Majoritatea USL, între vigilența ARD și evaluarea OSCE

La ora 10.00, USL avea în sondaje (alea credibile, nu triumfalistele felixiste) 54%. La 14.00, scăzuse la 51%. În aceleași sondaje, ARD avea 17% la 10.00 și 18% la 14.00.
În mod evident, ARD nu poate spera la mai mult de 20%.
Dar USL? Va scădea sub 50%? Cînd se vor număra voturile, se va vedea că nu. În patru ore, operațiunea deja va începe. În mai puține ore, cine va avea de făcut drumuri cu urna mobilă le va face. Multe drumuri. Iar pe final de zi de vot, în secții de țară, înzăpezite, zeci, sute, mii de buletine vor intra penal în urne. Uneori, cu acceptul tuturor celor, de la orice partid, din secțiile de vot (cum se întîmplă de fiecare dată la alegerile din România, să ne înțelegem).
Așa că, de mîine încolo, lupta se va da între, pe de o parte, ce va obține USL din 50 și ceva % din vot la redistribuire și, pe de altă parte, ce va putea ARD să probeze ca fiind fraudă. Dacă ARD va avea probe că majoritatea USL s-a realizat prin furt, USL va avea o problemă de legitimitate în a cere să fie numit premierul Ponta. Dacă ARD (sau parchetele, de ce nu?) nu va proba furtul, atunci acesta nu există și USL va fi cîștigat legitim majoritatea parlamentară. Deci, cel mai probabil, și premierul.
Cît despre PPDD, cum am mai zis, va avea între 50 și 70 de mandate în parlament, adică va fi pe la un 10% (după redistribuire).
Mai rămîne să vedem ce vor spune mîine observatorii OSCE. Dacă aceștia vor fi observat fraude la vot, cererea USL de a avea premier se va complica.

You May also Like...

Cine i-a dat lui Năstase 760.000 de euro cu împrumut?
14 mai 2013
Brînză, Udrea, Andreescu, gagicile, plozii și RAAPPS-ul
17 noiembrie 2010
România. Sau de ce nu există țară pentru proști
15 iulie 2012
7 Comments
  • Reply
    Alexandra
    9 decembrie 2012 at 17:30

    vezi ca nu a intrat kink-ul, eu intru prin kmkz si acolo e postarea veche!
    un fel de loterie cu piesele potrivite cu mana, in care doar nu poti sti de pe acum cumcum arata imaginea intrega 🙁

  • Reply
    Alexandra
    9 decembrie 2012 at 17:31

    🙂 cum arata imaginea intreaga

  • Reply
    Barbu Mateescu
    9 decembrie 2012 at 18:00

    La ora 10: 54+17 = 71. Cine are 29%? PPDD + UDMR + PRM + … ??
    La ora 14: 51+ 18 = 69. Cine are 31%? PPDD + UDMR + PRM +.. ??
    Conform acestor cifre, PPDD depaşeşte ARD, PRM intră în parlament sau UDMR ia 10%.

  • Reply
    Basencu
    9 decembrie 2012 at 19:13

    Foarte inteligent.
    Usl va lua 70 % din mandate.
    Dementul a iesit de 7 ori pe post.
    De 7 ori a facut campanie ptr ard neconstitutional.
    A mancat 7% din procentul ard.
    Sunt 7 motive de suspendare.
    El nu si va da demisia ptr ingroparea democratie ptr ca traieste ca un nabab.
    Vineri ora 16.00 declaratii bucuresti. Elicopter plecat munte. Dansuri, tarantele, somn, declaratii dupa bautura, elicopter, bucuresti.
    Nivel nabab arab in dubai sau monaco.
    Acum logan cotroceni.
    Sa si de a demisia si eu votez orice ard ist sanatos la cap.

  • Reply
    Paul
    10 decembrie 2012 at 1:30

    Imi povestea un prieten cum, cu ani buni in urma, calatorind prin Spania, a intrat pe sens invers pe o autostrada, fara sa-si dea seama, printr-un nod rutier d-ala, de ni se pare noua SF chiar si acum. A bagat repede masina pe banda de siguranta si, dupa socul groazei, a urmat o apasatoare si indelungata senzatie de jena: „bai, de ce mare prost mai sunt!!!”
    Ceva asemanator am experimentat eu azi, urmarind la TV halucinanta gafa a lui Blaga, atunci cand si-a inceput discursul spunand ca „ARD a dus o campanie de mistificare, de manipulare, ieşită din comun”. Langa el, auzind ceea ce spune, Mihail Neamtu avea o moaca de parca ar fi vazut un TIR scapat de sub control, venind direct spre el. Am inchis televizorul. Noapte buna…
    Asa ca vigilenta ARD, ca si campania ARD, este o gluma trista. Observatorii OSCE vor mentiona nereguli, intr-un limbaj neutru, incapabil de a-l deranja cumva pe golanul Ponta, dar care va fi luat in seama si in calcul la Brussel, pentru viitor. Ca asa procedeaza astia, civilizatii… Nu mai folosesc ciomagul, ca noi. L-au inlocuit, de cateva secole, cu creditul.
    Circuland pe sens invers, de azi incolo, suntem noi toti. Cativa isi dau seama de asta, cu groaza, si isi cauta banda de siguranta, macar pentru ei. Dar cei mai multi habar n-au. Prostii nu-si dau seama ca-s prosti, prostii intotdeauna se cred geniali. Bai cretinilor, n-ati intrat pe un drum national!!! Sunteti pe o autostrada si circulati pe banda de viteza!!! Dar in sens invers!!!!

    • Reply
      Alexandra
      10 decembrie 2012 at 12:38

      🙂 🙁

  • Reply
    Paul
    10 decembrie 2012 at 18:30

    Isi mai aminteste cineva de creatura asta stupida si penibila?
    Stire Hotnews:.
    „Invatatoarea Cristiana Anghel de la Caracal, care a stat 70 de zile in greva foamei, a obtinut un mandat de senator in colegiul 1 din Dolj, unde a candidat din partea USL si a strans 56,82% din voturi.”
    Da’ ala cu steagu’, ala cu steagu’ de la manifestatii, psiho-pupu ala, care se catara pe statui, ala ce colegiu a castigat?
    Zambiti va rog!
    Eu dau o fuga pana la Ambasada Austriei, pana nu incepe ninsoarea zdravana in Bucuresti, sa vad daca au afisat deja actele necesare pentru obtinerea vizei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *