Ce-l separă pe Ponta de Crin? Engleza în care vorbește cu Gitenstein

Încă din 2007, dacă nu și de mai devreme, Ponta făcea vizite regulate la Ambasada SUA de la București. Unde avea discuții lungi cu oficialii americani. Despre unele din ele am scris aici. În timp ce Ponta îi pîra la americani pe Năstase și Hrebenciuc, Crin făcea figurație în PNL și-și exersa franceza în oglindă, dîndu-și părul peste cap, pregătindu-se să-i ia locul altui mare francofon liberal, Călin Popescu Tăriceanu.
Acum, cînd Ponta e premier și Crin președinte (interimar), engleza lui Victoraș e în continuare mult mai bună decît a lui Crinuleț. Așa se face că, după ce, marți dimineață, ambasadorul Gitenstein i-a făcut o vizită premierului, acesta din urmă a anunțat că a renunțat să mai numere cetățenii României ca pe gîștele de pe șanț (acțiune numită pompos „minirecensămînt”) și va trimite Curții Constituționale listele cu alegători valabile pe 29 iulie 2012, nu (cele care vor fi) valabile la sfîrșitul lunii august a acestui an.
Dar nu doar Ponta știe engleză mai bine decît Crin, ci și Rus. Ioan Rus. Care, după ce a fost și el vizitat de același ambasador Gitenstein, luni dimineață, și-a anunțat apoi demisia din funcție. Semn că nivelul de înțelegere al limbii engleze la ardeleanul Rus este mult mai ridicat decît al tulceanului Crin. Care Crin a continuat inclusiv marți seară, la Antena 3, să se certe atît cu Gitenstein, cît și cu Rus și Ponta (evident, ultimii trei nu se aflau în studio). Firește, Crin l-a certat pe Gitenstein în română.
Voi puteți să credeți în coincidențe, desigur, dar eu nu prea cred. A, bănuiați că mă refer la coincidența vizitelor lui Gitenstein la Rus & Ponta înainte ca fiecare din cei doi să anunțe decizii care l-au scos din minți pe Crin? Nicidecum:), mă refeream doar la coincidența nefericită prin care un francofon ajunge la conducerea unei țări înscrise în niște parteneriate strategice anglofone.
P.S. V-ați prins, sper, că problema nu e că Crin vorbește franceză (mă rog, la un nivel nici măcar rezonabil), ci că nu înțelege ce spune în nici o limbă.

You May also Like...

+1: Sârbu
23 mai 2012
După gratii sîntem noi, care te-am făcut pe tine și cerem grațiere
7 martie 2014
Murdărirea pedelistă este bună și muțenia pe bani
31 mai 2010
44 Comments
  • Reply
    gabi
    8 august 2012 at 1:32

    Daca vreti sa aflati mai multe despre dan sova si banii facuti cu statul, verificati-o pe vali staicu proprietara intregii averi a lui dan sova. Apartamentul din poiana brasov din str poiana doamnei nr 18 ap 4, este trecut pe numele ei, desi ea face mici intermedieri in belgia la bruxelles cu fonduri europene. Apartamentul este in valoare de 180 de mii de euro si a fost trecut pe numele ei anul trecut. Apare in declaratia de avere a lui dan sova. Daca aceasta femeie nu a muncit o zi in viata ei, decat cocheteaza cu munca ca sa aiba o ocupatie, de unde a avut 180 de mii de euro ca sa „ii cumpere” apartamentul lui sova cu care este intr-o relatie de 20 de ani, din timpul facultatii? De asemenea, conturile din offshore uri ale lui sova sunt tot pe numele acesteia, iar sova, cu un tupeu incredibil, vine si ne vorbeste noua ca o fata mare despre corectitudinea si onestitatea sa! Acest individ are un tupeu incredibil si merita ca lumea sa stie cine este el cu adevarat si care ii este adevarata sa fata! Va multumesc!

    • Reply
      prisacariu
      8 august 2012 at 1:37

      păreți foarte informat:D

      • Reply
        androidul cu sobolani
        8 august 2012 at 8:17

        sunt la moda hackerii care sparg blogul sau forumistii care scot informatii deosebit de relevante!

  • Reply
    gabi
    8 august 2012 at 1:47

    Inca ceva: tot pe pile, stiu ca vi se pare incredibil, dar puteti verifica ca vasilica staicu nu a fost la nici o ora de curs de mediator, nici la examen nu a vazut-o nimeni , dar a intrat miraculos in posesia diplomei de mediator , in 2011. In exact aceeasi perioada a fost prezenta la cursurile de master de la londra, deci nu avea cum sa fie prezenta in doua locuri in acelasi timp! Dan sova este un om cu un caracter mizerabil, are minciuna in sange si toti cei care cred in el vor fi grav, dar grav dezamagiti. A facut multe multe mizerii la viata lui! Tot vasilica staicu, care provine dintr-o familie fff modesta din giurgiu, precum am zis, la presiunile lui sova(ptr ca nimeni nu si-o dorea in echipa din cauza caracterului ei paracios si urat), a fost numita vicepresedinte la psd belgia, unde , fara vreun merit deosebit, e tinuta in brate si periata de conducerea de acolo( cativa dintre ei). Pe ce criterii d competenta o fi fost numita, nu stim, nu exista asa ceva, dar putei vedea printr-o simpla cautare pe youtube a numelui ei, cam cum se manifesta vasilica staicu, ce atitudine are la un seminar si cam de ce nivel este! Sper ca va veti dea seama si singur si veti intelege „competentele” lui vasilica staicu si, mai ales, ce o recomanda si cati tineri stau pe langa si nu au loc sau sunt dati la o parte ptr ca asemenea exemplare sa fie impuse in asemenea functii la asemenea nivel! In afara de doua intalniri pe an, vasilica nu vine pe la actiuni asa cum nu a fost nici la pregatirea ptr referendum, ea venind mai mult la poze. Acesta este , pe scurt, o parte din caracterul nesimtit si poleit in fecioara a lui dan sova!

    • Reply
      gabi
      8 august 2012 at 1:48

      Da, sunt! Cunisc f bine persoanele! Am lucrat in domeniu!

  • Reply
    gabi
    8 august 2012 at 1:52

    Adica cu dan sova, vasilica staicu… A, si in afara de nr lui oficial, dan sova mai detine un nr de tel de pe care agata diverse pipite pe care le vrajeste non stop. Are mania sms urilor, este bolnav fara telefon, este obsedat de sms si isi da mesaje si in timpul emisiunilor tv. De fapt, asta face in timpul emisiunilor ca sa nu crdeti ca ar avea ceva important de scris! Nu! Isi da sms uri cu pitipoancele.

    • Reply
      prisacariu
      8 august 2012 at 1:56

      :)))))

      • Reply
        gabi
        8 august 2012 at 2:10

        Da stiu ca e de ras si ca poate credeti ca bat campii, nu va vine sa credeti, dar tot ce zic este adevarat! In timp, va veti convinge si imi veti da dreptate cu siguranta! Pana atunci nu pot sa va spun decat ca imi pare rau ca nu ma credeti.

    • Reply
      SANDA
      3 noiembrie 2012 at 22:09

      de unde detii aceasta informatie?te-ai uitat in telefonul lui?

      • Reply
        corect
        1 februarie 2013 at 1:34

        dormea cu mine cand il sunai tu ca o isterica ca ai ramas fara bani!)))))

      • Reply
        liviu
        24 februarie 2013 at 23:27

        zi-ne ma si noua….ce si cum…..ce-i ziceau alea?cine erau?cate erau :)))))))

  • Reply
    gabi
    8 august 2012 at 2:07

    Ca sa va lamuresc: dan sova are o asa zisa relatie , de afaceri mai mult, cu vasilica vali staicu […]

    • Reply
      prisacariu
      8 august 2012 at 2:20

      relatiile personale ale lui dan sova nu sint chestiuni de interes public. insa informatiile referitoare la fondurile europene, daca se verifica, sint foarte interesante

    • Reply
      prisacariu
      8 august 2012 at 2:24

      am postat doar inceputul comentariului dvs, restul erau chestiuni care tineau de viata privata. care, asa cum spuneam, nu sint de interes public

      • Reply
        gabi
        8 august 2012 at 2:33

        Multumesc

      • Reply
        androidul cu sobolani
        8 august 2012 at 8:18

        adica soava are o iubita pe care o cheama vasile?

        • Reply
          prisacariu
          8 august 2012 at 8:37

          sa speram:D

        • Reply
          gabi
          8 august 2012 at 9:49

          Ei , iubita:)) asa ar vrea ea vasilica dar nu e decat o prietena . Cel putin asa spune el despre vasilica si nu a recunoscut niciodata ca ar avea ceva mai mult cu ea:))) el are pe alta cu care iese. Cu vasilica in schimb se fereste, nu apare niciodata pe undeva prin tara.

  • Reply
    gabi
    8 august 2012 at 2:32

    Ok. Da. Vasilica vali staicu si puteti verifica asta a fost pana la plecarea sa la studii in uk sef al departamentului DIASPORA si nu doar belgia, al fondurilor europene!!! Puteti cauta pe google si veti vedea ca nu mint! Da, ea lucreaza pentru firma lui in belgia , pe fonduri europene. De asta si cred ca e bagata pe unde are el interese, deci o foloseste! Puteti sa imi stergeti comentariile, nu ma supar, poate e mai bine asa, ma puteti proteja. Sova si staicu fac bani si se folosesc reciproc! Cat dracu mai pot fura nu stiu! Oricum e un zgarcit de necrezut care isi bate joc de oameni dar asta dua ce ii foloseste asa cum a facut si cu amaratii din olt.

  • Reply
    gabi
    8 august 2012 at 2:40

    Uitati stirea: http://www.radiodiasporaonline.com/spania/consultanța-gratuita-pe-subiecte-legate-de-accesarea-fondurilor-europene. Deci, acorda consultanta GRATUITA! va dati seama ce pomana… Sa munceasca cineva de la sova gratuit???? Veneau fraierii, probabil, cu identificarea surselor proiectelor si asta le sufla proiectul . Sova si staicu NU CUNOSC CUVANTUL GRATIS!!!! dar eu tot as vrea sa stiu de unde a avut staicu bani de casa??

    • Reply
      mihai g. (hamburg)
      8 august 2012 at 9:11

      Tanti Tamara.

  • Reply
    maria
    8 august 2012 at 9:07

    Crin, saracul are nevoie ,era sa zic de somn, de terapie.Vadim a devenit mic copil,pe langa el…Despre pONTA, indiferent in ce limba vorbeste ,tot un mediocru si un plagiator ramane.Are comportament de bisnitar in stare sa vanda orice ,numai sa i se gadile ego=ul exacerbat.Cat priveste personjul Sova…un inept despre care nu ar trebui sa vorbim, nu merita!

  • Reply
    Alexandra
    8 august 2012 at 9:39

    Interesant, pacat ca n-am timp sa citesc tot acum..
    Amuzanta si functia cataleptica pe bune a blogului!-din mesajele de ieri

  • Reply
    neamtu tiganu
    8 august 2012 at 9:58

    Una din poantele preferate ale cabaretistilor era, pe vremuri, sa-l imite pe dr. kohl cum vorbeste engleza, lb. pe care n-o vorbea de loc, da asta nu l-a-mpiedicat sa fie cancelar 16 ani, asa ca ambasadoru american trebuia sa vorbeasca germana, de multe ori un ambasador vorbeste lb. tarii in care se afla… doar in Congo nu.
    P.S ca romanu s-a nascut turnator, se confirma!

    • Reply
      mint_rubber
      8 august 2012 at 10:34

      Hai sa fim totusi putin inteligenti si sa nu comparam aria de circulatia a limbii germane cu cea a limbii romane. Si nici pe Cancelarul Germaniei cu Presedintele Romaniei.

      • Reply
        androidul cu sobolani
        8 august 2012 at 12:12

        cu ala interimar, nu?

      • Reply
        neamtu tiganu
        8 august 2012 at 12:55

        un comisar EU vorbeste engleza http://www.youtube.com/watch?v=88OGXLFpeMw
        mint_rubber, daca tu vrei sa fii doar putin inteligent nu te pot io impiedica.
        P.S In pricipiu, la intilniri oficiale fiecare vorbeste limba tarii sale, doar asa e sigur ca nu se produc confuzii, pt traduceri exista traducatori…

        • Reply
          mint_rubber
          8 august 2012 at 13:42

          Idea era sa fim impreuna putin inteligenti, adica in medie si dupa comparatia de mai sus nu cred ca eu trageam media in jos.

          • neamtu tiganu
            8 august 2012 at 14:12

            puteti fi impreuna putin inteligenti, ce treaba am eu.
            1. un om inteligent intelege si ce e scris printre rinduri, tie se pare ca trebuie sa-ti explic mura-n gura.
            2. eu nu am comparat aria germana cu aria romana si nici aria cercului cu aria calomniei, a fost doar un ex.
            3. in mod sigur exista multe alte exemple de oameni politici de succes care nu cunosc limbi straine deoarece lb. straine nu intra in profilu unui politician, de ex. politicienii americani.
            4. noi, cei mai batrini, nu am avut parte in scoala de lb. engleza, trebuia sa-nvatam lb. rusa
            5. eu nu am avut nici macar guvernanta, a trebuit sa-nvat lb. straine prin gari.
            Te-ai prins ca sunt de vro cinspe ori mai dastapt decit tine?

        • Reply
          numeleMeu
          8 august 2012 at 13:58

          Ai ratat esentialul: faptul ca asta a nostru e si prost, si semnalizeaza!

    • Reply
      ciufutozaurus
      8 august 2012 at 12:12

      ah, neamtule, nimeni nu mai are onoare, astia tineri si flamanzi nu stiu ce e aia omerta

  • Reply
    mihai
    8 august 2012 at 12:31

    cum se zice minirecensamant in engleza?

  • Reply
    Alexandra
    8 august 2012 at 12:42

    Intr-adevar , dupa vizitele primite au fost ceva efecte de cumintire, in sensul pastrarii aparentelor ca „se joaca corect”, dar nu m-as astepta sa -i tina prea mult!

  • Reply
    Basencu
    8 august 2012 at 18:25

    Barosane
    Incepi de-acum sa critici ccr sa te vada chioru ca esti activ.
    Peste o luna o s o puna sub presiune toti basisti si e pacat sa fii mai la coada. Doar atat ca chioru nu mai are sanse sa mai primeasca vreun verdict favorabil de la ccr.
    Va alege intre demisie si o vesnica suspendare, ccr nu va face majoritate absoluta curand.
    O sa tipe basisti la venetia si bruxelles ca ccr a fost reevaluata si e de porc.
    Aveti grija ce v atindorit ca se va intampla.

    • Reply
      prisacariu
      8 august 2012 at 18:36

      da, aștept să sară „chioru'” cu căruțele alea de bani de care zicea crin aseară la antenă

      • Reply
        Basencu
        8 august 2012 at 20:07

        Eu ma uit mai rar la televizor. Nu esti tu genul care ti ar da ceva. Esti genul pe care te ar mascarii dupa ce isi face treaba cu el.

        • Reply
          xgaby
          8 august 2012 at 21:21

          te uiti mai rar si doar la Antena 1

        • Reply
          baby jane
          8 august 2012 at 22:35

          mai bine nu te uita deloc la TV cin intr-o carte de gramatica. ori suntem postaci isterici ori nu mai suntem.

  • Reply
    gabi
    8 august 2012 at 23:02

    Voi va agitati ca fraierii si sova e in vacanta in grecia! Asta chiar ne ia de prosti pe toti. A muncit tare de tot , acum e la recreere. Mare mare tupeu si tupeist.

    • Reply
      SANDA
      11 ianuarie 2013 at 18:30

      gabi…mai exact…ca tot ne-ai facut curiosi….cu ce pitipoance o arde sova?si…cum se manifesta in intimitate?da-ne exemplu de una ca sa te credem….si ce si-ar putea spune el cu o pitipoanca?asta da scenariu de film:))))))))))

      • Reply
        sando,tu esti
        1 februarie 2013 at 1:32

        sando, tu esti una dintre pitipoancele lui sova:))))) ai vazut ce malete poarta?:))))))) ca manelistii)))) negre si mulate. i le ia pitzi vasi de pe oxford street:)))))

        • Reply
          liviu
          24 februarie 2013 at 23:21

          NU MAI SCHIMBA MA SUBIECTU’zi-ne si noua o pitipoanca d-a lui:))))))))e scolita?pe unde?:))):))))))))

      • Reply
        @sova
        1 februarie 2013 at 1:41

        DAR TU CE NIVEL CREZI CA ARE SOVA, CAND EL ZICE NUMAI PROSTII TOATA ZIUA DE RADE LUMEA IN HOHOTE:)))))) si mai umbla si cu o militiana:ca vasilica))))) asta e cel mai de ras:)))))))))))

  • Reply
    Mark Gitenstein prim ministru? | zoso blog
    16 august 2012 at 19:38

    […] Antonescu e o mare dezamăgire. nu pentru că e prost şi tare în clanţă când nu trebuie, ci pentru că naţionalismul lui ieftin nu e susţinut de realitatea din teren. e ok să fii tare în gură când eşti pe plus, dar preşedintele interimar nu înţelege asta. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *