Românii domiciliați în Frankfurt, Londra sau New York au votat la Făurei, Iași sau Sibiu la locale?

Tocmai l-am auzit pe premierul Ponta, la TV, într-o videoconferință cu prefecții, spunînd că românii care au domiciliul în străinătate trebuie scoși de pe lista electorală permanentă cu cetățeni români care au domiciliul în România. Trebuie scoși? Adică, pînă acum, cetățenii români cu domiciliu în străinătate figurau pe listele electorale cu români cu domiciliul în România? Și pe baza acestor liste electorale permanente, de exemplu, s-a votat și la alegerile locale de acum nici două luni? Cele la care aveau dreptul să voteze numai cetățenii români cu domiciliul în România?
Adică, ne-a spus premierul, pe listele electorale se aflau cetățeni care nu numai că nu puteau veni la vot, legal, dar care puteau fi folosiți pentru vot fraudat? Nu ar fi deloc improbabil ca un român cu domiciliul în Frankfurt, de exemplu, să fi votat pentru primarul din Făurei. Nu? Teoretic, se cam poate.
P.S. Dacă e real ce spune Ponta (și anume: cetățenii români cu domiciliul în străinătate figurează pe listele electorale cu cetățeni români cu domiciliu în România), votul la locale trebuie verificat la sînge.

You May also Like...

Patriciu vrea cu țîțe colorate-n cap
24 aprilie 2010
Turcia nu crede în youtube.com
19 iunie 2010
Pițideputata lui Dragnea va decide ce deputați sînt urmăriți penal, reținuți, percheziționați
10 octombrie 2013
8 Comments
  • Reply
    neamtu tiganu
    3 august 2012 at 13:15

    domnu Ponta habar nu are ce vorbeste, eu am avut un nr. de ani pasaport cu domiciliu in strainatate, pe vremea cind Ro nu era in Eu si cind controalele la granite se faceau la singe, lucru care ar fi putut duce la o statistica corecta.
    Dar, aveam un apartament proprietate in Ro, deci figuram si in Ro cu domiciliu.
    Acum e si mai dificil, pe pasaport nu mai scrie, cum era pe vremuri „cu domiciliu in strainatate”, deci nu exista nici o posibilitate de a se stie care unde e.

  • Reply
    neamtu tiganu
    3 august 2012 at 14:33

    Domnu Prisacariu nu ti-e rusine sa minti?
    Trebuie să începem verificarea situaţiei reale a evidenţei persoanelor, în special pe cele patru direcţii care ar putea genera diferenţe între listele electorale şi realitate. În primul rând, cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, cei care, potrivit legii, nu mai trebuie să figureze pe listele din România. Ei îşi pastrează dreptul de vot, dar dacă locuiesc în străinătate, trebuie scoşi din listele electorale din România. În al doilea rând, persoanele decedate, cei care au decedat în altă localitate sau în spitale şi nu s-au transmis documentele de deces, precum şi persoanele care decedează în străinătate (datele se transmit către sectorul 1 din Bucureşti). Trebuie verificat dacă s-a dus mai departe procedura. În al treilea rând, persoanele care nu mai au drept de vot. Iar în a patra situaţie, cetăţenii români care au renunţat la cetăţenie şi nu mai au dreptul de a vota”, a spus Ponta.

    • Reply
      prisacariu
      3 august 2012 at 14:37

      unde am mințit, dom’le?!

    • Reply
      muller
      3 august 2012 at 15:26

      Din parte guvernului, a lui Ponta, Antonescu si toata ceata lor, in privinta a tot ce spun si fac, ilegalitate si prostie mai mare nu poate exista.
      Cat de obtuz poti sa fii, daca tu, ca om de rand, in deplinatatea facultatilor mentale, nu iti dai seama de ce se intampla si lasi pe altii, tip Antena 1-2-3 sau Realitatea TV, sa judece si sa hotarasca in locul tau ce este bine si ce nu?
      cum adica sa retragi dreptul de vot al unui roman?
      Actuala Constitutie a Romaniei, prevede destul de clar – Dreptul de vot la articolul 36:
      ARTICOLUL 36
      (1) Cetăţenii au drept de vot de la vârsta de 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv.
      (2) Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.

  • Reply
    mihai
    3 august 2012 at 14:52

    listele electorale trebuie verificate de la 1990 incoace. insa in scrutinurilor fara cvorum, votul nu este fraudat. in cel mai rau caz (situatie reala in fapt) avem mai multi consilieri, aprlamentari si europarlamentari. dar votul nu e fraudat. adica indiferent de numarul de votanti, daca nu e necesar cvorum, situatia voturilor e aceasi. rpeet, nr de votanti cnteaza doar la nr oficialilor alesi. in cazul cvorumului obligatoriu, insa, in momentul in care te raportzi la un nr. fix de alegatori de pe listele permanente, daca acest nr fix este ireal, atunci votul poate fi fraudat.

  • Reply
    Internele, oficial: nu există români cu domiciliul în străinătate pe listele electorale permanente « prisacariu
    3 august 2012 at 15:01

    […] prisacariu blog de kamikaze « Românii domiciliați în Frankfurt, Londra sau New York au votat la Făurei, Iași sau Sibiu la loc… […]

  • Reply
    prisacariu | Ponta îi urăște pe românii din străinătate care nu stau la mila ajutoarelor lui sociale și nu-l votează
    2 noiembrie 2014 at 20:39

    […] în 2012, Ponta voia să-i scoată pe românii din străinătate din listele electorale permanente (sursa). Deloc întîmplător, actualul aliat al lui Ponta, Tăriceanu, chiar îi scosese de pe listele […]

  • Reply
    Ponta îi urăște pe românii din străinătate care nu stau la mila ajutoarelor lui sociale și nu-l votează | Revista Kamikaze
    2 noiembrie 2014 at 22:43

    […] în 2012, Ponta voia să-i scoată pe românii din străinătate din listele electorale permanente (sursa). Deloc întîmplător, actualul aliat al lui Ponta, Tăriceanu, chiar îi scosese de pe listele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *