Victoria Nuland în NU-land-ul lui Victor Viorel

Cînd îl aleargă pe Obama pe la cîte un priveghi internațional, Ponta e departe de români. Și de cei care l-au votat, și de cei care nu l-au votat. Aît de departe, încît pînă în România răzbate cîte o poză din care nu se înțelege nici cît de transpirat e Victor Viorel după ce l-a alergat pe Obama, nici ce au vorbit cei doi la capul mortului, între un flirt al președintelui american cu o blondă nordică și o pilă pe bani pusă de șomerul de lux Tony Blair. Cînd, însă, poza ajunge pe televizoarele mogulilor, se transformă într-o epopee servită bălos și impozant de lingăii de serviciu: Obama și-a cerut scuze că, la Washington, Ponta a fost primit doar de vicepreședintele Biden; Obama i-a cerut lui Ponta sfaturi despre cum să conducă o Americă în degringoladă; Obama s-a oferit să-l plimbe pe Ponta cu Air Force One, dar Ponta l-a refuzat; discuția a durat cîteva ore, de era Obama să rateze spiciul pentru Mandela; Obama i-a promis lui Ponta că va veni în România la următorul concurs de karting cîștigat de fiul premierului român șamd.

Dar cînd un tehnocrat al lui Obama vine la București ca să-i spună lui Ponta, cu subiect, predicat, semnul exclamării și o sprînceană ridicată că promisiunile referitoare la respectarea statului de drept făcute la Casa Albă trebuie respectate, Ponta nu e. NU și NU. Obama e un star mondial, pînă și țața Floarea de la Văscăuți îl recunoaște la televizor, dar cine e Victoria Nuland? Țața Floarea nu știe cine e Victoria Nuland, nu o recunoaște dacă o vede între Ciutacu și Gâdea. Așa că Ponta nu se pozează cu ea. E, deci, sub demnitatea lui de carton presat, de ce să-și piardă vremea cu o plictiseală de vorbăraie care-i aduce numai necazuri cu baronii din PSD? Păi, de asta îi arde lui acum? Gata, s-a pozat cu Merkel (o știu românii, dă-o dracu’, e aia care umbla despuiată pe la Costinești acu’ treij’ de ani), cu Obama, cu premierul Chinei (păi, toată țara e pe chinezării, cum să ratezi ocazia asta unică?!), da’ cu Nuland nu face. Om fi noi colonie, da’ asta ne ajută numai la poză și să zică aroganții ăia de americani săru’ mîna că le-am dat un petec de pămînt oltenesc, la Deveselu, să pună căcaturile alea de fiare (scut antirachetă sau cum i-o zice). Bașca, le apărăm Chevron-ul de flămînzii de la Pungești, da’ numa’ dacă nu ne mai critică ambasada SUA, că poate după aia nu mai respectăm legea, da?
Deci, e suficient cît le-am dat americanilor, da? Pentru restul aburelilor democratice (libertatea presei, statul de drept etc), Ponta zice NU. El conduce țara lui „nu”, NU-land: nu guvernează, nu respectă legea, nu crede în deciziile instanței, nu-l interesează.

You May also Like...

Culmea aroganței: Bădălău, incompatibil cu calitatea de senator
29 octombrie 2013
JALE: Antena 3 are pierderi de 4,2 milioane RON și datorii de 27,2 milioane RON
9 iunie 2013
Ponta le dă "sugestii" și judecătorilor: achitați-l pe Fenechiu!
12 iulie 2013
8 Comments
  • Reply
    AnkaSchneider
    13 ianuarie 2014 at 11:01

    Un las,un mincinos!

  • Reply
    Victoria Nuland în Nu-land-ul lui Viorel | Revista Kamikaze
    13 ianuarie 2014 at 11:03

    […] Continuarea – pe blogul lui Prisacariu. […]

  • Reply
    enigma
    13 ianuarie 2014 at 15:03

    Victor Viorel se comporta ca un oarecare avid fiind de cele 15 minute de celebritate. El are in comun cu Blair si Obama doar studiile in drept. Ce au in comun atunci Tony si Barack? Pai, Magna Charta Libertatum (1215) primul document impus de baronii feudali regelui Angliei in scopul de a-i limita puterile si care a pavat calea catre legile constitutionale din lumea anglo-saxona si magnatul media Rupert Murdoch.
    Baronii si Lorzii nostri abia asteapta sa li se asigure „libertatile” si impunitatile iar „mogulii” ard de nerabdare sa se infrupte din contracte cu statul in schimbul sustinerii politice. E mai bine sa-l ai pe Voiculescu aliat cum a procedat Blair cu Murdoch decat sa fii in pielea lui Obama cu Murdoch ca adversar.
    Asa ca Justitia e de recuzita, democratia e un moft. Traiasca Marea Adunare Nationala a coruptilor!

  • Reply
    L
    13 ianuarie 2014 at 15:12

    Cataline, lucrurile sunt extrem de serioase. Borfasii uselisti nu se vor potoli. O demonstreaza deciziile luate ieri si astazi de catre slugile Varanului: Plagiatorul si Repetentul. Romania este indreptata pe o cale non-europeana si non-atlantica, deci pe o cale estica, asiatica… Schimbarea de directie si de drum pe care infractorii USL au decis-o, nu de ieri de azi, va fi un dezastru pentru tara, un dezastru pentru toti cetatenii. Constat ca romanii hiberneaza linistit. N-au nici o problema. Totul pare in regula pentru ei. Cine sa-i trezeasca? Pai vorba lui Tutea: „…Un tâmpit mai mare ca mine nu există. Să faci treisprezece ani de temniţă pentru un popor de idioţi! De asta numai eu am fost în stare…”. Oare mai are rost sa ne zbatem pentru un popor ce se demonstreaza a fi un popor de idioti? E posibil sa nu mai avem abolut nici o sansa de viitor, deja fiind captivii unor organizatii politico-economice infractionale. E posibil sa nu ne fi ramas decat varianta emigratiei definitive. Eu unul prevad o catastrofa ingrozitoare pentru Romania. E posibil ca transilvanenii, maghiari si chiar romanii, deopotriva, sa-si doreasca, din disperare, sa se rupa definitiv de cocleala din sud care ii tine captivi si ii trage in jos. Moldova e pierduta si… nici nu mai vreau sa continui un scenario care poate rezulta din modul in care actuala clas politica intelege sa gestioneze tara. Vedem ca partidele si politicienii nu sunt preocupati decat de propriile lor interese meschine, de putere si de bani. Altceva nu-i intereseaza… E grav Cataline, eu zic ca nu mai e deloc o gluma si, daca ne dorim cu adevarat sa evitam catastrofa, trebuie ca romanii sa constientizeze pericolul si sa iasa masiv in strada. Cu sau fara elite, putine si cate au mai ramas acestea, romanii nu trebuie sa mai doarma nici macar o clipa. Tara e in mare pericol. Parerea mea.

    • Reply
      Cizer Elena
      13 ianuarie 2014 at 23:42

      Subscriu .Asa este , tara este in mare PERICOL.

  • Reply
    L
    13 ianuarie 2014 at 15:14

    Societatea civila e moarta, indiferenta, blazata si profund demoralizata. Poate si pentru ca nu avem un lider care s-o trezeasca. Desi, tare ma tem, s-ar putea ca nici macar un lider cu charisma sa n-o mai poata mobiliza…

  • Reply
    Maximus
    14 ianuarie 2014 at 0:14

    Sa va inecati cu ce ati mancat daca fix de aia a venit „tehnocrata lui Obama”? Sau poate erati cu capul in fundul stapanului si n-ati vazut bine si atunci, poate nu e din nesimtire si se poate scuza.

  • Reply
    doras
    14 ianuarie 2014 at 10:11

    Daca nu i-am fi ales pe adelu si iliescu in 89 alta ar fi fost fata Romaniei, azi. Daca am fi cerut cu mai multa hotarare aplicarea Punctului 8 al Proclamatiei de la Timisoara, eram intr-o cu totul alta situatie. Daca legile de dupa 89 ar fi fost elaborate de parlamentari cu stiinta de carte si morali, alta ar fi fost fata Romaniei astazi. Daca justitia si-ar fi facut cu adevarat datoria , nu sa umple puscariile cu gainari ce puteau foarte bine , ca pedeapsa, sa presteze ” munca in folosul comunitatii” eram departe. Daca grangurilor ce nu-si puteau justifica masinile luxoase, traiul de huzur,li se confiscau pur si simplu toate acestea, adelu si varnul si altii ca ei n-ar fi indraznit sa praduiasca in halul in care au facut-o. Daca 24 de ani n-am fi dormit in papuci spunandu-ne ” merge si asa” doar pentru ca eram lasati si noi, la randul nostru, sa ne facem ” micile invarteli”, azi ,pentru multi, n-ar mai fi murit SPERANTA… Oameni marunti ca acest maximus nu si-ar fi permis ca, incurajat fiind de nulitatile ce ne guverneaza, sa fie de-a dreptul vulgar si nesimtit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *