Principiul avalanșei sau cum sufocă PSD România

Modificări scandaloase în decembrie 2013 la noul Cod Penal, proiectul de lege pentru amnistieri și grațieri colective tot atunci, haosul instituțional de după accidentul aviatic din Apuseni, nesimțirea de la deszăpezire, minciuna despre STS, nepăsarea în legătură cu intrarea în vigoare a unui nou Cod Penal cu hibe mari, plata discriminatorie de către stat a ratelor la bănci pentru un milion de români, intenția politică a CSM de a modifica procedura de numire a șefilor de parchete și de la Înalta Curte.
Toate acestea (dar sigur îmi mai scapă unele importante) s-au întîmplat în doar două luni. În doar două luni, în România, guvernul condus de Victor Ponta a reușit să ucidă orice fel de discuție legitimă, rezonabilă, logică. Sub puhoiul de întîmplări (cele mai multe provocate, în mod cît se poate de toxic, chiar de majoritatea USL cu PSD cap de coardă) care au năpădit spațiul public, analiza civică a deciziilor Puterii s-a prăbușit într-un noian de vociferări, zbierete, abordări politicianiste, populiste, electorale, lipsite de rațiune.

Pentru nici unul din subiectele menționate nu a fost suficient timp de dezbatere, pe argumente. Nici una din teme, de fapt, nu a fost supusă criticii obiective a societății.
Pe principiul avalanșei care, în cădere, se umflă și acoperă tot în cale, agenda aglomerată impusă de USL a nenorocit orice urmă de analiză sănătoasă. Așa a fost posibilă manipularea cu schimbarea statutului STS, așa s-a putut întîmpla ca noul Cod Penal să intre în vigoare cu defecte de fabricație care favorizează politicieni penali și distruge anchete de corupție mare.
Avalanșa PSD a sufocat România, ne-a lăsat fără aer și ne-a pus pe toți pe fugă. Dar au rămas unii, pe margine, la adăpost de efectul imensului bulgăre de zăpadă, care savurează catastrofa și așteaptă mulțumiți efectele. Sînt chiar cei care au declanșat avalanșa. Iar Ponta e strategul șef al acestui dezastru.

You May also Like...

PSD + PDL + Oltchim = ACSARD
25 septembrie 2012
Mașină de deputat calic: Ferrari
30 noiembrie 2010
TVR continuă să se prostitueze pentru lacheii lui Felix
22 aprilie 2013
2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *