România le dă corupților multă UE

Nu, nu e nici un joc de cuvinte. Și nu, „UE” nu e „muie”, ci chiar UE. Iar România chiar asta le dă corupților. Mă rog, nu chiar Uniunea întreagă, ci doar banii ei. Dacă o zice chiar ministrul de Externa Baconschi, așa trebuie să fie. Iar el nu o zice din capul lui, ci din hîrtiile UE. Alea nasoale, în care se spune că funcționarii Uniunii s-au cam plictisit să facem mișto de ei și se gîndesc să ne cam taie din fonduri vreo 9.000.000.000 EUR (nouă miliarde euro, pentru cei care se încurcă în zerouri).
Bref: Baconschi zice că e corupție la bani europeni, europenii zic și ei asta și vor să ne lase fără sursa corupției, dar noi livrăm în continuare UE la corupți, în loc de muie. Poate ar trebui să înființăm, pe lîngă DNA, și DNMC (Direcția Națională de Muie pentru Corupți), dacă parchetele obișnuite, DLAF și trosc-paf nu ajută.

You May also Like...

"DA" pentru act de identitate la cumpărarea cartelelor preplătite, "NU" pentru monitorizarea comunicațiilor pe internet
18 iulie 2013
sa ghicim in bobby viitorul academiei
11 martie 2010
Popa, relaxat la plecarea de pe aeroportul din Jakarta (FOTO)
22 aprilie 2011
5 Comments
  • Reply
    aura
    12 mai 2011 at 17:56

    Problema cea mai mare nu e ca ne taie fondurile, ci ca trebuie sa le dam inapoi si pe cele primite. Omul cu pantoful gaurit spune ca Romania risca sa returneze UE 1,5 miliarde euro daca proiectele nu se finalizeaza anul acesta.

  • Reply
    Cockwork Orange
    13 mai 2011 at 9:12

    Eu zic sa schimbam definitia cuvantului „coruptie” cu ceva mai potrivit sufletului mioritic habotnic dupa umilinta si nedreptate, mai bland si mai mangaietor pentru inima politicianului de tranzitie si de criza postrevolutionar. Ce atatea conotatii negative bre ? Soric avea dreptate, ce-i aia interlop in ziua de azi ? Asa ca pun si eu o intrebare: In sinea sa intima si personala ce semnifica acest concept in lumea civilizata si la noi ? Ce-l diferentiaza si ce-l aproprie in denotatia si conotatiile sale diverse ? O fi o meteahna, o habitudine, un stil de viata, un defect, o calitate, o platforma politica, un mijloc de supravietuire…? Imi pun aceasta intrebare pentru ca din punct de vedere legal la noi nu exista coruptia infierata de occidentali. Nuuuu, la noi coruptia inseamna succes, cariera, bogatie, notorietate pe scurt o viata plina de desfatari cu mici pauze de conversatie placuta la o cafeluta la DNA. Sa-mi spune-ti voi cum poate ca ceva care aduce atatea beneficii proprii si personale sa fie ceva rau? Europenii astia sunt ciudati!!!

    • Reply
      baby jane
      13 mai 2011 at 9:45

      frumos spus. europenii nu numa ca-s ciudati. sunt si invidiosi 🙂 !

    • Reply
      aura
      13 mai 2011 at 12:29

      @Cockwork Orange : pare un fragment din „Mic tratat de filosdotica” 🙂
      Coruptie(RO) = descurcareala, initiativa, troc, fonduri proprii

  • Reply
    adel
    13 mai 2011 at 18:38

    multa UE si lu’ Oarba, ca tot sta in genunchi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *