De ce politica îi prostește oral pe intelectualii deștepți în scris?

Ultimul intrat pe lista selectă a ‘telectualilor cu portofoliu care se fac de băcănie în public este Teodor Baconschi. Care, sigur știți, a zis așa duminică, înainte să o voteze pe Elena Udrea la șefia PDL București: „Eu, Elena, sunt foarte bucuros sa lucrez cu tine. Trebuie sa faci eforturi monumentale ca sa nu cazi sub farmecul tau, in calitate de coleg. Esti inteligenta, esti frumoasa, esti tenace, ai anduranta la mediul general dezgustator al politicii romanesti si nu te deranjeaza vecinatatea oamenilor de valoare, ceea ce inseamna ca vei putea face cu oricine echipe de valoare si PDL are probabil nevoie de acest lucru.” (de aici)
Pentru un alt coleg ‘telectual al lui Baconschi, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, sursa de excitație era alta. Un bărbat, de data asta. Să cităm iarăși: „Este foarte important să ne concentrăm pe munca de definire doctrinară, pentru că avem o problemă din cauza alianţei cu PSD (…) şi pentru că succesul nostru e în mare măsură datorat unei persoane, care e persoana preşedintelui. Tocmai de aceea e o mare provocare pentru noi să fim la înălţimea acestui noroc care a căzut peste noi. E o pleaşcă de care trebuie să fim conştienţi. Lucru acesta nu se mai întoarce aşa uşor, să ai pe un Băsescu care îţi ridică poporul şi te aduce la putere prin charisma lui. (…) Suntem unde suntem, în mare măsură graţie charismei unui lider politic care nu e etern şi căruia nu trebuie să-i tăiem noi craca de sub picioare.” (sursa)
Ceva mai puțin erotizant și erotizat, un alt fost ministru de Externe, liberalul Cioroianu, a făcut carieră cu prostiile pe care le-a spus. De la închisorile pentru mailați în Egipt la un „good point!” bine plasat regelui Juan Carlos al Spaniei și la un subtil „yes, of course!” pentru Condoleeza Rice, Adi Cioroianu a strîns o colecție frumușică (vezi aici).
Ultimii doi, din fericire pentru ei, nu prea mai au ocazia să se exprime oral ca politicieni, deci e de presupus că vor avea suficient timp să se gîndească la ce scriu, ca ‘telectuali. Dar Baconschi e abia la început. Iar Elena strălucește foarte tare ca s-o poată ignora.

You May also Like...

Referendumul lui Oprescu: canalizarea cinică și macabră a neputinței, frustrării și urii cetățenilor către ei înșiși
5 septembrie 2013
Blat inconștient între USL și iubitorii oengiști de maidanezi pentru INTERZICEREA eutanasierii
5 septembrie 2013
Băi, loazelor, o să ajungeți ca Prigoană (bac la 27 de ani) și Piedone (bac la 32)!
3 iulie 2011
4 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    23 noiembrie 2010 at 15:48

    Cioroianu a facut gafe de fraier, Paleologu a pupat in cur la prezident, Baconsky in schimb, da limbi la gagica prezidentiala. Nu trebuie pusa in aceeasi oala prostia cioroiana cu slugarnicia todoreilor care ling vasele in cuhnia slugilor sau tucalu’ de sub patul tiitoarei. E chestie de nuante, s’tem intelectuali subtziri, ce mortzii ma-sii !

  • Reply
    spik
    24 noiembrie 2010 at 12:02

    au si ei credite,mai vor sa scoata o carte… câte nu s-au realizat cu oda pă persoana fizica!… averea lui paunescu le-a dat de gandit

  • Reply
    Basencu
    25 noiembrie 2010 at 14:17

    Sunt unii care au învățat ca prin scris poți sa i prostesti pe ceilalti concomitent cu umplerea buzunarelor. Le dai prin scris, oral.
    Noi care am investit 20 de ani in catavencu ne cam ferim de noua generație de binevoitori intelectuali si benevoli care doresc si ei sa ne arate cine e devină Ptr traiul nostru prost. E misto sa fii mogulas.
    Afisele puse pe toți stâlpi cred ca au aviz legal,ca altfel cum sa scrii despre hoti si tu sa fii haiduc si sa lipesti afise in locuri neautorizate. Cum voi spuneti ca Oprescu e un hot, si eu nu va contrazic,ASA si dacă el va amendeaza ,o sa ia o decizie buna.

  • Reply
    Baconschi a urcat milităria proastă-n pod « prisacariu
    4 ianuarie 2011 at 1:55

    […] a cocoțat-o taman în buza podului. Apoi a îndesat-o toată, gîfîind și bălind, cu gîndul la Nuți. Firește, pentru asta, a trebuit să scape de mobila de la mansardă și, mai ales, de cărțile […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *