Ziua în care Ponta a fost pragmatic și Antonescu nu

Pe 15 ianuarie, Ponta a fost mai inteligent decît Crin. Pe 6 februarie, a fost mai pragmatic. Pînă la o alianță cu noul PDL, mai curat și mai uscat, purtat pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație de MRU, nu mai e decît un pas. Ce înseamnă asta? Că Ponta a mimat opoziția pînă acum? Că nu are încredere în sondajele care dau USL cîștigătoare a alegerilor? Că a fost calul troian al băsescului în USL? Că e șantajabil? Că se înțelege mai eficient, pe posturi la putere, cu PDL decît cu USL?
P.S. Trebuie să fie foarte frustrant pentru Crin să-l vadă pe MRU, fost membru PNL, propus premier de către Băsescu, cu culorile PNL în spate. Da, e și roșu de la PSD, dar e mai jos, sub masă. Exact acolo unde îl lucrează și Ponta în USL pe Antonescu.

You May also Like...

Piramida lui Măslui
16 noiembrie 2010
În România, șpaga se prezumă a fi licită. CSM & CCR like that!
17 iunie 2011
INCLUSIV:) – cine sînt persoanele cu funcții înalte din dosarul șpăgarului Costea de la Ploiești
3 martie 2011
6 Comments
  • Reply
    mint_rubber
    8 februarie 2012 at 13:01

    Antonescu realizeaza probabil ca este cu atat mai putin probabil sa ajunga presedinte cu cat alegeriile prezidentiale sunt mai departe. Chair daca USL castiga alegeriile, pana in 2014 se vor fi erodat politic, daca vor mai exista pana atunci. Iar daca nu vor mai exista va ramane probabil cel mult la 20-30% cit are PNL-ul. Singura lui sansa este sa se organizeze anticipate la presedentie si pentru asta trebuie dat jos Basescu. De aici probabil refuzul asta total la orice fel de dialog si axarea exclusiva pe „Jos Basescu”. Dupa mine o stategie riscanta pentru ca pe Base nu cred ca o sa-l dea jos, chiar cu majoritate in Parlament, iar Antonica va ramane cu acelasi slogan avand insa alti adversari la prezidentiale. Oricum mare paguba nu e.
    Ponta trebuie sa arate intai ca stapaneste partidul lui si asta nu cred ca se poate intampla cat timp Iliescu si Nastase sunt inca activi. De Nastase cu putin noroc poate scapa gratis din cauza de puscarie, dar cu Iliescu e mai greu. Si nu mi-l prea pot inchipui pe nea Nelu facand iara alianta cu Base.

    • Reply
      ion ionescu
      8 februarie 2012 at 14:42

      Nici cu Iliescu nu poate fi chiar foarte greu. Tot asa, ca si in cazul Nastase, e posibil ca ajutorul sa vina din afara partidului. Cate stenturi si blesteme poate suporta o biata inima, fie ea de bolsevic? Dar, sa nu ma abat de la subiect, si eu cred ca un PSD mai curatel, condus de Ponta si un PDL mai scuturat, condus de Ungureanu, ar avea sanse mai multe sa guverneze cu succes Romania. E greu de crezut, totusi, ca se vor putea descotorosi de alde Videanu, Blaga, Berceanu, Udrea, Corlatean, Hrebenciuc, Dragnea, Oprisan s.a. Era sa zic si de Vanghelie, dar, de cand ii faceti voi PR in revista, mi-a devenit simpatic.

  • Reply
    mint_rubber
    9 februarie 2012 at 13:10

    PNL si-a cam luat nasul la purtare in ultima vreme si se crede egal cu PSD, vezi cazul Bacau. Ponta ii arata acum, la sugestia batranului edec probabil, ca nu e chiar asa. Restul sunt baliverne.

  • Reply
    catalina
    10 februarie 2012 at 12:00

    Daca d-ul Ponta ar fi fost sincer de partea USL si discursul sau ar fi fost o „fina ironie”, atunci si-ar fi incheiat discursul, cu ceva de genul : „ pentru ca nu am incredere in dvs. Domnnule PREMIER DESEMNAT, ca veti sustine vre-un proiect din cele mentionate de mine, pentru ca sunt convins ca nici dvs. nu aveti sustinerea politica necesara pentru a sustine vre-un proiect, in afara proiectelor lui Basescu si camarilei lui; pentru ca numirea dvs. a fost ilegala si constituirea acestui guvern este lovita de nulitate; pentru ca asupra dvs. planeaza suspiciunea de apartenenta la servicii de spionaj straine si nu ati dezmintit si nici n-ati lamurit aceste acuze si suspiciuni , si pentru ca desi sunteti aproape la fel de tanar ca mine, sunteti un vechi activist de partid, din toate aceste motive, USL- NU VA SUSTINE si ca atare nu se afla AZI in Parlament la investirea unui guvern ilegitim. Din pacate,nu a spus nimic din toate aceste, ce ar fi putut sa clarifice pozitia lui, ce ar fi spulberat stupoarea celor din USL si cu siguranta ar fi influientat voturile celor indecisi, in schimb a ales sa-si incheie discursul cu un citat din Traian Basescu, in care-l facea pres pe Adrian Nastase, si prin acest sfrsit de discurs nu a facut decat sa-l acrediteze pe MRU si sa-l crediteze cu sustinerea lui.
    Daca USL vrea sa supravietuiasca, atunci domnul Ponta ar putea face un gest decent sa se retraga din politica ( cel putin pentru o perioada de cativa ani buni). Succes!!!

  • Reply
    Mihaeladragosteamea
    10 februarie 2012 at 23:09

    Antonescu accede incet dar sigur in a deveni omologul lui geoana la functia de Prostanacu Partidului. Nu prea joaca in acelasi film cu Ponta si MRU. Pe astia 2 din urma ii definesc dialogurile in culise si pe Antonescu monoloagele pe scena si uite d-aia n-o sa ia Oscarul… .
    PS: intotdeauna m-am intrebat daca Mickey Spaga e ruda cu Mickey Mouse!

  • Reply
    nidu
    22 februarie 2012 at 21:03

    astia toti sunt pragmatici si uite unde a ajuns romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *