Ponta, la fel ca Ceaușescu, izolează România de dragul propriei puteri

Să vă intre bine-n cap: Ponta nu va da înapoi și, într-un fel sau altul, va face astfel încît amnistierile și grațierile, dar și modificările Codului Penal în favoarea imunității parlamentarilor și aleșilor locali, să fie votate și să intre în vigoare.

De ce? Simplu: șantaj. Șantajul baronilor. Fără baroni, Ponta dispare în nici un an. Dispare și de la Guvern, și de la vîrful PSD. Nimeni nu-l mai susține. Iar baronii au probleme penale, au conflicte de interese, au averi nejustificate, au rețele de trafic de influență, au. Au România pe bucăți, e a lor. Și nimic nu mișcă fără baroni. Dacă i-a pierdut, Ponta va deveni, la fel ca Năstase, hăituit. Dar mult mai repede decît Năstase, mult mai ușor.
Victor Viorel Ponta are de ales: joacă pe mîna UE și USA & co sau pe mîna baronilor? Cale de mijloc nu există iar una o exclude pe cealaltă. Dacă va juca pe mîna „ambasadelor”, democratic, Ponta va pierde partidul și partidul îl va face pierdut pe el, cu putere cu tot. Dacă merge pe cartea baronilor, Ponta pierde orice brumă de sprijin extern, european dar și american, deci are toate șansele să transforme România într-un fel de Transnistrie la nivel diplomatic, dar și economic.
Ce va alege Victor Ponta? Mie îmi e clar: mai aproape sînt baronii decît ambasadorii.

You May also Like...

Blogul lui prisacariu, acum și pe facebook
7 august 2012
Judecătoarea Costiniu ar trebui să se recuze, dacă…
14 septembrie 2010
Secretara de ministru, absolventa de liceu industrial, membra AGA la stat
12 martie 2010
4 Comments
  • Reply
    doras
    17 decembrie 2013 at 10:27

    Ca de obicei, asa cum este el obisnuit, va alege calea cea mai usoara: sacrificarea intereselor Romaniei in favoarea spoliatorilor de tot felul ale acestei, mult prea jumulite, tari. Pentru Ponta si ai lui Tara, patriotism, popor nu-s decat niste cuvinte bune de fluturat atunci cand interesele antiromanilor ce-au pus mana pe noi, o cer.Ponta minte precum respira( am reusit sa-l urmaresc pret de 3 secunde ,la latrina 3, explicand cum sta treaba cu „imunitatea si gratierea”) Vorbarie goala, doar de dragul de-a-i mai zapaci si mai mult pe cei ce nu prea fac efortul de a judeca cu propria lor constiinta si creier. Nici un om de buna cuviinta si cu propria-i gandire, nu poate sa puna botul la aburelile lui pinochio de Dambovita. Daca va trece si aceasta lege, putem sa spunem ca ne-am intors de unde am plecat si mai mult decat atat.

  • Reply
    vali
    17 decembrie 2013 at 11:31

    Ponta a ales de mult. Din nefericire.

  • Reply
    ciufutozaurus
    17 decembrie 2013 at 18:31

    păi, dumneavoastră ce credeţi, doamnelor şi domnilor?! treaba e foarte simplă, de altfel.
    băieţii ăştia, începând cu voiculescu şi terminând cu cel mai modest baronaş local cu probleme pemale, au de ales între puşcărie şi interesul prostimii.
    haha 🙂
    mi-i şi imaginez, după decenii de spoliat fraierimea, după decenii de huzur, de viaţă luxoasă, de execese, de concedii senzaţionale, de amante şmechere, de maşini care costă cât două-trei case de om normal – deci, după toate astea, obţinute din furt din avutul public, de la fraieri, mi-i imaginez cumpănind încruntaţi: „hmmm…ce să acem noi?! să ne continuăm vieţile astea dulci, sau să renunţăm brusc la tot şi mergem la puşcărie, ca să învingă definitiv statul de drept şi aibă şi pulimea o şansă la ceva mai bine? grea, a naibii de grea alegere!”.
    pentru domnul Victoraş e destul de nasol, oricum. dacă întoarce definitiv curul mapamondului, o să-i fie foarte greu să se menţină în orice funcţie, cu finanţarea externă gâtuită. că nu-mi imaginez că o să stea la nesfârşit nicleul civilizat al lumii să-l facă la buzunare şi din vorbe nişte golani din marginea sălbatică a Europei.

  • Reply
    pensionara
    18 decembrie 2013 at 2:00

    Am trait s-o vad si p-asta. Grebla judeca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *