Mai avem nevoie (să ne amintim) și de panseluțe, nu numai de iarbă

La panseluțele plantate de mineri cu cazmaua printre dinții ochelariștilor și pletoșilor mă refer. De fapt, se referă Petreanu, într-un text de colecție. Și de ținut minte.

You May also Like...

TVR continuă să se prostitueze pentru lacheii lui Felix
22 aprilie 2013
Se vopsește sau nu Hurezeanu?
19 mai 2010
Soldați, vă ordon: linșați-l pe Tăpălagă!
24 ianuarie 2011
2 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    2 octombrie 2011 at 8:58

    Pai mai e un pic și realitățile plus antenele îl transformă pe Cosma în Iisus iar pe cei căteva mii de mineri în mucenici. Dezgustător.

  • Reply
    arletty
    5 octombrie 2011 at 13:01

    Cătă, voi chiar nu aveţi corector la Kamikaze?! Ce tot scrieţi bac-ul?! Bacul este o formă familiară a substantivului bacalaureat, ca atare se scrie bac, bacul, bacului etc., şi nu cu cratimă: bac-ul. Ce, nu mai există cuvinte polisemantice sau omonime, de tipul broască de baltă, broasca de la uşă etc., or, nimeni nu le confundă, dat fiind contextul în care apar, contextul fiind elementul care… dezambiguizează. Bacul ca ambarcaţiune nu se va confunda niciodată cu bacul, forma familiară pentru bacalaureat. Şi dacă ar fi un substantiv străin, preluat din altă limbă, tot bacul s-ar scrie, nu bac-ul. La voi, nimeni nu consultă DOOM2? Eu zic că aşa aţi putea afla cînd folosiţi sau nu cratima la articularea substantivelor neologice, dar nu numai.
    BAC3 s. n. 1. carte fără valoare (la jocul de maca). 2. (fam.) bacalaureat. (<fr. bac)
    Sursa: MDN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *