Invitat special: consulul României la Marsilia, Ioan T. Morar!

Azi, de 1 iulie, am un invitat special la mine pe blog: Excelența Sa Consulul României la Marsilia, Franța, Ioan T. Morar. L-am invitat pe diplomat aici cu un text mai vechiuț, din decembrie 2009, despre cel mai nou lider al colectivului pe care tocmai l-a părăsit pentru un post în MAE. Textul se numește „Cine-i scria textele lui Dinescu pentru Cațavencu” și este redat, integral, mai jos (cu tot cu erori de tastare):
„Acuma, daca Mircea Dinescu tot i-a povestit lui Tănase, la Realitatea,  faze la care nu a fost şi a răstălmăcit întîmplari la care a fost, să vă spun şi eu  nişte adevăruri despre poetul-portofel. care are ca studii civile doar liceul. Că la Facultate trece Ştefan Gheorghiu. Dinescu avea un tip care scria pentru el, un poet foarte talentat, DinuAdam. care l-a preţuit destul de mult pe Dinescu, a fost consilierul lui atunci cînd Poetul-Portofel avea imaginea onorabilă. Dinu Adam a fost luat în arendă de Mircea Dinescu. Nu ştiu cum îl plătea, nu cunosc convenţia dintre ei. Cert este că, atunci, în perioada Caţavencu, Dinescu avea texte coerente, ceea ce nu mai e cazul acum.
Ca să fie cît mai exact consemnat în istorie, noi l-am luat pe Dinescu imediat după ce înjurase Piaţa Universităţii (faza cu sucul propriu în care meritau să fiarbă “golanii” ). Atunci a apărut şi Dinu Adam, care i-a scris de la bun început textele. Dinescu venea şi după ce fusese învinuit că a furat o tipografie, iar noi l-am spălat la Caţavencu. Normal să ne înjure, acum!”
Textul poate fi găsit și aici, în original. Totuși, ca să preîntîmpinăm o eventuală defecțiune tehnică a blogului ioantemorarian, aveți mai jos și captura foto a postului.

P.S. Citiți și comentariile, mai ales cele semnate „ioan t morar”: sînt foarte relevante.

You May also Like...

De la Jong Un la Pont Tun. Sau de ce viitoarea vizită externă a lui Ponta va fi în Coreea de Nord
3 iulie 2013
Fenechiu a răpit Tarom-ul și l-a prăbușit la Iași
19 martie 2013
"Kamikaze" știe: România se unește cu Moldova
13 august 2010
13 Comments
  • Reply
    c.t.
    1 iulie 2011 at 19:52

    esti prea incrancenat. tu chiar n-ai auzit de institutia iertarii? 😀
    http://morar.catavencu.ro/2010/03/14/am-primit-de-la-cornel-ivanciuc/

    • Reply
      prisacariu
      1 iulie 2011 at 20:58

      l-a iertat si pe asta si mi-a scapat mie?:)

  • Reply
    andrei
    1 iulie 2011 at 20:13

    mai am un pic si-ti plang de mila !
    in ce mediu ai fost obligat sa traiesti atatia ani si cat de brusca a fost trezirea la realitate
    adica nu e ca si cum ai fi fost un colaborator din provincie la fituica aia care si-a pierdut orice directie de cand magureanu nu a mai condus sri-ul ( ceea ce spune multe )
    nu e ca si cum ani de zile ai fi trimis din cand in cand articole de monden la posta redactiei iar pe buscu sau morar i-ai fi vazut doar la tv
    asa ca, inca o data, mai am un pic si-ti plang de mila
    cam asta

    • Reply
      nu ma pot abtine
      1 iulie 2011 at 21:52

      doriti o batista, domnu’?

      • Reply
        prisacariu
        1 iulie 2011 at 21:57

        aaa, domnu’ „nu ma pot abtine”, mi-ați luat-o înainte cu batistuța, ați profitat că am scris cearșaful ăla lung de răspuns și mi-ați luat fața:D:D

    • Reply
      prisacariu
      1 iulie 2011 at 21:56

      dragă andrei, cît am fost eu la „academia cațavencu”, acolo nu scriau nici ivanciuc, nici dinescu. și nici it morar cine știe ce. mă refer, desigur, la textele de informație/investigație. de altfel, conflictele mele cu it morar se acutizaseră în ultimul an dinaintea plecării, pentru că scria prostii neasumate.
      pînă prin 2009, inclusiv prima parte a anului, a fost bine, nu era nici un fel de frînă pe texte. nu-ți închipui că venea bușcu să controleze ce texte de investigație apăreau, nu-l interesau astfel de chestiuni. din lene, pe de o parte, și pentru că nimeni nu-i cerea să folosească batistuța, pe de altă parte. cînd, însă, în a doua parte a lui 2009, i s-au înmînat liste de politicieni care trebuiau protejați, deci de care nu se scria, lucrurile s-au împuțit, firește. cu toate astea, am continuat să scriem. obrăznicie care s-a lăsat cu urlete pe la realitatea, unde niște contracte grele au căzut din motivul ăsta.
      am mai spus lucrurile astea, le-am mai scris.
      e alegerea ta fie să nu le crezi, fie să nu le consideri relevante. în orice caz, dacă asta alegi, atunci te uiți doar cu un ochi la chestiune. cam atît:).
      altfel, dacă chiar vrei să-mi plîngi de milă, să știi că ai toate motivele: e al dracu’ de greu să supraviețuiești fără investiții de la mogul. doar să nu-mi ceri batistuță, la final, că aici nu găsești, trebuie să cauți la „cațavencii”.

      • Reply
        clau
        2 iulie 2011 at 1:49

        stiti ce nu-nteleg eu? de ce insistati atata cu chestia asta, ca sunteti independenti si ca n-aveti mogul si batiste si nu stiu mai ce. sunteti pe banii lui andreici ala, nu pe banii vostri, totusi. care andreici nu e isus din cer, ci un baiat cu bani care poate avea preferinte politice si interese, ca oricare alt patron de ziar. din ce se vede, ale lui sunt orientate usor catre pdl. doar fiindca patronul vostru nu e pe lista de moguli la care injura basescu, nu inseamna ca voi sunteti independenti, asta ar trebui sa intelegeti.

        • Reply
          prisacariu
          2 iulie 2011 at 9:18

          eu nu prea îl cunosc pe andrici, dar ce știu sigur despre el e că e un tip pragmatic. care nu face politică, ci afaceri. și care, tocmai de aia, nu ar băga bani într-o revistă săptămînală, pentru că nu și i-ar recupera nici la paștele cailor. pe scurt, andrici nu e mogulul revistei „kamikaze”. dacă nu mă crezi pe cuvînd, vezi care sînt acționarii societății comerciale care editează revista. că a fost de acord, la un moment dat, să împrumute niște bani unor oameni care voiau să pună pe picioare un săptămînal e cu totul altceva

          • clau
            2 iulie 2011 at 10:28

            iti dai seama ca nu ai absolut nici o dovada pt ce spui, nu? 🙂 profilul psihologic al patronului nu e un argument.

          • prisacariu
            2 iulie 2011 at 10:33

            @ clau: cînd o să-l găsești tu pe andrici patron, o să port discuția asta cu tine.

      • Reply
        andrei
        2 iulie 2011 at 9:11

        nu e cam simplu sa etichetezi rapid, pe un model securoido-comunist pe care probabil l-ai insusuit de la vechii tovarasi de redactie, drept catavenc pe oricine nu e kamikaze?
        acum serios, pe acelasi model cu tine, as putea presupune ca odata inrolat in gasca aia de lingai pe bani de la academia catavencu ai dovedit fie ca erai prost rau si nu ai inteles nimic, fie ca erai la fel de interesat ca si ceilalti sa scrii directionat
        nu pot sa cred ca trecerea anilor rezolva oricare dintre aceste doua mari calitati: prostia sau lipsa de deontologie
        mie toata povestea asta-mi suna a ciocoii vechi si noi.
        ramane, din punctul meu de vedere, doar faptul ca exista 3 reviste extrem de proaste in loc sa existe una care odata era buna,ramane doar faptul ca aruncatul cu rahat in fostii tovarasi de drum pare sa va fie tuturor mai la indemana decat scrierea unor articole bune
        in ceea ce ma priveste, singura dezamagire reala este aceea ca vad oameni din generatia mea la fel de eficienti precum un absolvent de stefan gheorghiu
        atat 🙂

        • Reply
          prisacariu
          2 iulie 2011 at 9:21

          ești pe lîngă subiect, nu te-a etichetat nimeni nicicum. ți-am răspuns, data trecută, pentru că păreai să reacționezi la argumente. m-am înșelat:). ești doar prost, dar te camuflai bine

  • Reply
    KAKA MIZE
    2 iulie 2011 at 12:50

    Nu va mai luati de Itemeu! Omu’ chiar e convins ca e dajtept si talentat, plus ca stie linbi straniere. Lasati-l sa moara de la sine, ridicolul ucide mai eficient, mai ales cind arati ca o clona de-a lui Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *