Ponta trebuie să plece

Faptele:
1. Roșia Montană: premierul României, Victor Ponta, propune, deci e de acord, proiectul de lege prin care exploatarea aurului să primească, practic, derogări de la lege (adică să se treacă peste condiția obligatorie a îndeplinirii condițiilor de protecție a mediului), dar deputatul Victor Ponta este împotriva proiectului de lege.
2. DNA: premierul Victor Ponta își arogă poziția de șef direct al procurorului general atunci cînd afirmă „De ce trebuie să-i ţinem pe toţi băsiştii care au făcut dosare politice?” (sursa).
3. Insolvența: noul Cod al insolvenței, adoptat pe șest prin ordonanță de urgență, prevede ca televiziunile aflate în insolvență să piardă licența de emisie, deși nici o companie în insolvență din alt domeniu de activitate nu-și pierde dreptul de a funcționa.
Consecințele:

1. premierul Ponta cere abolirea statului de drept atunci cînd cere încălcarea legilor existente printr-o nouă lege, derogatorie; premierul Ponta nu-și asumă actul de guvernare (cere rezolvarea unei probleme a Executivului de către Legislativ); politicianul Ponta se dovedește schizoid atunci cînd, ca premier, încalcă o promisiune din campanie, dar ca deputat pare că-și respectă aceeași promisiune;
2. premierul Ponta, capul puterii executive, încalcă flagrant principiul separației puterilor în stat, manipulînd cu mînă forte procurorul general, parte a puterii judecătorești;
3. premierul Ponta încalcă principiul nediscriminării, introducînd într-o lege, prin ordonanță de urgență (care lasă, iar, puterea legislativă pe dinafară), un articol care nu numai că tratează diferit companiile care dețin televiziuni, dar care și atacă frontal presa ca instituție esențială într-o democrație.
Pentru toate acestea, ar cam fi cazul ca premierul Victor Ponta să plece. Ideal ar fi să plece din politică. Dar sînt realist: să plece doar din scaunul de la Guvern. Pînă la urmă, în Parlament e loc de încă un bufon cu aere de Napoleon, cîtă vreme acolo a sălășluit, multă vreme, unul de teapa lui Vadim Tudor.

You May also Like...

Boc ia șefia PDL, apoi renunță la funcția de premier
15 martie 2011
Despre anticorupția inumană, pașa Voiculescu și boierul Năstase
2 februarie 2011
A crescut bugetul ANI. Curtea de Conturi trebuie să ia măsuri
12 noiembrie 2011
7 Comments
  • Reply
    dan
    7 octombrie 2013 at 12:47

    chiar credeti ca pontanel va renunta la functia de prim-ministru,eu nu cred ,sau cel putin nu va renunta pana la prezidentiale,chiar daca asta inseamna sa calce peste cadavre si sa isi rezolve 2 afaceri capitale:1.cfr marfa(aproape rezolvata). 2.rosia montana .Cu nesimtirea si tupeul care il caracterizeaza e in stare sa spuna orice pentru a ramane in functie si ar face orice concesie baronilor locali(principali sponsori ai psd) chiar daca asta inseamna sa ne scoata din UE

  • Reply
    judit gherghiteanu
    7 octombrie 2013 at 13:27

    ce sa ne legam de ponta, falsul doctor, cand oamenii nostri de stiinta (vezi seismologie) au acelas limbaj cetos, cand academia noastra s-a umplut de „oameni de stiinta” despre care nici google nu a auzit vreodata, fara lucrari,fara activitate ( poate doar de a vinde patrimoniul)deci ce folos daca pleaca ponta daca nu pleaca toata haita de nonvalori…

  • Reply
    Silviu
    7 octombrie 2013 at 14:00

    Buna,
    Sub ce paragraf din LEGE i se cere demisia lui Ponta de catre cei din strada?
    Eu vreau ca totul sa se desfasoare LEGAL:
    1. mineritul la rosia montana e neconstitutional si daca premierul a creat cva anticonstitutional sa fie judecat pe baza paragrafului A din LEGEA B
    2. daca presedintele a sezizat asta: intra in atributiile lui? daca da, unde sunt scrise? daca a intarziat nepermis de mult intro disputa din interes personal de a amplifica tensiunile intr-o coalitie cu care a semnat act de coabitare validat de lege, atunci sa fie judecat conform articolului c din LEGEA d
    3. ponta a dat indicatii justitiei? daca a facut ceva ILEGAL, sa fie judecat conform paragrafului e din LEGEA f
    4. premierul intervine pe economie specific pe o anumita ramura, discriminand-o? daca a incalcat LEGEA g sa fie judecat.
    5. promite ca va vota contra ca deputat? sa vedem votul la vedere. ah, dar legea ii permite sa voteze secret ceva total diferit de ceea ce spune la televizor. omul are posibilitatea de a pacali, si noi nu avem altceva decat sa-l credem pe cuvant fiinca asa zice LEGEA.
    Ei bine, cand legile vor fi clare si stiute de toti vom putea pocni cu ele foarte usor pe cei care incalca legea. pana atunci, legile nu exista, daca exista atunci sunt confuze si tin partea teparilor din politica. de ce? fiindca au fost creeate de teparii din politica si pe popor nu l-a interesat.
    aaa, dar poporul a votat ca prostul tepari crezandu-i pe cuvant si pe vorba buna? nu nene, orice stat occidental de drept are LEGI dupa care se judeca.
    daca poporul se simte tepuit ar fi recomandabil sa creeze el LEGI ce sa fie mijloace de exterminare a teparilor din politica.

    • Reply
      ion adrian
      7 octombrie 2013 at 17:40

      Strada cere ce vrea ea. E bine, e rau ce cere acum? Poate da , poate nu, dar nu este instanta si nici parlament si deci deocamdata este o solicitare si atat In ianuarie 2012 Boc a plecat. A facut bine? Poate da , poate nu.
      O bagi in seama sau nu. O respecti sau o constrangi? Patesti precum Ceausescu sau nu.
      🙂 🙂 🙂

    • Reply
      Paul
      8 octombrie 2013 at 9:43

      Cine sa-l acuze, draga? Procurorul general? 🙂

  • Reply
    Nicolae
    7 octombrie 2013 at 17:04

    PONTA NU TREBUIE SĂ PLECE ACUM.
    Plecarea plagiatorului acum, până nu se DOVEDESC PRIN REZULTATE CATASTROFALE măsurile pe care le-a luat, până ce cei 7,4 mil, sau 70% nu vor ajunge efectiv muritori de foame şi de frig, ca maidanezii, această ţară nu se va vindeca de prostie, de şmecherie şi hoţie. Este necesar flagrantul pentru Ponta şi ai lui, iar acest flagrant nu are scadenţa acum. Deci, răbdare.

  • Reply
    Paulensson
    7 octombrie 2013 at 22:12

    Da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *