Forța civică a pesediștilor cu Ferrari

MRU și-a cumpărat (sau a închiriat, nu mi-e clar) un partiduleț cu care să se joace la alegeri. Nu am înțeles de ce nu și-a construit unul nou. Sigur, or exista motive obiective, temeinice, care țin de resurse (financiare, de timp etc), dar să te proclami simbolul schimbării la față a României și să te înscăunezi peste un partid second hand nu e cea mai inspirată mișcare. Mă rog, să trecem peste și să ne mințim, de dragul continuării discuției, că asta nu prea contează.
Dar ce ne facem cînd ajungem la momentul în care descoperim că în partidulețul ăsta s-au instalat la vîrf niște unii ca Ștefan Pirpiliu, Dănuț Liga (mici trepăduși adunați de prin PDL, dar cu afaceri de sute de milioane de euro direct sau prin interpuși cu statul sau cu niște ciudați penali) sau chiar Marian Săniuță și Ionuț Bazac (ambii foști în PSD, ba chiar foști miniștri: Săniuță sub domnia lui Năstase, Bazac sub a lui Geoană). Ce aduc aceste personaje în Forța Civică, în afară de forța negativă a relațiilor și, mai ales, a banilor? Ce alegători însetați de schimbare se vor repezi să pună ștampila pe Pirpiliu, Liga, Săniuță sau Bazac?
Întreb și eu, nu dau cu schimbătorul de viteze de la Ferrari.

You May also Like...

Deontologul Turcescu, asociat cu senatorul PDL Mircea Andrei
2 septembrie 2010
Portretul securistului la bătrînețe
20 decembrie 2010
Oprescu iese la atac cu hingherii și postacii
4 octombrie 2013
14 Comments
  • Reply
    postac
    7 septembrie 2012 at 17:49

    E greu sa-ti faci partid nou. Dureaza vreun an pe putin. Vezi cat i-a luat lui Diaconescu sa-si faca PPDD.

  • Reply
    Pircea
    7 septembrie 2012 at 17:50

    Cataline, acum esti putin rau! Tu chiar ai impresia ca vei descoperi un Politician Angel in tara asta? Poate l-ai gasit..si te-as ruga sa mi-l prezinti. Nu de alta, dar tare curioasa mai sunt sa dau mana cu „un extraterestru” :)) Mie imi place MRu…( inca)

  • Reply
    Alexandra
    7 septembrie 2012 at 18:06

    Am obosit sa nu pot avea incredere, dar nici nu-mi convine sa ma mint, deci…Vom vedea!

    • Reply
      prisacariu
      7 septembrie 2012 at 18:09

      o sintetizare foarte bună a situației:)

      • Reply
        Alexandra
        7 septembrie 2012 at 18:12

        se intelege ca ai dreptate…o fi ramas tara fara oameni?!

  • Reply
    Paul
    7 septembrie 2012 at 18:11

    Exista legenda urbana ca politicienii gandesc.
    De aceea, de fiecare data cand dezvoltam un rationament pornind de la ipoteza asta, ajungem la reducere la absurd.
    Din fericire, absurdul concluziilor este intotdeauna implinit de umor. De exemplu azi, am aflat ca o saniuta si un Ferrari au ceva in comun!!!

    • Reply
      prisacariu
      7 septembrie 2012 at 18:12

      buuuun:))))

    • Reply
      Cockwork Orange
      7 septembrie 2012 at 20:43

      Cam da, umbla mai exact legenda ca MRU este intelijant. Eu de la „ungurenii mei” incoace cred ca doar este pur si simplu.

    • Reply
      Alexandra
      7 septembrie 2012 at 22:13

      cei care gandesc nu o fac oricum, neaparat si aprioric, mai bine decat cei „deasupra” carora se simt plasati
      ramane problema nivelului celor manipulabili, insa -nici pentru manipulare nu e nevoie, de multe ori, de prea multa gandire sau de metode sofisticate

  • Reply
    Sorin
    7 septembrie 2012 at 18:33

    Sincer sa fiu ,nici eu nu inteleg aceasta miscare ,platforma sau initiativa care se va metamorfoza intr-un partid la alegeri. Ca sa nu mai vorbesc si de faptul ca inca declarativ incearca in continuare un acord cu PNL ,care s a demonstrat ca de liberal a mai ramas doar sigla si chiar a intrecut PSD in ce priveste mentalitatea comunista impusa de Iliescu.
    Dar PPDD ,care este clar o inventie a grupului comunisto-securist condus de Iliesu ,incepe sa se contureze ca „marea schimbare la fata a tarii” si vazand sondajele nu putem decat sa ne cutremuram de cati infantili (desi prosti ar fi cuvantul mai corect) are aceasta tara….si tatucul Iliesu stie foarte bine acest lucru !
    „Spargerea” in mai multe partide ,pentru a acoperi gama cat mai larga din acel electorat bulversat si cu o cultura politica blocata in preistorie ,este posibi sa fie o solutie ….unind voturile dupa alegeri !
    O conditie fundamentala este in schimb comisia de integritate….vor trebui sa renunte la TOTI cei care au doar suspiciunea de imoralitate ,indiferent de cati bani aduc la partid sau ce influenta au cu baronii locali.

  • Reply
    pensionara
    8 septembrie 2012 at 0:51

    „Forta negativa a banilor?” vaaai, pai fara forta asta negativa nu realizezi nimic pozitiv.

  • Reply
    loopoo
    8 septembrie 2012 at 1:13

    Ciorbele reîncălzite nu prea merg. Astfel de asocieri, cu astfel de indivizi sunt uşor de combătut în campanie de către adversari. MRU îşi dă cu tesla-n ouă făcând achiziţii din gama politicienilor compromişi.

  • Reply
    Adelin
    8 septembrie 2012 at 13:35

    Cred că răspunsu’ la dilema de mai sus e simplu: ăia n-or să fie scoşi în faţă. Şi oricum electoratu’, în marea lui majoritate, are memoria foarte scurtă.
    Cât despre MRU, încep să cred că pe el l-aş vota, doar pentru că are dracului un strop de minte. Ştie dracului să vorbească cum trebuie engleză şi, mai ales, l-a făcut praf pe Gâdea la el în emisiune.

  • Reply
    ivanG
    11 septembrie 2012 at 18:05

    La ce mixtum compositum se anunta la aceasta sora a lu’ stanga, mai trebuia cooptat un personaj si puteau schimba numele partidului in „Forta Ciuvica”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *