Stroe, ministrul de Interne, l-a "turnat" pe Ponta: premierul a deturnat audierile de la "Bolintineanu"

Traducerea cea mai exactă a intervenției lui Ponta în ancheta penală de la liceul „Dimitrie Bolintineanu” din București a oferit-o ministrul de Interne, Radu Stroe. Într-o intervenție telefonică, Stroe a spus un lucru uluitor: „Mandatele de aducere pentru elevii de la „Bolintineanu” au existat, dar nu au fost puse în aplicare” (sursa). Cum ar veni, procurorii s-au răzgîndit: au emis mandate de aducere pentru elevi, au trimis polițiștii să le pună în aplicare, dar apoi, conform lui Stroe, le-au cerut acelorași polițiști să nu mai pună în aplicare mandatele.
Ce i-a făcut pe procurori să se răzgîndească?

Declarația publică a lui Victor Ponta, care s-a arătat scandalizat de intervenția polițiștilor și a tunat că-l va suna pe ministrul Justiției care, la rîndul lui, să sune la procurorul general să rezolve problema. Așa se explică, extrem de simplu, „răzgîndeala” procurorilor.
Tare aș vrea să știu ce procuror le-a spus polițiștilor să nu pună mandatele de aducere în aplicare, cum a făcut-o, de cine a fost sunat să facă asta, dacă polițiștii au primit indicații inclusiv de la șefii lor, după ce au primit ordine de sus, de la Interne, poate chiar de la Stroe, „sensibilizat” chiar de Ponta.
Practic, avem un lanț de complicități toxice de la vîrful Guvernului pînă la ultimul polițist, trecînd prin miniștri și procurori. Care lanț toxic și, mai ales, ilegal înseamnă un singur lucru: imixtiune a politicului în Justiției. Nu a politicului în general, ci a politicienilor USL în frunte cu Victor Ponta.

You May also Like...

Comunicat
8 martie 2010
La mulți ani, Năstase & Brădișteanu!
2 ianuarie 2014
Țara USL: un român din opt poate decide la referendum pentru ceilalți șapte
5 decembrie 2013
15 Comments
  • Reply
    Florin
    6 iulie 2013 at 15:59

    darea de spaga este o fapta penala. luarea de spaga este o fapta penala. la liceul acela s-a dat (de catre elevi sau parintii acestora) si s-a luat spaga. pe cei care au luat spaga i-au suit in duba si i-au dus la audieri. ponta a zis despre ei, in ultima sedinta de guvern, ca trebuie sa mearga la inchisoare (sunt cuvintele lui. pe cei care au dat spaga ii apara de raspunderea in fata legii. asta-i tara, asta-i popru’, asta-i premierul, asta-i viata. sa-mi bag pula-n viata asta.

  • Reply
    Nicolae
    6 iulie 2013 at 18:30

    Ei, a fost o neînţelegere. O fi încurcat bacalaureatul cu doctoratul. Era normal să apară răzgîndeala fiind vorba de doctorat.

  • Reply
    AntiGelu
    6 iulie 2013 at 22:39

    Eu nu inteleg un lucru: este general acceptat ca la „Bac” se fraudeaza. In masa, la scara nationala.
    De ce se continua cu acest sistem de evaluare, ineficient si usor de fraudat/greu de controlat?
    Sa fie oare din cauza ca promovabilitati de ordinul 15-20% arata nivelul invatamintului si a tineretului din ziua de azi?
    Obsesia asta cu „Bac”-ul nu este oare o recunoastere implicita ca notele primite in liceu sint abureli si demne de domeniul SF_ului? Aiurelile denumite „calificative” nu au fost introduse oare tocmai pt a oferi o posibilitate de mascare a nivelului scazut din invatamin?
    Optiuni? Introducerea notelor „reale” la liceu, eliminarea „Bac”-ului si acordarea automata a unei diplome „de absolvire a liceului” la terminarea lui.
    Cine vrea facultate, sa ia un test computerizat si standard la nivel national (gen SAT).
    Iar admiterea la facultate sa nu se mai faca in masa, pe baza de liste, ci pe baza de „pachet de admitere”: cover letter, eseu, notele de la liceu si SAT, CV, etc.
    Dar…atita vreme cat avem o „industrie de studiu” care produce „studenti” si „absolventi”/”doctori” in totul si nimic, nu vom ajunge niciunde.
    Doar la fundul sacului.

    • Reply
      Nicolae
      7 iulie 2013 at 7:14

      În România actuală singura rezolvare pentru învăţământ este privatizarea totală. plecând de la scopul învăţării. Ce rost are şcoala? Individul ajuns la maturitate trebuie să: poată comunica, poată exista fizic şi intelectual de pe urma muncii sale, etc.
      Economia reală, administraţia, poliţia, magistratura,…. trebuie să CUMPERE indivizii şcoliţi din universităţi, şcoli de maiştri, profesionale, etc., ca şi şcoli finale, iar pentru asta vor urmări evoluţia elevilor sau studenţilor, vor pune ochiul pe cei potriviţi misiunii lor, şi vor finanţa ( vor cumpăra absolvenţi) procesul de educaţie a acestora cu banii din vinderea absolvenţilor lor finali. Îşi va mai permite vreo SC Şcoala SRL să nu poată vinde? Chiar şi pentru cei mai slabi elevi vor găsi soluţii de finalizare. Vor exista şcoli mai
      Asta în mare, aşa, fără amănunte.

  • Reply
    AntiGelu
    6 iulie 2013 at 22:42

    Asimov si compania nu vor reusi in veci sa scrie un SF in care in Romania se vor da examene gen „take home, closed notes/books and limited time”, bazate pe „honor code” 🙂
    Pentru ca, chiar si pt un SF ar suna prea imposibil :))))))

  • Reply
    Nicolae
    7 iulie 2013 at 12:43

    La universităţi banii mai pot veni şi din cercetarea pentru economia aia reală. Şi cercetarea aia cu cine s-o facă? Cu, studenţii educaţi pe muncă şi carte şi inteligenţi. Cumpăraţi de la liceele care şi-au făcut treaba, care liceu i-a cumpărat de la scoala generală care şi-a făcut treaba. Aici e baza educaţiei. Aici trebuie bani din greu.

  • Reply
    Basencu
    7 iulie 2013 at 14:24

    Barosane,
    Parchetul lucreaza un dosar penal si pentru diferite acte procedurale sau procesuale apeleaza la politia judiciara pentru actele de urmarire penala si la jandarmi,politia locala, politia de ordine publica pentru cele de procedura.
    Pentru politisti este lege.
    De regula daca nu pun in aplicare mandatul raspund precuniar, dar f rar ca justifica fapta in fel si chip .
    Primo cretino- procurorul de caz – pe care o parte a presei ii considera niste sfinti. Nu va doresc sa i verificati cat sunt de destepti intro cauza in care sa fiti minim invinuit.
    Daca nu vor avea un organism al lor , serios care sa i monitorizeze, in conditiile mediatizarii si proslavirii lor vom naste monstrii.
    Primo cretino – bugetaro- venea week end ul trebuia rezolvat totul repede vineri.
    A trecut peste citarea la domiciliu. Direct mandat, ca era ceva extraordinar, necunoscut pana in ziua de azi.
    Politisto pune in aplicare, ca e obligat, plus presiune opinia publica(in toate cauzele presiune televiziuni de stiri, care sunt si ele ca si parchetul si instanta populate numai de dumnezei, stadiul de sfinti fiind depasit. Daca ai nesansa sa afle vreo televiziune de fapta ta iti ei mandat de 29 de zile in proportie de 99%). Egal presa influenteaza justitia direct, politicienii de ce nu ar faceo?
    Purtatorul de cuvant al politiei care nu lucreaza in brazda, bate campii ca mandatele au fost emise de tribunal, desi dosarul nu era trimis in instanta. De trimis in brazda cativa ani, apoi purtator de cuvant si nu invers.
    Nu vad vina lui Ponta. Nu are atributii si procurorul nu are legaturi cu premierul.. Pa-i ori esti magistrat, ori nu mai esti. Ponta ca si basescu a punctat politic dandu i un spit in gura lui morar.
    Restul e prostie si dorinta de parvenire si marire.

    • Reply
      flo
      7 iulie 2013 at 20:27

      True…have a bud.

  • Reply
    ROBERT HORVATH SUA
    8 iulie 2013 at 3:49

    MAI MULT DECAT SENZATIONAL : VICTOR PONTA LA ARESTAT PE ILIE CEAUSESCU SI A PUS MANA
    PE CODUL SECRET AL CONTURILOR !
    Acum cateva minute am inchis telefonul. Am vrut sa verific o afirmatie facuta de Mihai Pacepa ……..
    in cursul unui interviu acordat acum cateva saptamani sotului meu ….ziaristul american Robert Horvath
    PACEPA :
    LA CONTUL PERSONAL NUMIT TA-89 AVEAU ACCES NUMAI CEAUSESTII
    ……CEAUSESCU, SI CEI DOI FRATI ION CEAUSESCU SI MARIN CEAUSESCU.
    CINE LA „SINUCIS ” PE MARIN CEAUSESCU A PUS MANA PE CONTURI.
    IAR CINE LA ARESTAT PE ILIE CEAUSECU A DAT DE CODUL SECRET DE ACTIVARE !
    Să vedem cu ce se ocupa tânărul Victor Ponta în zilele de 20-22 decembrie 1989.
    Tanarul agent GRU joaca rolul vieții sale, care avea să-l ducă peste 20 de ani la conducerea Romaniei. Un rol jucat alături de un alt agent GRU (spionajul militar rusesc ) cu misiunea de a îndepărta de la putere pe Ceaușești. Aceasta actiune este documentat in amanuntime de un document declasificat al serviciului american.
    El apare in documentul serviciului olandez.
    Pe patul de moarte generalul Kostyal a povestit în cadrul unui interviu luat de jurnalistul Toma Roman . că în zilele Revoluției, a contribuit alaturi de Victor Ponta la arestarea lui Ilie Ceaușescu și a lui Nicolae Andruța Ceaușescu, ambii frați ai lui Nicolae Ceaușescu.
    ” L-am arestat tot eu pe Nicolae Andruța Ceaușescu, la Băneasa, după care m-am dus să coordonez Coman­da­mentul Apărării Antiaeriene a Terito­riului. Să vă zic ceva interesant. Luasem cu mine-n mașină spre CAAT și doi colegi tineri.. Unul dintre ei era Victor Ponta.’
    După studiile la Academia Superioară Militară din Moscova (1956-1958), Kostyal avea să devină general al Armatei Române iar în anii 80 a făcut parte din grupul care plănuia debarcarea lui Ceaușescu, alături de generalul Nicolae Militaru. Kostyal nu s-a jenat să vorbească despre cum ținea legătura cu rușii prin intermediul Ambasadei de la București iar soția sa rusoaică îi mijlocea întâlnirile acolo. Kostyal mai spune, …… că în grupul respectiv s-au mai aflat și Ion Iliescu și Virgil Măgureanu…..si un grup de tineri
    conspiratori ……..
    VA CONTINUA
    http://devanewyork.blogspot.com/
    https://vimeo.com/68411388
    Kiyoko Horvath
    Corespondenta speciala
    Nipon Press

    • Reply
      Basencu
      8 iulie 2013 at 17:30

      Roberte,
      Ponta avea in 1989 doar 17 ani .
      Putea sa faca arestari doar la hotii si vardistii.
      Are bubele lui dar din astea mai taie din ele.

  • Reply
    MadameDuRecamier
    8 iulie 2013 at 8:29

    Procurorul de caz si-o fi adus aminte de spusele procurorului Panait, muribund pe caldarim: „Ciinele de Ponta mi-a facut-o!” si de-aia s-a executat in secunda doi.

  • Reply
    mary niculescu
    8 iulie 2013 at 15:21

    V-am trimis un comentariu care a ajuns (sper ) in folderul ALTELE .As dori mult sa-l cititi . E o sugestie pentru intregul post B1 . Poate reusiti o emisiune la o ora de mai mare audienta . Multumesc .

  • Reply
    mary niculescu
    8 iulie 2013 at 15:36

    puneti secvente cu greva foamei a”cinstitei” invatatoare (azi „profesoara” pe toate posturile) ajunsa in parlament prin votul elevilor ei bine pregatiti de „excelenta”sa .

  • Reply
    mary niculescu
    8 iulie 2013 at 15:43

    Oare rezultatele la BAC cu care se lauda Ponta se datoreaza reformei lui Funeriu ? Doar elevilor nu le-o fi „crescut ” pregatirea de la puci si pana azi ?! E de ras daca n-ar fi de plans ! Cu asa scoala de unde conducatori cu creier ? Le-a fost sistematic distrus de eminentele cenusii care i-a „educat”.

  • Reply
    Alexandra
    8 iulie 2013 at 19:53

    Li s-a facut mila de bietii copilasi 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *