Patriciu le-a cumpărat angajaților de la "Adevărul" niște premii de la Clubul Român de Presă

Adevărul, ambalajul ăla din ce în ce mai gros în care Patriciu învelește rahanul cu apă rece și cărțile pentru midălclasul care cumpără de la mic.ro, are pretenții de profesionalism. Deci, acum nu doar că are sute de pagini pe zi, dar are și conținut prin și printre ele. Nu credeți? Păi, o atestă ditamai organizația profesională de breaslă, prestigioasa organizație anonimă de bîrfit și lins pișcoturi care răspunde la numele de Clubul Român de Presă (CRP). Care CRP a decis că cea mai tare anchetă din presa scrisă a anului 2010 ar fi a unui băiat de la Adevărul căruia îi cad dosare în cap de pe birourile șefilor, Alex Nedea. Probabil că e vorba de acest text, care în ediția online a Adevărului nu poartă titlul pentru care a primit premiul (sau te pomenești că o fi introdus Patriciu plata pe conținutul site-urilor din holding, cum bălmăjea mai an?).
În fine, să trecem la lucruri serioase. Mai întîi: compunerea lui Nedea nu face decît să redea ceea ce colegii lui mai fraieri de la ziarul local Unirea din Alba Iulia deja scriseseră cu niște luni înainte. Deci, eticheta „EXCLUSIV” se potrivește cam ca etica-n perete la Adevărul. În al doilea rînd, cuplul care a decis, din partea CRP, să-l premieze pe Nedea, îl conține pe Ovidiu Nahoi. Iar Ovidiu Nahoi lucrează și el pentru Adevărul. Ceea ce, după toate regulile de bun-simț, trebuia să-l facă pe Nahoi să se abțină de la a-și premia colegul. Nu s-a întamplat, după cum ne spune chiar CRP aici.
În al treilea rînd, e foarte de căcat acest concurs la care se iau în calcul doar textele înscrise, nicidecum să se facă vreo monitorizare generală a producțiilor jurnalistice. Nu că ar conta, dar dacă tot veni vorba:).
P.S. Nu am participat niciodată la vreun concurs CRP și nici nu o voi face vreodată. Aș înșira foarte multe motive pentru decizia asta, dar e tîrziu și mi-e silă. Oricum, pe scurt, e simplu: CRP e de căcat și concursurile organizate de CRP sînt și mai de căcat.

You May also Like...

Dar avem și în America prostituție de presă. Numai că e transparentă. Cazul RMGC
27 ianuarie 2011
Transpartinicii. Studiu de caz: familia Cazanciuc
18 aprilie 2013
Viorica Costiniu și-a făcut datoria
16 septembrie 2010
1 Comment
  • Reply
    Stefanuta
    20 iulie 2011 at 11:53

    1. la orice concurs trebuie sa te inscrii, nu? Si la admitere trebuie sa te inscrii ca sa dai examen, altfel nu ai cum sa participi…
    2. avantajul de a avea „mogul” se vede… la premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *