Jurnaliști, scoateți o foaie de hîrtie! Azi, examen de "Ștefan Gheorghiu"!

Jurnaliști crescuți prin departamentele politice ale unor gazete, aciuați (la un moment dat) pe lîngă miniștri în funcție (sau foști), dar și oengiști politici pe la tot felul de actuali și trecuți membri de partid și-au propus să rupa pisica ideologică a presei în două și să dea extemporal. Lucrare de control. Examen. Oricum, o combinație de subiect între ora de dirigenție și cursurile „Ștefan Gheorghiu” la fără frecvență. Nu se știe de ce au considerat băieții ăștia că tocmai ei sînt potriviți să propună breslei astfel de teme grele, dar asta e altă poveste (deși o explicație ar fi: în pană de idei, ideologia – adică setul de cunoștințe despre natura meseriei, direct de la partid – acoperă, repede, orice sinapsă nealterată; iar de acolo înainte, fandacsia ideologică-i gata).
Dar să revenim: așadar, li se propune jurnaliștilor să se dea prinși. Să spuie, vasăzică, care e de dreapta și care de stînga. Să se mărturisească, deci: în numele căror valori își dau ei cu părerea în fața poporului? În ce cred ei, dom’le? Și de ce?
Eu, unul, n-am înțeles cînd valorile alea perimate și conservatoare ale meseriei (ca adevărul și bunul-simț, ca să dau doar două exemple) au devenit complet inutilizabile de către jurnaliști, de avem nevoie acum, cred niște băieți, să ne tatuăm ideologia pe piept. De ce o fi nevoie să împărțim bagabonții, needucații, interlopii și hoții din politică în două cete: de dreapta și de stînga? De cînd nu se mai poate scrie despre o licitație trucată sau despre un management public idiot altfel decît în termeni ideologici? Dați-ne, măi, băieți, și cursul gros de ideologie pentru jurnaliști, să știm și noi dacă ne țin neuronii să luăm examenul ăsta, să nu ne afundăm și mai tare în mlaștina ignoranței.
Altfel, aș avea și eu niște întrebări pentru băieții ăștia care confundă presa cu lada de plastic din Cișmigiu (că Hyde Park nu avem la București), pe care se urcă să se dea mai înalți și mai deștept-vocali: 1. Nuți Udrea e de dreapta sau de stînga? Că din tăcerea asurzitoare despre afacerile ei și ale consortului Cocoș nu am aflat prea multe în ultimii ani (cu motorul de căutare în față!) de pe site-ul băieților, deci măcar cu ideile ei doctrinare să rămînem; 2. Contractele cu statul ale avocatului Valeriu Stoica ce ideologie respectă? Că despre legile respectate sau nu ar fi o discuție prea lungă și, oricum, neinteresantă pentru băieți.
P.S. Pentru cei interesați să dea bacaloriatul ăsta la dreapta/stînga, tematica de examen și baremul de punctare sînt aici.
P.P.S. Mogulii de presă și păreriștii de TV plătiți gros nu au, măi, băieți, nici o ideologie. Singurele lor valori sînt scatofilia și arghirofilia. Restul e gargară. Și la voi, și la ei.

You May also Like...

Băsescule, ești o rușine!
26 iulie 2012
De ce nu pleacă Boc. Bonus: despre soarta penibilă a activistului cu tasta
19 mai 2011
Întoarcerea băieților deștepți risipitori în casa părinților politici
5 octombrie 2012
5 Comments
  • Reply
    aura
    17 august 2011 at 15:06

    La cita gargara stinga-dreapta e un ultimul timp pe toate canalele, s-ar zice ca “Secolul XXI va fi ideologic sau nu va fi deloc.” 🙂
    Nu e destul ca s-a politizat orice structura publica, acum tendinta e sa se explice si fenomenele naturale prin prisma ideologica. E agasant si chiar aproape inspaimintator; parca s-au trezit niste monstri ai indoctrinarii de dinainte de ’89, doar ca acum sint pe invers.

  • Reply
    gabarelo
    18 august 2011 at 0:27

    Slabut. Gargara, tip CTP.

  • Reply
    Cockwork Orange
    18 august 2011 at 9:40

    Seamăna a autodemascare maoistă combinată cu prostie tipic românească. Adică ne lipsim de oricare reper moral sau deontologic şi îl înlocuim cu sinceritatea părtinitoare a vinovăţiei asumate. Comisionul e bun iar şpaga e legitimă pentru că-i pe dreapta sau pe stânga.

  • Reply
    Emil
    20 august 2011 at 14:59

    Ce tare chestia asta (obsesiva!) cu „tipic romaneasca”!
    Il „demasca” imediat pe autor: INCULT.
    Dixit.

  • Reply
    Dane, ai descoperit-o cam tîrziu pe coana Leana « prisacariu
    6 februarie 2012 at 0:49

    […] capitalistă. Însă le-ai ratat pe aproape toate, cu brio. Acum vreo jumătate de an ți-am și spus-o (vezi ultimul paragraf). Dar tu ai avut motivele tale să o ignori. Așa că nu te mira că acum ai […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *