Ne scriu foștii cititori de Cațavencu

Comentariu preluat integral din subsolul unui post anterior:
„Nu stiam ca a cumparat Buscu brand-ul si sincer eu speram sa dispara … gen demisia de onoare dupa patru ani
Pentru mine cititul AC a fost mostenire de familie :) Mama l-a citit inca de la infiintare si am preluat si eu microbul cand a inceput sa ma intereseze presa scrisa. Am continuat sa cumpar fiecare numar si cand am plecat la facultate. Cred ca am ratat foarte putine. Aveam stiva uriasa de ziare acasa cand inca mai pastram un pic de sindrom de hoarding traditie de neam :) )
Pentru mine chiar nu conteaza informatiile “de interior” si sa ma chinui sa am nu stiu ce imagine profunda a problemei ca sa pot judeca. A fost chiar foarte simplu.
In momentul cand am auzit la stiri ca au vandut biznisul lui Vantu eu nu am mai putut sa cumpar ziarul. Punct. Nu m-a interesat nici o asigurare de independenta editoriala pentru ca nu ma incalzea cu nimic. L-am mai luat ulterior sporadic mai mult din reflex si ma mai uitam pe site.
In momentul stenogramelor asteptam o reactie de minima decenta din partea lor fata de niste cititori care au crezut in revista si au cumparat-o o gramada de ani. O minima explicatie. In schimb am primit o laba trista facuta cu aere de mega superioritate si atitudine de Isus pe cruce neinteles.
In momentul ala eu i-am pus ziarului cruce – groapa era sapata de la vanzare.
Eu i-am inteles perfect pe cei de la kamikaze cand au plecat. Prin treaba cu vanzarea facuta pe la spate si anuntata la televizor au primit cel mai mare bocanc in bot ca ziarist. Dintr-o miscare le-a fost data naibii credibilitatea fara sa aibe ceva de zis. Pe un profit foaaarte frumos al “fondatorilor”.
Ce e asa de greu de inteles ca sunt inversunati ??”
P.S. Eu n-am prea multe de zis, poate voi.

You May also Like...

Citi boi sint, totusi, pe plai?
13 martie 2010
Șase scule
6 septembrie 2010
Pivniceru la Justiție?
6 august 2012
26 Comments
  • Reply
    Gramofonu'
    29 mai 2011 at 18:24

    As avea eu ceva de zis: corect e „sa aiba”, nu „sa aibe”.
    Renuntarea la cumpararea AC a fost atunci cind in locul promisei continuari la investigatia despre firma X a aparut o reclama la respectiva firma. Adica acum muuuuulti ani.

  • Reply
    NewLevel
    29 mai 2011 at 19:41

    Eu nu am avut vechimea de cititor al celui din post dar am avut vreo 3-4 ani in care am cumparat revista.
    Vinzarea catre Vintu a fost pentru mine bomboana pe coliva. Cam renuntasem sa o citesc de ceva vreme. Am avut chiar abonament pentru internet platit pe un an si n-am citit decit un singur numar.
    Dar initial ma saturasem de glumele de autobaza (nici o referire la emisiunea plecatilor cu capu’ de vineri), de mistocareala gen Simona Tache. Ca-i si scriam pe blog la un moment dat: ba, eu am invatat la scoala ca umorul e de mai multe feluri: de situatie, de limbaj, de plm, ba, dar de umorul de spatele blocului n-am auzit. E mistocareala pe care o fac baietii atirnati de barele de batut covoare si pe care o aplica oricui trece pe acolo: „ia uite si la mosu’ ala, mama ce-as trage-o de tite pe aia” si cacaturi d-astea. Un umor de cacat combinat cu o atitudine d-asta de corporatist / PRista. Oamenii nu mai erau normali la AC, asta e adevarul, se transformasera in niste constipati iar lucrurile astea se cam vedeau. Ori, cind esti constipat nu prea iti mai arde de glume.

  • Reply
    Dragos
    29 mai 2011 at 19:42

    „P.S. Eu n-am prea multe de zis, poate voi”
    Da, am eu ceva de zis: pariez pe erectia pulii mele ca „schisma” Kamikaze n-ar fi existat daca Prostanacul ar fi castigat Presedintia Ro ptr. SOV.

    • Reply
      prisacariu
      29 mai 2011 at 20:08

      de ce, dom’le?

      • Reply
        Dragos
        29 mai 2011 at 21:02

        pentru ca datorita faptului ca Vintu ar fi avut bani de batiste noi, mai curate si mai uscate.

        • Reply
          prisacariu
          29 mai 2011 at 21:26

          ar fi avut, da’ ce legătură avem noi cu asta? vezi, n-ai citit cu atenție stenogramele, răutăciosule:)). 4, să vii la toamnă:D

          • Dragos
            30 mai 2011 at 2:32

            Sunt rautacios ptr. ca n-am „pierdut” nici un nr. din A.C. pana la episodul Istodor (dilema aia cu 2000 caractere/milionul de euro). Nu-mi vine sa cred ce bou am fost sa creditez asemenea ticalosi. M-a tinut in viata doar satisfactia ca marea actrita Ioana Moldovan a fost convinsa de cineva (nu Buscu) ca sexul oral este important 100% si nu doar 44% cum credea ea.
            Pe voi va cumpar cu speranta de la nr. la nr. ca veti termina cu umorul tip „te futi”, „daca o futeai spuneai”, gen, si va apucati de umor serios.

  • Reply
    Popa
    29 mai 2011 at 19:52

    Bocancul în bot l-au primit şi cititorii. Nu ştiu dacă cineva îşi mai aminteşte episodul „Acum vedem dacă a fost iubire adevărată”. Dacă am înţeles eu bine, în repetatele rînduri în care preţul revistei s-a mărit în perioada aia, tirajul a stat constant, deci adevărată a fost. Oamenii au marcat banul. Îmi amintesc că mă şi gîndeam atunci: „dracu, nu mă deranjează mărirea, aş da şi dublu”, şi nu cred că eram singurul. În loc să-i fi vîndut lui SOV, poate că ar fi putut apela în continuare la cititori. Astfel, „interesele de biznis ale patronatului” ar fi rămas doar o glumă bună.

  • Reply
    socrulluigeoana
    29 mai 2011 at 21:55

    bai da astia de la AC nu zic si ei pe site ca au cumparat,cine, ce vor face, banalitati de astea. Sa stie si cetitoru la ce echipa joaca AC. Joaca pe dreaq, nu mai conteaza in teren.

  • Reply
    Magurelianu
    30 mai 2011 at 2:03

    AC este acum in situatia Cotidianului dupa preluarea de catre Nistorescu. O sansa ar mai fi avut daca Buscu s-ar fi retras la ale lui. Dar Buscu vrea sa fie patron. Socotelile acolo sint deci incheiate. AC se va scufunda de tot in cacat de git du Doru Buscu. Niciodata, dar niciodata Doru Buscu nu va mai fi o persoana onorabila. Cine se va mai asocia pe bani cu panarama asta la un ziar care pretinde ca vinde onorabilitate? Aviz pupincuristilor lui.

    • Reply
      Dragos
      30 mai 2011 at 2:33

      AC e moarta !

  • Reply
    Nea
    30 mai 2011 at 7:40

    Poate mă repet, dar şi situaţia se repetă.
    Mi se pare că e ok ca_Caţacencu să rămână cumva strâns grămăjoară laolaltă.
    Alternativa ar fi ca membrii săi să se împrăştie peste tot, cu riscurile aferente de contaminare a altor publicaţii.
    Am învăţat lecţia asta de mult, prin anii 90. La un moment dat, Tatulici a fost uşuit de la TVR, fiind prea greţos chiar şi pentru standardele lui Everac.
    Ce m-am bucurat, am zis că s-a igienizat postul. A urmat un şir lung de televiziuni particulare prin care a trecut acela, lăsându-şi în urmă mirosul inconfundabil de căcat.
    Pentru fizicieni, există şi un principiu termodinamic: cel al conservării potenţialului jegos. Ca să cureţi ceva, murdăreşti altceva. Ca să cureţi o pereche de chiloţi căcaţi, murdăreşti apa limpede.
    În anumite situaţii e mai bine să pui la coş izmenele căcate, s-or găsi nişte acarieni sau bacterii care să se ocupe cu reciclarea.

    • Reply
      nedormitul
      31 mai 2011 at 10:38

      da’ cine-l obligă pe alin ionescu să lucreze în presă? latifundiar nu poate? iaru de ce nu se face depanator de calculatoare? contaminarea s-a produs deja. mulți dintre ei scriu și la alte publicații, ca să fie rahatul împroșcat.
      p.s. nu shtie cineva cît costă academia de gashcă la licitație? ash cumpăra-o.

  • Reply
    rteodor
    30 mai 2011 at 13:28

    Recunosc, personal n-am capacitatea sa fac distinctia intre bun si prost in ziare. Si totusi, am renuntat la AC in momentul in care Doru Buscu a inceput sa semneze editorialele (in locul lui Iulian Tanase). Dintr-o data nu mai era nimic interesant in AC.

  • Reply
    mint_rubber
    30 mai 2011 at 14:37

    Bai tata, cit o sa va mai raportati la Catavencu voi astia de la Kamikaze? N-am auzit ca Daimler Benz, de ex., sa publice pe site scrisori ale clientilor nemultumiti de BMW! Ati plecat de acolo ca sa dovediti ca sunteti mai buni decit Catavencu de cacat de azi sau ca sa faceti voi un ziar de umor/satira/investigatie de calitate al vostru? Treminati o data cu aratatul cu degetul la cat de nasol e la ailalti si straduiti-va mai bine cum sa va gasiti ca ziar un stil propriu pentru ca sunteti deabia la inceput. Daca peste 20 de ani veti mai face bancuri bune, veti mai fi independenti si veti mai da in gat afaceri oneroase deabia atunci veti sti daca sunteti buni. Si daca tineti cu orice pret sa va raportati la Catavencu, raportati-va la acela de la inceputurile lui 90 si nu la ce a fost dupa Vintu. Pentru asta trebuie sa ridicati ceva nivelul si sa renuntati de ex la jurnale de femei normale pentru adolescenti labagi si alte subiecte gen bordel.

    • Reply
      prisacariu
      30 mai 2011 at 14:42

      ai nimerit la partea mai plicticoasă din kamikaze, aia fără umor, dar cu investigații. iar dacă vorbim despre asta, nu există nici o raportare la cațavencu, pentru că la cațavencu nu există investigații, ci doar niște dosare primite de un turnător și date la gazetă. n-ai cum să te raportezi la așa ceva dacă ții la minima ta igienă. cît despre celelalte, vezi pe la blogurile colegilor

      • Reply
        mint_rubber
        30 mai 2011 at 15:16

        Asta cu investigatiile a fost doar un exemplu. Puteti fi ziar de investigatie, de umor, sau ce vreti voi, doar s-o faceti bine si in stil propriu. Cand spun ca va raportati la Catavencu o fac pentru ca pe bloguri sau in articole ii tot pomeniti in sens negativ. Poate ar fi bine sa-i uitati si sa va concentrati doar pe ce faceti voi.

        • Reply
          prisacariu
          30 mai 2011 at 15:20

          stai, dom’le, că nu am scris doar de cațavencu, am scris și de evz, și de jurnalul, și de puterea, si de realitatea și etc. cu alte cuvinte, nu o să mă abțin să scriu ceva de cațavencu, dacă eu consider că am ce, doar pentru că ei sînt un fel de concurenți

          • mint_rubber
            30 mai 2011 at 15:37

            Poti sa scrii ce vrei si cand vrei. Eu insa tot nu inteleg de ce trebuia publicat postul asta si de ce trebuie facute cometarii de genul „concurenta e de cacat” si atat. Inteleg sa cometezi despre altii punctual cand o iau pe aratura, dar sa repeti la nesfarsit de un an de zile aceiasi placa cu catavencu e plicticos.

  • Reply
    Nea
    30 mai 2011 at 14:44

    Mint_rubber, în principiu ai dreptate. Dar BMW şi Daimler Benz produc maşini şi vând maşini pentru cei care vor să cumpere maşini ca să se deplaseze.
    Caţavencu produce şi vinde campanii politice şi răfuieli personale conform agendei unui mafiot, pentru cei care vor să cumpere o gazetă ca să se informeze.

    • Reply
      mint_rubber
      30 mai 2011 at 15:06

      Da frate, asa e, dar daca aia sunt de cacat, lasa-i sa se duca singuri de cacat si tu uita-te doar la tine cum poti face tu ceva ca lumea.

  • Reply
    Nea
    30 mai 2011 at 22:12

    Mint_rubber, uite un raspuns mai subtil aici:
    http://inliniedreapta.net/dereferinta/spirala-tacerii-si-banalizarea-crimei-olavo-de-carvalho/

    • Reply
      mint_rubber
      31 mai 2011 at 15:31

      Foarte interesant articol, cel putin in prima lui parte. Lucrurile trebuie sa iasa la iveala. In cazul de fata insa cred ca acea spirala a tacerii a fost pana acum rupta suficient de cei de la K. Acum urmeaza puterea exemplului lor.

      • Reply
        kmkz
        1 iunie 2011 at 1:06

        iti pot spune din interior ca de ex siteul kmkz are mai mult succes ca celalalt. in ce priveste printul, situatia e asemanatoare, desi aparenta poate lasa loc si de interpretari, si de laudarosenie stipida dinspre concurenta. as concluziona ca toata lumea are dreptate, si tu, si noi.. a, daca ne mai uitam si in contabilitate, cred ca noi avem un pic mai multa dreptate:)

  • Reply
    rada
    31 mai 2011 at 12:15

    AC a fost vanduta lui Vantu in mai 2006. Pe voi ce v-a mai manat in lupta pana in martie 2010? Nu cred varianta aia ca de fapt a fost ok si s-a nasolit pe parcurs. Eu ma bucur si azi ca ati plecat totusi, indiferent cat v-a luat sa o faceti. Dar am aceasta nedumerire care nu-mi da pace. Ati fost atata de inocenti incat nu v-ati dat seama cu cine lucrati? Ati fost vrajiti de DB ca niste fete de la tara?

    • Reply
      prisacariu
      31 mai 2011 at 13:58

      chiar dacă nu crezi, varianta aia a fost ok pînă în 2009. și, cel puțin în ce privește ce făceam eu pe acolo, a fost o schimbare uriașă: de la fanteziile pseudo-jurnaliste ale lui ivanciuc, unele deloc dezinteresate, la niște texte documentate de informații și mînate de prostia naivă de a face chiar presă. am avut și eu naivitățile mele, recunosc. mi-a trecut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *