce legătură are orientarea politică sau ideologică cu Poliția? Și cui folosește răspunsul la întrebarea asta? Poliției Române? Ministerului de Interne? Ministrului de Interne, care e și politician?
P.S. Am ales varianta „nu răspund” la ultima întrebare, pentru că mi se pare perfect irelevant ce mi-ar plăcea mie în materie de ideologii politice cînd vine vorba de poliție.
P.P.S. 90% din întrebări se refereau la Poliția de Frontieră, doar 10% la Poliție în general.

You May also Like...

Primarul Oprescu și falimentarul Cațavencu interzic distribuția "Kamikaze" pe stradă
31 iulie 2010
Udrea e fată mare. E o biată gîsculiță proastă, manipulată de o liberală malefică
7 august 2010
Brînză, Udrea, Andreescu, gagicile, plozii și RAAPPS-ul
17 noiembrie 2010
6 Comments
  • Reply
    Paul Olanescu
    26 septembrie 2013 at 17:06

    Pai tre sa stie si politaii in ce mana sa tina bulanu cand „face” interventiile la jurnalisti, cand va fi cazu’: daca-s mai multi jurnalisti de stanga, tre sa tina bulanu in dreapta (pentru avant), iar daca-s mai multi jurnalisti de dreapta, tre sa-si ia avant cu bulanu’ in mana stanga.
    Acuma, politia-i in ceata, nu stie ce bulane sa comande pentru sezonul iarna-primavara: cu toarta pe stanga, sau cu toarta pe dreapta?
    (Deci, nu-i irelevant!)

  • Reply
    Fazan Deluxe
    26 septembrie 2013 at 17:36

    Domnu’ Prisacariu, nimic nu stii. Pai vroiau sa stie si ei, adica domnii organe, in caz ca vor acces la niste informatii de la Dvs, cum sa va abordeze mai mult in timp ce doi dintre colegii lort va imobilizeaza: cu stanga sau cu dreapta. Logic.

  • Reply
    Nicolae
    26 septembrie 2013 at 19:22

    Domnule Prisecariu dacă mă supăram şi eu, refuzând să răspund la întrebarea de care parte sânt, stânga sau dreapta, precizând chiar şi cifra scării de la 0 la 10, rămâneam fără pantalonii de la costum.
    Cine ştie ce croitor dorea să vă croiască. Pantalonii.

  • Reply
    Nea
    26 septembrie 2013 at 21:45

    Nu voiau să ştie dreapta/stânga, ci cifra. 0,1 sau 9,10 înseamnă ăla care nu se mulţumeşte să-şi zăngăne pietricele în PET. Aruncă pietroaie spre poliţişti şi apoi umple petul cu benzină, după reţeta Molotov. 5-6 înseamnă butonat telecomanda de pe canapea, mormăind uşor, „dă-i în pula mea”.

  • Reply
    carcotasu'
    27 septembrie 2013 at 10:46

    ar fi speriat sa se stie cate fonduri europene nu se duc pe asemenea activitati
    la UBB Cluj, e plin de asemenea proiecte, sunt acolo oameni acre numai asta fac : proeicte pe fonduri europene, proiecte care nu rezolva nimic, dar imbogatesc anumiti profesori si alti insi din lumea lor
    dar pana la urma ce mai conteaza

  • Reply
    moshu49
    30 septembrie 2013 at 18:00

    probabil că prin noul cod rutier doreşte să vadă şi dacă circulaţia pe dreapta mai rămîne sau o trece pe stînga
    zic si io ;(

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *