De ce e inutil turismul jurnalistic în Egipt

Despre performanțele de duminică ale unor jurnaliști români în Egipt am scris aici. Despre motivele care duc la genul ăsta de producții a scris Călin Cosmaciuc aici. Și are dreptate, are foarte multă dreptate. Numai că, tocmai (și) din motivele invocate de Călin, mai bine nu trimiți pe nimeni acolo, dacă ești șef de redacție, decît să trimiți un om care se uită la televizor și transmite în România ce vede la Al Jazeera. Nu numai că e o risipă de bani, dar e complet inutil din punct de vedere al publicului: nu află nimic nou, nu rămîne cu o imagine corectă despre ce se întîmplă și nu are motive să se mai uite și a doua oară.
E cu totul altceva cînd un profesionist se ocupă de asta. Pentru că va ști cum să-și facă treaba chiar și cînd, la prima vedere, sînt prea multe piedici. Deci, dragi redacții, nu mai dați banii pe prostii, plătiți-le cursuri de jurnalism la copii!

You May also Like...

EXCLUSIV – Șova se laudă cu un masterat inexistent la London School of Economics
17 septembrie 2012
Muile de la CCR: UDMR i-a dat-o lui Băsescu, Băsescu a returnat-o UDMR-ului
3 noiembrie 2010
Băsescu, în fața primei umilințe în războiul cu Ponta
18 decembrie 2012
1 Comment
  • Reply
    socruluigeoana
    7 februarie 2011 at 10:41

    Pe Adelin il stie toata lumea. Ce nu prea se stie e ca Popescu( baiatul ala cu camera tupilata) a fost ultimul cameraman care l-a filmat pe Yasser Arafat in viata la resedinta lui decedatului lider. Interviul a fost preluat de CNN, Euronews…..etc.Povestea e cutremuratoare. Dar are si el salar de bugetar.
    Succesuri. A Sper ca si TVR ul sa faca un live cu astia 2 cind vin pe Otopeni, asa cu facu acum 5 min si Irealitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *