Cum l-am descoperit pe Titus Leonida, unul din cei mai sadici torționari ai "reeducării" de la Pitești

Cazul Vișinescu, descris ieri de Gândul, e multiplicat peste România ca o rețea muribundă. Acum opt ani, în Iași, l-am găsit pe unul din torționarii cei mai sadici de la Pitești, Titus Leonida, despre care se credea că murise. Era gîrbovit și, spre deosebire de Vișinescu, nu dădea cu pumnul, ci implora. Implora să nu-i fie publicată povestea. Argumentele lui: „Ce sa spun? Nu spun nimic, atat timp cat Brucan apare la televizor si da lectii! Asa erau vremurile, asa era atunci. Daca traiam la Berlin, eram cu Hitler, si daca traiam in Rusia eram cu Stalin!” (sursa).
Priviți-l, mai jos, cum imploră.
12752
Și apoi imaginați-vă cum era el implorat la Pitești. Despre metodele de „reeducare” ale lui Titus Leonida, găsiți mai multe aici.
P.S. Nu știu dacă azi, după opt ani, Titus Leonida mai trăiește. Dacă da, poate că îl vede la tv pe Vișinescu.

You May also Like...

Mulțumesc, Victor P.! Multe muy bien, Victor A.!
3 mai 2012
Aliații ruși ai lui Dan Diaconescu, "clienți" mai vechi ai lui SOV
27 septembrie 2012
Peruca roșie versus părul de pe piept
3 aprilie 2011
20 Comments
  • Reply
    vali
    31 iulie 2013 at 10:06

    Visinescu si Leonida sunt niste lasi de mare clasa, nu pot sa imi imaginez decat ca ar trebui sa fii demn si sa iti asumi intr-un fel sal altul bestialitatea, sadismul si lipsa de unamitate de care ai dat dovada in tinerete.
    Imi pare rau ca se mediatizeaza astfel de cazuri dupa atat timp si imi pare bine ca se intampla totusi.
    Cred cu tarie ca daca nu am fi trait atat de mult timp sub Iliescu si sub PSD cu toata influenta lui am fi vazut si pedepse. Pacat.

  • Reply
    Doru Dascalu
    31 iulie 2013 at 14:57

    Este la mintea cocoșului că niciodată nici un sistem social nu va pedepsi torționarii al nici unui sistem trecut. Pentru că dacă ar fi așa, cei ce încalecă un popor nu ar mai avea câini de serviciu. Comuniștii nu au condamnat torționarii din capitalism pentru că pe unii i-au folosit chiar ei și în al doilea rând nu au vrut să dea un semnal negativ doritorilor cu instincte animalice, de a se pune în slujba lor. Noul sistem neocapitalist din țara noastră nu a condamnat torționarii pe aceleași motive expuse mai sus. Sper că s-a înțeles cum funcționează orice sistem social bazat pe exploatarea celor slabi. Trebuie să ai câini de serviciu. Cine a văzut filmul Ferma Animalelor cunoaște acest fapt. Pentru că dacă un singur fost milițian de până în 1989 care a ”mușcat” din cetățeni la ordinele partidului, era băgat 20 de ani la pârnaie, și se mediatiza asta, păi la ora actuala pula mascați la noul regim. Mai aveau guvernanții golanii ăștia care fug de muncă, că nu se pricep decât la sapă, și se pun în slujba celui care plătește să bată un semen de al lui?! Nici gând. În democrație, tu cetățean, stăpânul de jure al comunității, dacă îi dai palmă unuia riști să fi condamnat penal. Dar dacă un mascat plătit de cei care de facto sunt stăpânii comunității îți rupe oasele, el nu este tras la răspundere. Până și bătaia s-a privatizat în capitalismul ăsta de căcat. Ai ”firmă” privată sau bugetară(sic), poți rupe cu bătaia pe oricine vrea mușchiul tău. Acești golani de la putere, știu că orice regim democratic de căcat, va avea nevoie de golani pentru bătaia celorlalți. Mie scârbă de umanitate, de români în special, mie scârbă de această planetă cu animale în două picioare.

    • Reply
      abhora ratio
      31 iulie 2013 at 23:07

      Consider ca gresesti facand aceasta afirmatie !! Uita-te mai bine la cum au persecutat comunistii pe toti oamenii din timpul regalitatii. Uita-te in Rusia cum au fost decimati toti taristii. Uita-te in Germania, dupa al 2-lea razboi mondial, cum au fost omorati (conducerea) si inchisi tortionarii (aia care au putut fi prinsi !!!). Cei care conduceau puscariile sau lagarele nu erau caini de rand ! Caini de rand (sau de serviciu) au fost toti turnatorii – toate babele si toti mosii si toti inconstientii care spuneau vrute si nevrute despre vecinii si neamurile lor ! Pe aia nu poti decat sa ii consideri oameni slabi si sa te gandesti ca datorita lor (fiind majoritari) ne meritam soarta ca popor ! Dar in nici un caz nu exista scuze pentru felul in care Romania ca stat a ignorat complet realizarea dreptatii (chiar si partial) !
      Iar pentru asta putem sa ii multumim tovarasului Iliescu care a tinut sub aripa lui protectoare toate jigodiile si toti viermii care ne-au nenorocit ca popor ! Ala nici cruce nu merita pe mormant !!

  • Reply
    Horia Puscuta
    31 iulie 2013 at 19:24

    nu ar fi trebuit prinsi si bagati in puscarie pe viata ?

    • Reply
      faceroll
      1 august 2013 at 10:05

      Sunt deja in puscarie, pentru eternitate.

  • Reply
    pensionara
    1 august 2013 at 1:57

    Este greu sa pedepsesti niste oameni la varsta lor. Dar macar nu-i mai lasati sa ne sfideze cu pensiile lor uriase castigate facand crime si atrocitati pe noi cei care am MUNCIT ca sa mentinem tara asta pe picioare si care avem niste pensii mizerabile. Ei, tortionarii, au dus-o foarte bine si in timpul comunismului si acum. Statul plateste f. bine pe tortionari si nu pe cei care muncesc. Unde-i principiul contributivitatii ? Deci nu s-a schimbat nimic.

  • Reply
    » Românii studiază în habitatul său natural torționarul senil și bătrân
    1 august 2013 at 10:05

    […] încă doritori să te bată, cum este Vișinescu, alții speriați ca de bombe. Spre exemplu, și Prisacariu și-a adus aminte că a întâlnit un torționar în urmă cu 8 ani. Se întâmpla la Iași, […]

  • Reply
    bullet dodger
    1 august 2013 at 10:28

    da’ chiar asa, as dori sa publicati adresa completa a acestui tortionar, „bloc pitit undeva in Ciurchi” nu e suficient…

    • Reply
      Dragos
      1 august 2013 at 20:12

      Ion Brezoianu 53

      • Reply
        bullet dodger
        2 august 2013 at 21:37

        fara false piste, va rog. nu exista strada brezoianu in iasi.
        inca o data nene prisacariu, care e adresa completa a tortionarului ce s-a aciuat in iasi? strada ciurchi nr. ? bl. ? etaj ? ap. ?
        aud???

        • Reply
          prisacariu
          2 august 2013 at 23:51

          ciurchi 105

          • bullet dodger
            3 august 2013 at 21:35

            multumesc, notat.

          • Yuri
            29 decembrie 2014 at 14:28

            Atunci au avut toti tineretea distrusa de catre o tara care a stat acasa cu degetul in c#r de frica sau neghiobie. Asa ca toata generatia rusinii nu sau dus sa-i elibereze. Puteti sa-l pupati in cur ca are vreo 86 de ani si traieste in USA de foarte multi ani. Iar cea mai buna chestie e ca are si pensie de fost detinut politic peste pemsia normala. Asa ca muistii sunteti voi…care o sugeti lui Iliescu, PSD, rusi, jidani, etc

  • Reply
    sed lex
    2 august 2013 at 6:35

    D-le Prisăcariu,
    Într-o ţară în care nimeni nu plăteşte pentru furt, crimă, şantaj, într-o ţară în care aranjamentele în justiţie sunt de bon-ton, într-o ţară în careminciuna este politică naţională, nimic nu ne mai miră. Ioan Raţiu, era luat pe sus din Parlamentul României de către Miron Cosma, iar acesta, răspunde acum de verificarea respectării drepturilor deţinuţilor în penitemciarele României! Cam ăsta este nivelul de dreptate, al justiţiei române! Totul este doar declarativ în ţara asta. Declarîm că am condamnat comunismul. Declarăm că suntem un stat de drept. Declarăm că suntem oameni!

  • Reply
    Johannis
    2 august 2013 at 15:11

    Măcar dacă acești torționari și-ar cere iertare, să spună: „îmi pare rău, iertați-mă, nu știam să fac altceva și trebuia să trăiesc și eu făcând ce știam mai bine la vremea aia.Da, torturând și lovind oameni, am ascultat de ordinele date de sus și câteodată am făcut și exces de zel!”
    Dar nu…ei apar după atâta vreme și spun că nu regretă nimic din ce-au făcut în acea perioadă.
    Unui om lipsit de morală e cam greu să-i mai ceri să arate că regretă ceva. În cel mai rău caz acum regretă timpurile când erau tineri și în formă, ce ne-ar mai arăta ei cum se practicau loviturile de baston la tălpi și rinichi.

  • Reply
    dan
    5 august 2013 at 12:20

    În China ar fi fost executat ..Zilele trecute un fost ministru libanez a fost condamnat la moarte pentru violență împotriva unor manifestații…Nu spune nimeni că trebuie să cădem în această extremă,dar…nici așa ca la noi : nu i se face nimic și mai ia și o pensie grasă de la stat !!

  • Reply
    ion adrian
    5 august 2013 at 17:12

    Nu sunt in topic dar fiind cea mai recenta postare , ref la daunele posibile a se plati de sta adica de noi daca Ponta compromite privatizarea:
    Poate aveti opinie despre ce spun:
    Sa presupunem ca se aranjeaza urmatorul smen dintre un guvern care isi asuma o privatizare valoroasa si un complice un patron care pretinde ca vrea sa cumpere ce vinde guvernul .
    In cazul in care acesta castiga licitatia si procesul nu se finalizeaza din vina guvernului statul plateste daune . Statul suntem noi. Dar banii nostrii se duc la „pagubit” care-i imparte bine mersi cu cei din guvern care au manipulat si organizat aceasta excrocherie. Nu se poate dovedi nimic si deci ministrii borfasi iau banii, patronul borfas de asemenea si prostul, adica noi, dam banul
    E o ipoteza posibila chiar daca improbabila sau cine stie poate probabila?

  • Reply
    Basencu
    6 august 2013 at 18:37

    Barosane,
    Vad ca faci si lucruri bune.
    Daca l mai intalnesti pe nenea torty, intreaba l cat i a majorat pensia recalcularea lui basescu.
    Daca e mai putin de 1500 lei iti dau eu o sticla de vin la bolta rece by bucuresti
    Daca e mai mult o dai tu.

  • Reply
    Basencu
    31 august 2013 at 20:26

    Barosane
    Un basist nervos, cere guvernului, la rtv, reducerea pensiilor tortionarilor.
    Micutul idiot ar trebui sa stie ca pana la recalcularea pensiilor militarilor de catre Chioru, exista o posibilitate, ca erau pensii de serviciu.
    Dupa recalculare, nu se mai poate tata ca e pensie pe contributie, nu speciala.
    Basescu le-a acordat imunitate financiara forever.
    Doar judecatori, procurori si in mod abuziv personalul asimilat acestora (nepoti, neveste de sefi din servicii, partide) care sunt ultima categorie beneficiara de pensie de serviciu si care vor fi afectati in cazul in care vor fi condamnati pentru coruptie.
    Chioru e un tip dur cu securistii si comunistii.
    Iubeste l

  • Reply
    Românii studiază în habitatul său natural torționarul senil și bătrân | Moftul
    16 noiembrie 2013 at 9:53

    […] încă doritori să te bată, cum este Vișinescu, alții speriați ca de bombe. Spre exemplu, și Prisacariu și-a adus aminte că a întâlnit un torționar în urmă cu 8 ani. Se întâmpla la Iași, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *