Listele electorale, măsluite de apropiații PNL

„Brațul armat al lui Traian Băsescu” (cum califică interimarul Crin Antonescu Parchetul General) a anunțat azi că șefului de la Evidența Persoanelor i s-a ordonat să bulibășească mințile Curții Constituționale de către secretarul de stat de la Interne Ioan Nicolae Căbulea (sursa). Căbulea, fost milițian și actual polițist, este un apropiat al PNL, filiala Alba. Mai precis, Căbulea este nașul de cununie al lui Cosmin Covaciu, fost prefect de Alba și partener de afaceri penale cu Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării și membru al PNL.
Nimic întîmplător, aș zice, la cît de mult și-a dorit PNL suspendarea lui Băsescu, în ciuda poziției destul de nuanțate a PSD (pînă la un punct, cel puțin). Iar judecînd și după atacurile dure de aseară de la Antena 3, ale lui Crin Antonescu la adresa lui Victor Ponta, aș zice că USL nu mai e.

You May also Like...

Ponta e transparent de ipocrit cînd vine vorba de banii funcționarilor de la Guvern
29 aprilie 2013
Să numărăm firele de păr din nasurile protestatarilor
30 august 2012
Banc sec cu Elan
3 mai 2011
43 Comments
  • Reply
    Mihai
    8 august 2012 at 18:36

    Ba mai e. Asa a zis Sova ieri. Si stim cu totii ca daca Sova zice ceva, asa e. E om serios.

    • Reply
      pensionara
      9 august 2012 at 0:57

      Dle Mihai, sigur Sova are totdeauna dreptate, ceea ce zice el e sfant, este si om serios… numai ca Sova insusi nu exista (oricum nu printre cei recenzati)

  • Reply
    zet
    8 august 2012 at 18:53

    @Mihai: dar Sova e? Chiar exista? In realitate?

    • Reply
      Mihai
      8 august 2012 at 19:31

      La intrebarea asta inca nu s-a gasit raspuns. Cercetatorii israelieni inca cerceteaza.

  • Reply
    Alexandra
    8 august 2012 at 18:59

    In USL PNL-ul are ambitii mai mari si oameni dedicati respectivelor ambitii…Noroc ca nu mai e nici o surpriza, dupa surpriza cea mare de la momentul de inceput al nebuniei prezente!

  • Reply
    androidul cu sobolani
    8 august 2012 at 19:21

    am participat recent la o conferinta universitara a lui MRU (tema istorica, strict), iar acolo, spre surprinderea-stupoarea salii, si-a facut aparitia edilul de la mine din sat, un PNL-ist forte, dintre cei cu potential deosebit si tinuti mereu in esalonul secund de catre politruci. iar in plin razboi, edilul (un om ferm, serios si foarte calculat) se intalneste cu MRU dupa conferinta si discuta tot felul de chestii, dintre care una mi s-a parut mai intresanta. ceva cu aripa aia unde nu prea apare numele lui crin. mai ziceau cate ceva si de chiliman. chestia e cat se poate de reala si din cate am inteles, situatia nu e singulara. si zicea unu’ care era mai aproape de ei ca ar avea PNL ceva sondaje interne, care-i plaseaza destul de bine in momentul de fata si cica in perceptia publica nu prea-s implicati in scandalul asta de toata groaza. si cica ar fi cel mai prielnic moment sa iasa din alianta. doar ca dom’ presedente enteremar e de alta parere. si cred ca astia din teritoriu, care fac toata treaba, s-au gandit ca nu prea-i reprezinta.

    • Reply
      neamtu tiganu
      8 august 2012 at 21:31

      esti tare ma, chiar ai fost fata-n fata cu MRU, si nu te-ai pisat pa tine, pa chestii istorice? Si zii, edilu ala, ala fermu si seriosu si calculatu asa zicea? Ma impresionezi, ba in ce lume buna te-nvirti, nu cumva esti si tu frun savant?!
      Da i-a spune s-au dat si piscoturi?

      • Reply
        androidul cu sobolani
        8 august 2012 at 21:55

        tu esti ala de zilele trecute ziceai ca in germania comunistii au 60% si ecologistii radicali 30%, nu? te-ai lamurit intre timp?

        • Reply
          neamtu tiganu
          8 august 2012 at 22:41

          asta ai inteles tu? vai de mama ta?
          Du-te ma la conferinte istorice, si acum pa bune ce ati conferentiat voi acolo? va trageti din daci sau s-a dat decret de MRU ca va trageti acum din Bazinu Marea Neagra, ati iesit la mal ca lighioanele?
          Ba d-aia merg lucrurile asa cum merg in Ro, toti papagalii sunt savanti, auzi una, conferinte pe teme istorice, ma tu ai auzit ca e seceta? La munca, ti-ai draq de telectuali, la sapa, la irigat cu ibricu.

        • Reply
          masagri
          9 august 2012 at 9:16

          Androidule, renunta. Neamtu tiganu e cunoscut ca dobitocul internetului. Si mai e si foarte agramat.

          • Gigi Nicolau
            9 august 2012 at 12:02

            Sa stiti ca mie imi place de domnul Neamtul Tiganul. Si nu, n-are cum sa fie dinsul „dobitocul internetului”, asa cum bine ati punctat, si nici „postacul de serviciu”, „cretinul fara umor”, „prostul saitului” sau „idiotul ubicuu”, asa cum au mai spus si alti antevorbitori de-ai dvs mai inainte. Ati mai vazut dvs Neamt dobitoc? Nein, Sir!

  • Reply
    Paul
    8 august 2012 at 19:32

    Bine, bine, dar daca, dupa logica lui Antonescu, in discursul de acum 10 minute, majoritatea (50%+1) este determinate de alegatorii din tara, DAR si cei din strainatate au drept de vot…. asta inseamna ca, daca ar vota toti romanii cu drept de vot la referendum, ar fi o participare de 160%?!?!? Cum dreaq? Asta-i o aberatie… Caut pe net legea la care a facut referire, banuiesc o minciuna, dar nu o gasesc… Aveti informaatii?

    • Reply
      prisacariu
      8 august 2012 at 19:36

      corect, sare de 100%:D
      antonescu se refera la o lege din 2000, dar uita de legea 35/2008, care-i include, la art. 26, pe listele electorale permanente, si pe romanii domiciliati in strainatate

      • Reply
        Alexandra
        8 august 2012 at 19:52

        daca o sa se tot mentina confuzie, asta e in avantajul lor, inclusiv intregul care e mai mare decat 100%, pentru ca unii dintre romani nu au pus niciodata stampila”unde trebuie”, deci sint defecti…
        se punea problema cum trebuia facut ca sa ramana mai putini, cand colo ce sa vezi?!,se adauga si dupa legea cutare si dupa legea cutare, tot prea multi ne ies!…

        • Reply
          neamtu tiganu
          8 august 2012 at 21:32

          Alexandra de mult vroiam sa te-ntreb, tu esti indraagostita din pasiune sau din interes?

          • androidul cu sobolani
            8 august 2012 at 21:57

            asta te-a intrebat si simona, nu? atat de mult ti-a placut replica, incat ai apucat s-o folosesti.

          • Alexandra
            8 august 2012 at 22:30

            nu obisnuiesc sa raspund la asa ceva…

      • Reply
        mihai
        8 august 2012 at 22:05

        Legea de care spuneti a fost modificata prin OUG de catre Boc. AEP nu mai intocmeste liste permanenta cu romanii din strainatate.
        Orice referendum se judeca dupa legea 35/2008, cu toate modificarile, iar, in cazul in care un referendum are loc in acelasi timp cu alt scrutin, se aplica legea respectvului scrutin. Astfel, daca in acelasi timp cu un referendum se intampla alegeri prezidentiale, s-ar aplca legea 370/2004, de care tot vorbeste Basescu. Insa nu e cazul de fata.
        Cititi articolele 17 din OUG 103/2009, si articolul 15’1 din aceeasi Ordonanta.
        Modificarea legii 35/2008 s-a facut prin OUG 97/2008. Aceasta ordonanta, printre altele, abroga alineatul (10), lucru mentionat si de catre CCR in motivarea in 2 sau 3 august.
        Cvorumul e una, participarea e alta. Si la CCR, cvorumul e de 6. Deci cand voteaza toti 9 inseamna ca e cvorum de 150%?
        Cititi definitia cvorumului.

        • Reply
          Paul
          9 august 2012 at 0:23

          Cvorumul de 6 judecatori din 9 se refera la majoritatea calificata, nu cea simpla, de 5 din 9, valabila pentru majoritatea hotararilor CCR.
          N-am pomenit de CVORUM ci de pragul de 50%+1.
          Confuzii intentionate, avocatesti.
          M-am holbat la legile alea si nu rezulta de nicaieri ca, daca referendumul nu se tine in acelasi timp cu alt scrutin, se aplica automat varianta preferata de tine.
          Dimpotriva, fiind vorba despre demiterea unui presedinte, trebuiesc luate in considerare listele pentru alegerea presedintelui, conform principiului simetriei.
          Nu-mi recomanda ce sa citesc.
          Recomandari d-astea fa-le prietenilor.

          • mihai
            9 august 2012 at 2:02

            a, scuzati, conasule, dar nu ma adresam dumneavoastra! daca urmariti, veti vedea ca raspunsul meu e in linie cu mesajul d-lui Prisacariu. vaz ca ati scris doua mesaje pentru ca in primul nu aparuse finalul barbatesc.
            nu pricep de ce v-ati holbat totusi la ceea ce am incercat sa supun dezbaterii, daca eu nu am calitatea de a va propune ceva…
            daca nu va descurcati in acele articole de lege si nu pricepeti, nu e treaba mea sa va luminez. articolul 17 din legea 3/2000, modificata, face trimiteri clare la legea 35/2008, modificata, indiferent daca eu prefer asa sau nu.
            Cat despre „simetrie”, v-ati uitat cam mult la televizor si ati invatat termeni noi. Daca s-ar respecta simetria, n-ar fi nevoie de cvorum, pentru ca in legea 370/2004 nu zice nimic de cvorum. Simetrie doar cand ne convine?
            Majoritatea simpla inseamna altceva decat spuneti dvs.
            Ati pomenit de prag, e adevarat, dar asta inseamna cvorum Iar baza de calcul e reprezentata de listele permanente care cuprind un nr mai mic decat totalul celor cu drept de vot. Daca s-ar prezenta toti la vot, s-ar depasi cu 160% (cifra propusa de dvs) pragul, dar prezenta ar fi de 100%.
            dupa logica dvs, daca mergeti cu 220km/h pe autostrada, depasind cu 40km/h viteza pentru care vi se ridica direct permisul, dumneavoastra va laudati ca ati depasit viteza maxima a masinii cu 23%.
            Sper ca nu ati citit ce am scris, pentru ca nu suntem prieteni si nu am eu calitatea de a va propune ceva. Daca, totusi, ati citit, nu eu v-am obligat ci dvs ati ales. Aveti impresia ca lumea vi se adreseaza si va propune ceva cu tot dinadinsul. Nu, conasule, am intrat si eu in vorba cu domnul Prisacariu, dar daca nu va convne sa fiti apelat intempestiv intr-un spatiu public, vorbiti cu proprietarul blogului sa va ofere tratament preferential si la mesajele dvs sa nu existe posblitatea „Raspunde”.

        • Reply
          Paul
          9 august 2012 at 0:25

          Catre „mihai”
          Cvorumul de 6 judecatori din 9 se refera la majoritatea calificata, nu cea simpla, de 5 din 9, valabila pentru majoritatea hotararilor CCR.
          N-am pomenit de CVORUM ci de pragul de 50%+1.
          Confuzii intentionate, avocatesti.
          M-am holbat la legile alea si nu rezulta de nicaieri ca, daca referendumul nu se tine in acelasi timp cu alt scrutin, se aplica automat varianta preferata de tine.
          Dimpotriva, fiind vorba despre demiterea unui presedinte, trebuiesc luate in considerare listele pentru alegerea presedintelui, conform principiului simetriei.

          • Alexandra
            9 august 2012 at 8:29

            ei incearca de cate ori e posibil sa ia varianta preferata, in plus peste 5 minute nu mai recunosc ce au declarat cu cinci minute mai devreme… sa tot traiesti!

    • Reply
      judit gherghiteanu
      12 august 2012 at 16:36

      m-am uitat eu, mincinosul se refera la 35/2008, legea alegerilor parlamentare, care e si fara liste suplimentare, dar de unde sa stie el, el nu are timp sa citeasca o lege, numai se refera si se bazeaza pe prostii lui care nici aia nu citesc. si legea nici nu e in engleza…pai fara liste suplimentare mai aveau ei 300% prin gorj alte locuri turistice?

  • Reply
    mihai
    8 august 2012 at 22:23

    ps – ma refeream ca alineatul (10) din articolul 26 al legii 35/2008 a fost abrogat prin OUG 97/2008.

  • Reply
    baby jane
    8 august 2012 at 22:27

    s-a suit scroafa (Crin) -n copac

  • Reply
    Alexandra
    8 august 2012 at 22:35

    varianta devorarii din interior a masinariei va fi valabila si utila!

  • Reply
    Ion Iliescu si minerii
    9 august 2012 at 16:33

    „cît de mult și-a dorit PNL suspendarea lui Băsescu”, la fel de mult pe cat au dorit si cei 8,5 milioane de romani cu drept de vot care au mers la vot si nu au tinut cont de boicotul democratiei practicat de Basescu.
    Voi basistii mai sunteti undeva la maximum 2 milioane, multi dintre voi indoctrinati de latrinele B1 Tv, EVZ, Kamikaze, Dragoateasca, Striblea, Patapievici, Liiceanu, Cartarescu, RTV, Realitatea, etc etc … multi , multi propagandisti toti platiti gras din bani publici.
    Stiu, stiu … o sa va ia Iliescu si cu minerii tara ….
    Spalatilor pe creier !!!!

    • Reply
      mint_rubber
      9 august 2012 at 18:26

      Bine ca esti tu nespalat!

    • Reply
      neamtu tiganu
      9 august 2012 at 22:30

      domnu Iliescu, cu respect va contrazic, revista kamikaze nu face propaganda politica, nu iese la demonstratii pe strazi, revista e o revista de ris, de tot risu, de risu lumii.

    • Reply
      judit gherghiteanu
      12 august 2012 at 16:54

      de ce vorbiti cu dispret de cei care nu au iesit la asa zisul referendum? voi, ponta, crin, ca si cum acea parte nu ar exista? daca nu am iesit, acuma se vede ca am avut dreptate, tot referendumul e fraudat, numai noi mai lipseam, sa va facem jocul. oricum chiar daca ponta-crin ne neaga, noi existam, siintem majoritari si legal nu am luat parte la o scamatorie murdara, cu 300% votanti, nestiutori de matematica elementara, care acuma exterminati in judete intregi numai sase mai puna o caramida la frauda secolului….singura pentru care toate strainatate poate sa-i admire pe uslistii, care au avut neobrazarea so o organizeze.

  • Reply
    Paul
    9 august 2012 at 20:46

    @mihai
    Constat ca de “tratament preferentiat” ai parte tu si ca la mesajele tale nu exista posibilitatea “Raspunde” – desi situatia asta se datoreaza scriptului site-ului si nu proprietarului blog-ului.
    Am raspuns la mesajul tau nu in locul altcuiva ci pentru ca faceai referire la o problema de logica pe care o ridicasem eu. Iar modul in care ai reusit sa siluesti logica merita un raspuns din partea mea.
    “Cvorumul” poate face trimitere la:
    1. o majoritate simpla = de 50%+1;
    2. o majoritate calificata = de 2/3 doua treimi (pentru modificarea constitutiei in Parlament de ex)
    3. o majoritate calificata =de 6/9 cum este cea de la CCR
    4. hotarati luate in unanimitate
    4a. unde abtinerile se elimina
    4b. unde abtinerile blocheaza luarea unei hotarari
    4c. unde exista un drept de veto
    Astfel, daca la un cvorum de 6 din 9 (majoritate calificata, pe care tu o confunzi cu cea simpla de 50%+1) voteaza toti cei 9 judecatori, totalul voturilor ar fi de sub 100% (si nu de 150%). Stiu ca avocateii sunt lemn la aritmetica, dar (daca imi amintesc eu bine) parca exista un curs de Logica prin anul 1…
    Folosirea termenului de “cvorum” e o abureala. Atingerea pragului de participare de 50%+1 pune in evidenta aberatia lui Antonescu pe care o sustii si tu.
    Cum adica “cei din strainatate au drept de vot, dar nu conteaza la cvorum”? E ca si cum ai spune ca palmele primite din partea dreapta nu conteaza la senzatia de durere, ci doar cele primite din partea stanga.
    Poti sa insiri un milion de articole si de legi. Aici nu esti intr-o sala de judecata si eu nu sunt un client al tau, sa ma determini sa raman uimit de “cate stie domnu’ advocat al meu” pe care nu-l platesc degeaba. NU rezulta din legile alea ce sustii tu – si stiu si eu sa citesc o lege.
    “Principiul simetriei” l-ai invatat si tu la facultate (e la acelasi capitol cu “principiul celeritatii”) deci nu este o inventie a televiziunilor. Pragul de participare la referendum are alta motivatie decat “principiul simetriei”: evitarea situatiei in care doar 3 cetateni romani pot demite un presedinte ales intr-un scrutin.

    • Reply
      Alexandra
      9 august 2012 at 21:50

      Asa este, era vorba clar despre PRAGUL de 50% plus unu si despre CATI OAMENI SUNT IN LISTE, cuvantul „cvorum”e chiar enervant in context, pentru ca sensul lui nu acopera nici una, nici cealalta…doar creeaza confuzie

      • Reply
        neamtu tiganu
        9 august 2012 at 22:33

        bravo Sanda
        CVÓRUM, cvorumuri, s. n. Număr minim de membri necesar, potrivit legii, pentru ca o adunare să fie valabil constituită sau să poată lua o hotărâre valabilă

        • Reply
          Paul
          9 august 2012 at 23:38

          Bravo ma,
          Tocmai explicasem ca numarul minim de membri necesari pentru ca o adunare sa fie valabil constituita sau sa poata lua o hotarare, conform legii, difera de la caz la caz:
          – majoritate simpla;
          – majoritate calificata;
          – dreptul special de veto al unui membru (indiferent de tipul de cvorum = nu se poate lua hotararea);
          – votul unanim al celor prezenti sau care se pronunta pro/contra;
          – unanimitate, in care si o abtinere impiedica hotararea.
          Daca EXISTA paragul de 50%+1, nu poti inventa un alt fel de cvorum, pentru ca asta duce la aberatia ca totalul voturilor posibile sa fie peste sau sub 100%.
          Credeam ca o sa-mi reprosezi ca 6/9 = 2/3, caz in care ti-as fi explicat ca am pomenit separat cazul cvorumului CCR, ca sa-i pun in evidenta lui „mihai” ca, pornind de la confuzia lui intentionata ca 6/9 = 1/2, totalul posibil al voturilor exprimate in CCR ar fi mai mic de 100% si nu mai mare, cum sustine el.
          Dar se pare ca fractiile va depasesc. Eu speram ca doar logica…
          Mai, voi sunteti SECTANTI!!!
          Doar sectantii au tupeul sa sustina ca au identificat sursa raului pe Pamant si sa fie impenetrabili la orice logica, argument si bun simt.
          Acum fac legatura: antena3 foloseste aceleasi tehnici de propaganda ca si televiziunile sectelor… D-asta sunteti asa de spalati pe creier….

    • Reply
      mihai
      10 august 2012 at 0:27

      Paule, nu inteleg de ce te obosesti… am devenit brusc prieteni?
      Dl. Prisecariu spusese ca intr-o lege exista un alineat care a fost scos. Te bagi in seama aiurea.
      Despre prezenta 160%, imi pare rau ca am incercat sa-i explic Dl. Prisacariu ca il aburesti. da, ma, ar fi fost prezenta de 160%, pupa-te-ar bunica-ta de destept! tu ai 100 de lei in buzunar si conditia sa intri intr-un club e sa cheltui 50. daca mai cheltui inca 60 de-i aveai pe card, inseamna ca tu ai cheltuit 160% banii pe care-i aveai la tine. alchimistule!
      Desi ai fi avut nevoie de toate palmele posibile in copilarie, s-ar putea ca loviturile din dreapta sa nu fi ajuns la obrazul tau, pentru ca oamenii care ti le-ar fi altoit erau prea departe soriciul tau gros si de aceea n-au contat.
      daca eram avocat, it explicam ca principiul simtriei se aplica doar in dreptul privat.
      M-am obosit sa-ti raspund o data, acum iti spun doar ca ma incanta cand vad oameni destepti ca tine. imi dau seama ca viata e usoara. Da-i inainte, tata, nu e treaba mea sa-ti spun unde ai scurtcircuite in creieras, suficientule!

      • Reply
        Paul
        10 august 2012 at 2:28

        Principiul simetriei nu se aplica doar in dreptul privat.
        Nu eu sunt ala care abureste.
        Daca imi pun mintea sa te iau la misto si sa te jignesc, o sa plangi…

        • Reply
          mihai
          10 august 2012 at 12:14

          da, probabil ca m-as sinucide.
          Extras din „”DECIZIA Nr.731 din 10 iulie 2012
          referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului
          Publicată în Monitorul Oficial nr.478 din 12.07.2012
          Curtea a reţinut cu acel prilej că, prin modificarea cuprinsului art.10 din Legea nr.3/2000, legiuitorul a dorit să aplice, sub aspectul voturilor exprimate, principiul simetriei juridice la
          alegerea Preşedintelui României în al doilea tur de scrutin şi la demiterea acestuia ca urmare a consultării populare. Curtea a constatat că, bazându-şi soluţiile pe principiul simetriei, legiuitorul nu a ţinut seama de faptul că aplicarea acestui principiu în dreptul public, cu atât mai mult în dreptul constituţional, cu deosebire la organizarea şi funcţionarea autorităţilor publice, nu este posibilă. Principiul simetriei este un principiu al dreptului privat, fiind exclusă posibilitatea aplicării
          acestuia în dreptul public. De aceea, normele constituţionale sunt asimetrice prin excelenţă…”.
          Esti ambitios si prea inversunat.

  • Reply
    mihai
    10 august 2012 at 5:13

    Referitor la cetatenii romani din strainatate si curatirea listelor. (nu pretind ca detin adevarul. imi spun doar parerea, fara sa consider ca cineva are obligatia sa citeasca – nu propun nimanui nimic)
    sunt 3 situatii in care sunt romanii din UE:
    1. cei cu domiciliul in strainatate, lucru mentionat in pasaportul romanesc. cam 500.000 de oameni.
    2. cei cu carte de identitate in strainatate pe care e trecuta rezidenta de acolo (si cu valabilitate doar in tara de rezidenta), dar cu domiciliul in tara, mentionat in CI si Pasaportul romanesc.
    3. cei care nu au acte in strainatate, deci e clar ca au doar actele romanesti
    Singurii care pot fi scosi de pe liste, daca va fi cazul, sunt cei din prima categorie.
    Exemple:
    Cetatean roman cu domiciliul in Ro si rezidenta in It.
    Are carte de alegator in It si e trecut pe liste acolo, la cererea lui, pt locale si/sau europarlamentare. Automat nu are voie sa aleaga la locale si/sau europarlamentare aici, deci nu apare pe listele de la locale si/sau europarlamentare de aici.
    Dar ar trebui sa apara pe listele din Ro la oricare alt scurtin..
    Cetatean roman cu domiciliul in Ro si rezidenta in It. Nu a cerut carte de alegator si automat nu e pe liste acolo, deci apare pe toate listele din Ro. acolo unde are domiciliul.
    Cetatean roman cu domiciliul afara. Nu are cum sa apara pe liste in tara, in afara cazului in care cere expres acest lucru, situatie in care apare pe liste in orasul natal. De asemenea, la locale si europarlamentare poate sa-si pastreze dreptul de-a vota ori in tara in care are domiciliul, ori in RO.
    Deci lupta se da doar pe cei 500.000 cu domiciliul in strainatate. Adunandu-i cu mortii de pe liste, cu cei fara cetatenia romana, cu puscarasii, mai mult de 6-700.000 nu pot fi scosi de pe liste. Nici asa cvorumul nu s-ar atinge.

    • Reply
      judit gherghiteanu
      12 august 2012 at 17:06

      cetatenii din prima categorie sint scosi oricum. in unele cazuri sint si cei din celelate categorii, cum am fost eu cind m-am dus in strainatate sa lucrez, avind casa si buletin aici, venind destul de des acasa,si nu am aparut pe liste pina nu m-am intors definitiv. Deci pe cinstite, aceasta lista nu mai poate fi curatata, decit cu mortii pe care tot ei i-au pus acolo cind nu stiau de cvorum.

  • Reply
    Alexandra
    10 august 2012 at 11:23

    deci numarul de persoane cu drept de vot din listele permanente, in jurul caruia se duce discutia nu e „cvorum”!

    • Reply
      mihai
      10 august 2012 at 13:32

      Doamna, am inteles ideea de cand s-a insirat definitia. E ca atunci cand unu’se duce la un politist: „dom’ capitan, m-au talharit dom’le! mi-au spart capu’si mi-au luat toata averea!”. iar raspunsul politistului este invariabil: „locotenent, nu capitan…”
      prin extensie, in limbajul comun se poate folosi ccvorum, ca doar nu suntem mai constitutionali decat zegrean. singura diferenta intre cvorum si prag este ca participarea la un referendum nu indeplineste calitatile unei intruniri. in rest, tot de un numar minim de participanti care sa valideze o hotarare este vorba.

    • Reply
      judit gherghiteanu
      12 august 2012 at 17:07

      quorum: the number of members of a group or organization required to be present to transact business legally, usually a majority.
      definitie din dictionarul oxford.

  • Reply
    Doar v-am zis că PNL a încercat să măsluiască listele electorale « prisacariu
    10 august 2012 at 15:22

    […] Persoanelor de la Interne. Victor Paul Dobre este membru PNL iar Căbulea, așa cum v-am povestit aici, este scula din Alba a lui Teodor Atanasiu, alt membru PNL, fost ministru al […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *