Abureala Bacalaureat 2013: plagiatorul Ponta mimează cinstea cu ajutorul veșnicului repetent Vanghelie

Liviu Pop, fostul interimar al Educației, a declarat așa (pentru B1 TV, Butonul de panică, 2 iulie 2013): „SRI transmite (în fiecare an – n.r.) Ministerului Învățămîntului lista cu școlile în care se dă și se ia mită” (sursa – de la minutul 25). Pentru 2012, a mai spus Pop, SRI a atras atenția că erau peste o sută de școli (din toată țara) în care se pregăteau fraude cu dare & luare de mită. Nu avem nici un motiv să credem că, în 2013, numărul școlilor cu risc de șpagă a scăzut drastic. Chiar și dacă ar fi scăzut, numărul școlilor cu risc de corupție tot ar fi rămas la cîteva zeci, cel puțin.
Așadar, cazul de mită din sectorul 5 de la liceul „D. Bolintineanu” este doar unul din măcar cîteva zeci de școli, dacă nu peste o sută.

De ce, atunci, nu vedem o acțiune concertată a Poliției, Parchetului și SRI-ului decît la „Bolintineanu”? Pentru că potențialul de subiect cu impact național al poveștii este imens? Pentru că legăturile colectorului de șpagă, profesorul de religie Leonard Petre care e și consilier local PSD la sectorul 5, cu Vanghelie asigură o mediatizare excesivă? Pentru că, la umbra acestui scandal, se dosesc alte cîteva zeci, dacă nu sute, de alte cazuri în care elevii plătesc liniștiți ca să aibă un Bac lejer, cu subiecte ușurele?
Pînă la urmă, Marian Vanghelie nu va pierde nimic din acest scandal. Cu siguranță, nici măcar un leuț din șpaga de la „Bolintineanu” nu a ajuns la primarul care este. Cu siguranță, Vanghelie nu va fi incriminat în dosar. Așadar, tot ce pierde Vanghelie e puțină imagine. Pe care, însă, nu a avut-o niciodată, așa că, practic, nu pierde nimic.
Ponta, în schimb, cîștigă enorm: este, iată, atît de integru încît chiar un membru PSD important, cum e Vanghelie, e tîrît în noroi în scandalul șpăgii la Bac.
Aiurea, totul e o abureală manipulatorie, după următoarea logică: da, o fi instalat Funeriu camere de luat vederi în sălile de examen ca să nu se mai fure, dar Ponta a trimis oameni la pîrnaie ca să asigure onestitatea Bacalaureatului!
Așa vrea plagiatorul Ponta să cîștige puncte electorale în 2013 de la familiile elevilor.
P.S. Evident, promovabilitatea la Bacalaureat în 2013 va fi cu mult mai mare decît în mandatul monitorizat video al lui Funeriu.

You May also Like...

Apel către wikileakele
28 martie 2011
Victor Ponta, cel mai ratat om politic de după '89
19 iulie 2012
Dați, bă, averile înapoi la popor!
2 iunie 2010
5 Comments
  • Reply
    Basencu
    4 iulie 2013 at 14:36

    Barosane,
    Poate sri ul merge si in spitale unde pentru o proteza de sold am lasat 80 de milioane.
    Si era spital de stat.
    Ca mine minim 10 pe zi ca sunt taxe fixe, fara negociere. Intrun an numai personalul din spaga poate deschide lejer 4-5 sali de operatii particulare. Am fost socat ca un doctor cand i-am zis ca o zi la parnaie nu poate fi compensata de ceva, ca nu realizeaza ca era in afara legi, ca pe mine nu ma informeaza, ma manipuleaza pentru a lua cota parte de la producatorul de proteze sau medicamente. M-ia explicat cu tupeu ca el e de acord sa renunte la salariu dar sa ia toata spaga. Si lui i se par castigurile actuale fabuloase.
    Plus faptul ca din zece chirurgi, nici unul nu este sub 40-45 de ani.In rest stagiari de 20 de ani care n 2-3 ani sunt invitati sa plece. Nu au interes sa creasca pe cineva.
    Barosane, crezi ca da cineva vreo para pe mine ca am facut facultatea de drept la stat si altul la o particulara in fundu curtii. Cat despre nivelul spagii e derizoriu.
    Pa timpul lu ceasca parca fotbalistii faceau bolintineanu recunoscut si atunci era extrem de exigent.

    • Reply
      tara de prosti ®
      4 iulie 2013 at 18:54

      ….si zici ca ai facut dreptul la stat?
      t-ia fost greu?

    • Reply
      flo
      5 iulie 2013 at 7:33

      O proteza pentru limba romana ai intrebat cat ar face?

  • Reply
    Comment
    5 iulie 2013 at 21:24

    „Pe surse”: supraveghetorii de la examen au fost obligaţi să semneze un angajament că NU vor dezvălui aspecte din desfăşurarea examenului. De asemenea, elevilor nu li s-a mai permis să păstreze foile cu subiectele primite.

  • Reply
    maria
    5 iulie 2013 at 21:45

    Daca s/ar dori un bac,,pe bune,,ar putea fi realizat.Iata cum<inspectorii si toti politrucii care acupa functii sa inceteze cu presiunile asupra profesorilor corectori,iar universitatile sa nu mai ia in considerare media.Daca simpla introducere a camerelor de luat vederi a redus in mod drastic frauda, de ce nu am continua cu aceste masuri care ,pe termen scurt ar schimba radical lucrurile.Majoritatea profesorilor ar fi mult mai linistiti si corecti daca ar fi lasati in pace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *